Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi angajări la Ministerul Afacerilor Interne. Vor fi scoase la concurs alte 5000 de posturi, majoritatea la Poliţia Română

Publicat

politisti ordine publica rurala alba2 Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să scoată la concurs alte 5.000 de posturi pentru specialişti şi agenţi de ordine public. MAI are un deficit de peste 16.000 de posturi după pensionările masive din sistem.

Cele mai multe posturi ce vor fi scoase la concurs vor fi la Poliţia Română, structura cu cel mai mare deficit de personal. Chiar şi după angajările masive atât a absolvenţilor Academiei de Poliţie şi a celor două şcoli de poliţie de la Câmpina şi de la Cluj cât şi a angajărilor din sursă externă a persoanlor care nu au absolvit unităţile de învăţământ administrate de MAI, deficitul de personal este de aproximativ 16.000 de posturi, arată biroul de presă al instituţiei.

Vezi şi FOTO IPJ Alba: Cei 50 de tineri poliţişti comunali, care au promovat examenul organizat în luna mai, au depus jurământul de credință

Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Îîn luna martie au fost încadraţi 2.980 de subofiţeri din sursă externă, dintre care numai 1.726 în Poliţia Română.

De asemenea, în iulie, Ministerul Afacerilor Interne a încadrat 1.454 de ofiţeri, agenţi de poliţie şi subofiţeri, reprezentând promoţia 2016 a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, arată oficialii instituţiei.

De asemenea, au fost iniţiate procedurile pentru încadrarea a 663 de posturi de personal contractual.

Unităţile de învăţământ ale MAI funcţionează la capacitate maximă, iar în anul şcolar/universitar care începe în toamnă, oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentată cu 674 de locuri, de la 1.676 în anul 2015, la 2.350 de locuri.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax