Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

DEFINITIVAT 2015 în ALBA: 20 de candidaţi s-au retras din examen, iar 7 au fost absenţi. Rezultatele, în 14 iulie

Publicat


hcc_sediu4Dintre cei 141 de candidaţi validaţi pentru participarea la examenul de Definitivat în învăţământ în judeţul Alba, doar 114 au fost prezenţi la proba scrisă. Un număr de 20 de profesori s-au retras din examen, iar 7 au absentat. Nu au fost cazuri de tentative de fraudă.

Citeşte şi REZULTATE DEFINITIVAT 2015 în ALBA: 53% dintre candidaţi nu au promovat examenul. O profesoară de la Liceul de Arte a obţinut media 10

Examenul a fost susţinut la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, iar durata de redactare a lucrărilor scrise a fost de patru ore.

Rezultatele vor fi anunţate pe 14 iulie, după care se pot depune contestaţii, iar cele finale vor fi cunoscute pe 18 iulie.

Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremele de corectare AICI.

Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidatul trebuie să obţină cel puţin media 8.00 la inspecţiile la clasă şi cel puţin nota 8.00 la proba scrisă din cadrul examenului.

Prin promovarea acestui concurs, absolvenţii de studii superioare se pot definitiva pe post după un an de practică la catedră.

Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

La sesiunea din acest an s-au înscris 153 de candidaţi din Alba, însă patru dosare au fost respinse sau candidaţii s-au retras. Au rămas 149 de candidaţi, iar dintre aceştia 141 au fişele validate şi au putut susţine proba scrisă.

Examenul constă în susţinerea a cel puţin două inspecţii speciale la clasă şi o probă scrisă şi se susţine în limba română. Cadrele didactice care predau la clase cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale pot susţine probele examenului în limba de predare a disciplinei.

Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, valabile pentru sesiunea respectivă.

Examenul se organizează distinct pentru fiecare funcţie didactică de predare, pe discipline sau pe specialităţi.

Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

CALENDARUL de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ în anul şcolar 2014 – 2015

– 8 – 30 iunie 2015 (la IŞJ Alba, 22-23 iunie): completarea dosarelor şi validarea datelor de înscriere existente în aplicaţia electronică

– 9 iulie 2015: susţinerea probei scrise

– 14 iulie 2015: afişarea rezultatelor

– 14 – 15 iulie 2015: înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare/contestaţii

– 16 – 17 iulie 2015: soluţionarea contestaţiilor

– 18 iulie 2015: afişarea rezultatelor finale

– 20 – 31 iulie 2015: transmiterea la Ministerul Educaţiei Naţionale a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educaţiei naţionale

– până la 1 septembrie 2015: eliberarea de către inspectoratele şcolare a certificatelor de acordare a definitivării în învăţământ.

Vedeţi AICI, alte detalii privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească profesorii, progamele pentru examen şi modele de subiecte şi AICI lista candidaţilor înscrişi.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Pieton, la un pas de a fi lovit de un BMW pe o trecere de pietoni la Alba Iulia

Publicat

Una dintre numeroasele situații cu risc de accident la trecerea de pietoni a fost surprinsă de un șofer aflat în trafic la Alba Iulia, luni după-amiaza. În imaginile transmise de un cititor Alba24 se vede cum unul dintre conducătorii auto dă prioritate bărbatului aflat pe trecerea de pietoni, imediat după sensul giratoriu, dar a doua […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 1 MARTIE. Când scad temperaturile și perioadele cu ploi și ninsori

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme în regiuni din țară, în următoarele două săptămâni, până în 1 martie. În Transilvania, vor alterna perioade de câteva zile cu temperaturi de 11-12 grade Celsius cu cele sub 10 grade. Vor mai fi ploi și precipitații mixte la șes și ninsori la munte, după data de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați în total la 40 de ani de închisoare. Decizie definitivă la Alba Iulia

Publicat

Gruparea infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum șase ani, a primit condamnări definitive la închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost dată în 12 februarie. Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate