Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deșeurile menajere din Alba Iulia se vor depozita, temporar, în zona cartierului Partoș. Când va fi gata platforma

Publicat

gunoi alba iulia

Primăria Alba Iulia va construi o platformă temporară pentru depozitarea deșeurilor menajere în zona cartierului Partoș. Investiția de peste 690.000 de lei va trebui finalizată până la mijlocul lunii martie, când nu se va mai putea face transferul la actuala rampă provizorie din Bărăbanț. 

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de marți, 28 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construire platformă stocare temporară deșeuri menajere și împrejmuire, amplasare modul control”.

Platforma de beton va avea o suprafață de 1.000 de metri pătrați și va fi amplasată în zona stației de epurare din cartierul albaiulian Partoș.

Datorită termenului restrictiv solicitat de către Instituția Prefectului la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru funcționarea temporară a operatorului de salubritate pe amplasamentul actual se impune ca execuția să nu depășească 60 de zile de la data solicitării, adică la data de 20.01.2020. Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 693.884,08 lei.

Prin proiect se propune, în principal, realizarea unei platforme betonate în suprafață de circa 1.000 de metri pătrați. Pe latura lungă a platformei se va amenaja o elevație (perete) de beton de 1,5 metri înălțime pentru facilitarea încărcării deșeurilor în autovehicul. Pentru curățarea platformei în vederea îndepărtării mirosului precum și pentru colectarea scurgerilor de levigat și a pluvialelor, la marginea platformei este prevăzut un bazin de legivat care se va descărca periodic prin vidanjare.

Reamintim faptul că Agenția Națională pentru Protecția Mediului a ridicat autorizația temporară a operatorului Polaris de a depozita gunoiul ridicat din municipiu pe platforma provizorie de la Bărăbanț. Acțiunea de ridicarea a autorizației a fost efectuată de ANPM în 16 ianuarie, în urma unei reclamații venite în data de 13 ianuarie din partea unei persoane jurudice care își desfășoară activitatea în zona rampei de la Bărăbanț.

Transferul provizoriu la rampa de la Bărăbanț se va mai putea realiza doar 60 de zile, timp în care Primăria Alba Iulia trebuie să amenajeze o nouă stație de transfer. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax