Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Despăgubirile după incendiul de la Solina din Alba Iulia: 50 de milioane de lei. Dosarul de daune a fost finalizat

Publicat

incendiu

OMNIASIG Vienna Insurance Group a anunțat că a finalizat instrumentarea dosarului de daună în cazul fabricii de condimente Solina România și este în plin proces de efectuare a plății despăgubirii, în valoare de peste 50 de milioane de lei. Aceasta este una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultima perioada.

La momentul izbucnirii incendiului, producatorul era asigurat de OMNIASIG, în baza unei polite de tip „Asigurare de incendiu și alte riscuri pentru clădiri și conținut”.

Cea mai mare fabrică de condimente din România, aflată la Alba Iulia, a ars timp de mai multe zile, fiind distrusă complet. Focul a izbucnit în data de 2 februarie 2019.

Hala industrială, cu o suprafață de aproximativ 17.000 metri pătrați, a fost distrusă complet de incendiu. Angajații fabricii nu se aflau în interiorul acesteia, astfel ca nu au fost înregistrate victime.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a confirmat atunci faptul că producătorul era asigurat la societate, astfel că la scurt timp de la izbucnirea incendiului o echipă formată din experți din cadrul Direcției de Daune a companiei de asigurări s-a deplasat la fata locului pentru a demara procedurile de verificare a cazului.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

„La fel ca în cazul fiecarui dosar de daună deschis la OMNIASIG, am fost alături de asiguratul nostru și am făcut toate eforturile necesare pentru a soluționa cât mai rapid situatia. Facem demersuri constante pentru a le oferi asiguraților noștri produse adaptate, pentru a acoperi toate tipurile de riscuri cu care aceștia se pot confruntă”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat al OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Ne dorim ca asiguratul nostru să își poata relua activitatea de producție la capacitate maximă cât mai curând și ne bucurăm să avem astfel de clienți cu un aport important atât în bugetele locale, cât și în consolidarea reputației producției românești”, a adăugat acesta.

 Aceasta este una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de o companie de asigurări în România, în ultima perioadă. Cu toate acestea, pierderile companiei Solina sunt mult mai mari și se reflectă în business.

Dincolo de reconstrucția halei, Solina a trebuit să găsească soluții pentru a-și păstra oamenii și a nu-și pierde clienții. Managerii companiei au început imediat să se organizeze, încă dinainte de stingerea completă incendiului, în intenția de a menține afacerea Grupului Solina în România.

”Au fost 4 luni de muncă acerbă, dar entuziastă și plină de speranțe, în care împreună cu o echipă mai unită ca niciodată, am reușit să stabilizăm derularea proceselor existente anterior incendiului, și mai mult, să reactivăm toate capabilitățile, nu doar cele de procesare și comercializare, ci și cele care au în vedere pilonul dezvoltării continue. Astfel, am reactivat Stația Pilot de testare a noilor produse, precum și Laboratorul de Cercetare-Dezvoltare. Cea mai mare realizare de care ne-am bucurat în această perioadă este menținerea echipei, care azi, este mai unită și mai motivată ca niciodată de dorința de a recupera toate pierderile suferite în această perioadă de criză” a transmis Ciprian Grădinariu, Country Manager Solina România.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Românii vor să mănânce bio, dar foarte puţini ştiu ce înseamnă

Publicat

produse bio

Trei sferturi dintre români înţeleg prin agricultura, bio/ecologică, produse sănătoase, fără aditivi sau chimicale. Însă majoritatea spun că ei cumpără produse bio/ecologice, fără a şti, de fapt, dacă acestea sunt certificate ca atare, potrivit unui studiu online. Valoarea pieţei de agricultură ecologică în Europa este de 37 miliarde de euro, din care prea puţin îi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Concursurile de angajare în spitale vor fi organizate în centre regionale, ”pentru a se elimina suspiciunile”

Publicat

sorina pintea

Din acest an, concursurile de angajare în spitale ar urma să fie organizate în centre regionale, nu de către unitățile de sănătate care scot posturile la concurs. În centrele respective, vor fi observatori din alte zone ale țării. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că astfel „se vor elimina suspiciunile și va fi promovată meritocrația”. Ordinul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionare de călătorie în Grecia din cauza ţânţarilor. Risc de răspândire a bolilor tropicale în Europa

Publicat

vacanta grecia

Grecia a lansat recent o alertă de călătorie, din cauza ţânţarilor, responsabili printre altele de infectarea oamenilor cu virusul West Nile. Schimbările climatice cresc riscul răspândirii bolilor tropicale în Europa, propagate prin muşcăturile de ţânţari. Anul trecut, 400 de europeni au murit, doar din cauza virusului West Nile. De vină pentru răspândirea acestuia, dar şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alertă CERT-RO: Un nou val de atacuri informatice ransomware la spitale și alte instituţii din domeniul sănătății

Publicat

ransomware

Un nou val de aplicaţii maliţioase de tip ransomware afectează din ce în ce mai multe instituţii din domeniul sănătăţii care activează în România, avertizează specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), într-o postare de pe propria pagină de Internet. “Din notificările primite în ultima perioadă, CERT-RO a identificat o creştere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate