Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Despăgubirile după incendiul de la Solina din Alba Iulia: 50 de milioane de lei. Dosarul de daune a fost finalizat

incendiu

Publicat

OMNIASIG Vienna Insurance Group a anunțat că a finalizat instrumentarea dosarului de daună în cazul fabricii de condimente Solina România și este în plin proces de efectuare a plății despăgubirii, în valoare de peste 50 de milioane de lei. Aceasta este una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultima perioada.

La momentul izbucnirii incendiului, producatorul era asigurat de OMNIASIG, în baza unei polite de tip „Asigurare de incendiu și alte riscuri pentru clădiri și conținut”.

Cea mai mare fabrică de condimente din România, aflată la Alba Iulia, a ars timp de mai multe zile, fiind distrusă complet. Focul a izbucnit în data de 2 februarie 2019.

Hala industrială, cu o suprafață de aproximativ 17.000 metri pătrați, a fost distrusă complet de incendiu. Angajații fabricii nu se aflau în interiorul acesteia, astfel ca nu au fost înregistrate victime.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a confirmat atunci faptul că producătorul era asigurat la societate, astfel că la scurt timp de la izbucnirea incendiului o echipă formată din experți din cadrul Direcției de Daune a companiei de asigurări s-a deplasat la fata locului pentru a demara procedurile de verificare a cazului.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

„La fel ca în cazul fiecarui dosar de daună deschis la OMNIASIG, am fost alături de asiguratul nostru și am făcut toate eforturile necesare pentru a soluționa cât mai rapid situatia. Facem demersuri constante pentru a le oferi asiguraților noștri produse adaptate, pentru a acoperi toate tipurile de riscuri cu care aceștia se pot confruntă”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat al OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Ne dorim ca asiguratul nostru să își poata relua activitatea de producție la capacitate maximă cât mai curând și ne bucurăm să avem astfel de clienți cu un aport important atât în bugetele locale, cât și în consolidarea reputației producției românești”, a adăugat acesta.

 Aceasta este una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de o companie de asigurări în România, în ultima perioadă. Cu toate acestea, pierderile companiei Solina sunt mult mai mari și se reflectă în business.

YouTube video

Dincolo de reconstrucția halei, Solina a trebuit să găsească soluții pentru a-și păstra oamenii și a nu-și pierde clienții. Managerii companiei au început imediat să se organizeze, încă dinainte de stingerea completă incendiului, în intenția de a menține afacerea Grupului Solina în România.

”Au fost 4 luni de muncă acerbă, dar entuziastă și plină de speranțe, în care împreună cu o echipă mai unită ca niciodată, am reușit să stabilizăm derularea proceselor existente anterior incendiului, și mai mult, să reactivăm toate capabilitățile, nu doar cele de procesare și comercializare, ci și cele care au în vedere pilonul dezvoltării continue. Astfel, am reactivat Stația Pilot de testare a noilor produse, precum și Laboratorul de Cercetare-Dezvoltare. Cea mai mare realizare de care ne-am bucurat în această perioadă este menținerea echipei, care azi, este mai unită și mai motivată ca niciodată de dorința de a recupera toate pierderile suferite în această perioadă de criză” a transmis Ciprian Grădinariu, Country Manager Solina România.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate