Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Diana Bâlc din Aiud, a doua medie de 10 la BACALAUREAT 2014 în Alba. Absolventa vrea să-şi continue studiile la Drept

Publicat

În urma rezultatelor finale la Bacalaureat 2014 în judeţul Alba, încă o absolventă de clasa a XII-a a reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenul de maturitate. Este vorba despre Diana Bâlc (18 ani) din Aiud, care a terminat cursurile la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”. Tânăra spune că probele i s-au părut accesibile şi că intenţionează să-şi continue studiile la facultatea de Drept.

„Nu a fost greu. Examenul a luat în considerare şi reguli de datat asta, comparativ cu alţi ani. Mi s-a părut accesibil”, a mărturisit Diana Bâlc pentru Alba24.

Absolventa de profil uman a depus contestaţii atât la proba scrisă de Limba şi literatura română, cât şi la cea de Istorie. La ambele a primit 10, după ce anterior a fost notată cu 9,60 la Română şi 9,70 la Istorie.

Rezultatele de remarcat la BAC sunt urmarea unei activităţi de studiu continue, Diana fiind obişnuită şi cu participarea la olimpiade.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014 în Alba: NOTELE după contestaţii. 195 de lucrări au primit mai mult la recorectare

 

„Am participat la olimpiada de Română la nivel naţional încă din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a. Pot spune că Româna e pentru mine o <dragoste> de mai mult timp. Am luat de mai multe orie locul trei la naţional şi anu acesta m-am calificat pentru etapa internaţională, care are loc la începutul lunii septembrie”, spune Diana.

De asemenea, a câştigat şi locul doi la etapa judeţeană a olimpiadei de istorie.

În ceea ce priveşte cariera pe care o are în vedere, spune că va da admitere peste o săptămână la Facultatea de Drept de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

„Nu ştiu deocamdată ce o să fac cu Dreptul. O să văd în timp ce o să mi se potriveasca mai bine”, mărturiseşte Diana.

Lăsând la o parte şcoala, Diana devăluie că în timpul liber preferă să citească şi să se plimbe în aer liber. Spune a avut şi „cochetări cu scrisul”.

Diana Bâlc este a doua candidată de la BAC 2014 în judeţul Alba care a reuşit să obţină 10 pe linie. La rezultatele înainte de contestaţii, aceeaşi performanţă a obţinut-o Diana Alexandra Borcău din Bucerdea Vinoasă, care a terminat cursurile la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba Iulia.

Citeşte şi Eleva din Alba cu 10 pe linie la BAC: Diana Alexandra Borcău a studiat la Liceul „Sfântul Iosif” și vrea să dea la Medicină

Absolvenţii care au obţinut media zece la examenul de evaluare naţională sau la bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 2.000 de lei, respectiv cu câte 3.000 de lei, conform unei hotărâri adoptate, miercuri, în şedinţa de guvern.

sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax