Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din iulie, vaccinarea anti-COVID se va face doar la medicii de familie. Cei care se vaccinează primesc tichete de masă

Publicat

Începând cu 1 iulie 2022, vaccinarea anti-COVID se va face doar în cabinetele medicilor de familie, a anunțat Ministerul Sănătății. Măsura a fost adoptată în ședința de Guvern de joi, 14 aprilie.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziţionează de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităţilor publice locale”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Citește și Valoarea tichetelor de masă pentru salariați crește de la 1 iulie. Cum pot plăti angajatorii majorarea și pentru luna iunie

Ordonanța de urgență adoptată joi prevede mai multe măsuri legate de sistemul de sănătate.

Astfel, medicii de familie şi medicii din ambulatoriu pot acorda în continuare consultaţii medicale la distanţă pentru pacienţii cu afecţiuni cronice şi boli cu potenţial endemo-epidemic.

Și terapiile psihiatrice şi serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi şi logopezi se pot acorda în continuare la distanţă. Consultaţiile la distanţă se validează fără a fi necesară utilizarea cardului de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Citește și Pacienții cu diabet, cancer sau alte boli cronice grave, acces la analize în maximum 5 zile, indiferent de epuizarea plafonului

Investigațiile din ambulatoriu necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și a pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă au fost epuizate fondurile de la casele de sănătate. Sumele pentru decontarea acestor servicii se suplimentează prin acte adiționale.

Acest lucru este valabil și pentru pacienții care suferă de insuficiență renală cronică.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax