Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorii de școli și licee nu mai pot deține funcții politice într-un partid. Proiect adoptat tacit în Camera Deputaților

Publicat

Directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot deține, pe perioada exercitării mandatului, funcții de conducere în cadrul unui partid politic, prevede un proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților, în calitate de primă cameră sesizată.

Proiectul de lege propune modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 şi prevede că „directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

Proiectul a primit un raport de respingere de la comisia de specialitate, însă nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi respins în şedinţa Camerei Deputaţilor din 15 octombrie. Termenul pentru dezbatere şi vot final, stabilit la data de 18 octombrie, a fost depăşit iar iniţiativa legislativă a fost adoptată tacit.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 257 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar să nu poată deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic la nivel local, judeţean sau naţional”, se precizează în raportul Comisiei pentru învăţământ.

Comisia a propus respingerea propunerii legislative, deputaţii argumentând că „regimul incompatibilităţilor care pot surveni în exercitarea funcţiilor de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar ar trebui reglementat prin completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

Potrivit inițiatorilor, proiectul urmărește „depolitizarea funcţiilor de conducere de la nivelul unităţilor şcolare, care va genera o serie de beneficii”.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi votat şi de Senat, care este Cameră decizională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax