Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Directorii PSD ai instituțiilor din Alba, care se țin de scaune, vor fi ”executați” cu controale și plângeri penale

Publicat


Directorii instituțiilor județene din Alba, din subordinea Guvernului, care au fost instalați în funcții de PSD, vor fi schimbați până la sfârșitul anului, potrivit deputatului de Alba Florin Roman.

Acesta a declarat pentru Alba24 că în perioada imediat următoare vor exista controale în fiecare instituție și acolo unde se vor constata cazuri de management defectuos, directorii vor fi schimbați.

Vezi și SURSE: Începe ”marea epurare” de la vârful instituțiilor din Alba. Patru nume vehiculate pentru funcția de prefect al județului

Acesta a exemplificat prin situația de la Inspectoratul Școlar Județean Alba, unde a spus că este vorba chiar despre management defectuos și chiar încălcări ale legii.

De altfel, Roman spune că dacă aceste controloale vor identifica încălcări ale legii, vor fi sesizați procurorii. 

”Avem informații cu privire la încălcări repetate ale legii în mai multe instituții publice. Corpul de control al ministerelor va verifica în perioada următoare” a declarat Florin Roman.

De altfel, acesta a făcut declarații asemănătoare și în trecut, imediat după căderea Guvernului.

”Am spus că imediat după instalarea noului guvern vom face curățenie! Că vom da afară pesediștii care au transformat serviciile deconcentrate în adevărate cazemate de partid! Voi înainta noilor miniștri toate documentele necesare pentru demiterea politrucilor și voi solicita demiterea lor!” spunea atunci Roman.

Liberalii vor să îi schimbe rapid pe directorii PSD ai instituțiilor deconcentrate din Alba, însă nu pot face foarte simplu acest lucru, mulți dintre aceștia ocupând funcțiile respective prin concurs.

Totuși, există câteva cazuri în care aceste instituții au șefi interimari, care sunt mult mai ușor de înlocuit. Este, de exemplu, cazul Agenției pentru Protecția Mediului, al Registrului Auto Român și al Ispectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Bineînțeles că printre cei vizați se află și prefectul Dănuț-Emil Hălălai, dar și subprefectul Nicolae Gheorghe Mera, care a fost numit temporar în funcție, la începutul lunii septembrie.

După ce va fi schimbat din funcția de prefect, Dănuț Hălălai se va întoarce la Garda de Mediu Alba, unde a fost comisar șef, din 2013 și până în 2017.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Geamăna, povestea satului fericit din Apuseni, devorat de un gigant de steril. Amintirile unui localnic

Publicat

Turla bisericii fostului sat Geamăna (Județul Alba) se îneacă în marea de steril nămolos de o culoare incertă, care se întinde pe 130 de hectare. Amplasată pe o colină, biserica era altă dată cel mai înalt punct al satului, dar a rămas acum ultimul semn că acolo au trăit oameni. Zeci de ani i-a luat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CEX PSD cu scandal și urlete de se aude din curtea partidului. Dăncilă ar fi vrut să renunțe la candidatură

Publicat

dancila

Marți, Comitetul Executiv Național (CEX) PSD s-a reunit la sediul central pentru a analiza și discuta rezultatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a stabili strategia din turul al doilea. Din câte se pare, în timpul CEX-ului, spiritele s-au încins și se urlă atât de tare încât se aude din curtea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională la Alba Iulia, sărbătorită cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, la Festival de România, în 1 Decembrie 2019

Publicat

fasole cu carnati

O armată de bucătari iscusiți vor găti, la Festival de România, de 1 Decembrie, 10.000 de porții de fasole cu cârnați, pentru cei care vor fi în Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie, la Festival de România, cazarma unității Militare 415 din Piația Unirii din Alba Iulia va fi luată […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba, Florin Roman a fost ales lider de grup PNL în Camera Deputaților. ”Continuăm lupta cu PSD în Parlament”

Publicat

roman

Florin Roman a fost ales liderul de grup al deputaților PNL. Parlamentarul din Alba a declarat că va continua munca depusă de Raluca Turcan și automat lupta cu PSD în Parlamentul României.  ”Am primit azi o mare responsabilitate din partea lui Ludovic Orban și a colegilor din PNL și le mulțumesc pentru încredere! În calitate […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate