Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Directorii PSD ai instituțiilor din Alba, care se țin de scaune, vor fi ”executați” cu controale și plângeri penale

Publicat


Directorii instituțiilor județene din Alba, din subordinea Guvernului, care au fost instalați în funcții de PSD, vor fi schimbați până la sfârșitul anului, potrivit deputatului de Alba Florin Roman.

Acesta a declarat pentru Alba24 că în perioada imediat următoare vor exista controale în fiecare instituție și acolo unde se vor constata cazuri de management defectuos, directorii vor fi schimbați.

Vezi și SURSE: Începe ”marea epurare” de la vârful instituțiilor din Alba. Patru nume vehiculate pentru funcția de prefect al județului

Acesta a exemplificat prin situația de la Inspectoratul Școlar Județean Alba, unde a spus că este vorba chiar despre management defectuos și chiar încălcări ale legii.

De altfel, Roman spune că dacă aceste controloale vor identifica încălcări ale legii, vor fi sesizați procurorii. 

”Avem informații cu privire la încălcări repetate ale legii în mai multe instituții publice. Corpul de control al ministerelor va verifica în perioada următoare” a declarat Florin Roman.

De altfel, acesta a făcut declarații asemănătoare și în trecut, imediat după căderea Guvernului.

”Am spus că imediat după instalarea noului guvern vom face curățenie! Că vom da afară pesediștii care au transformat serviciile deconcentrate în adevărate cazemate de partid! Voi înainta noilor miniștri toate documentele necesare pentru demiterea politrucilor și voi solicita demiterea lor!” spunea atunci Roman.

Liberalii vor să îi schimbe rapid pe directorii PSD ai instituțiilor deconcentrate din Alba, însă nu pot face foarte simplu acest lucru, mulți dintre aceștia ocupând funcțiile respective prin concurs.

Totuși, există câteva cazuri în care aceste instituții au șefi interimari, care sunt mult mai ușor de înlocuit. Este, de exemplu, cazul Agenției pentru Protecția Mediului, al Registrului Auto Român și al Ispectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Bineînțeles că printre cei vizați se află și prefectul Dănuț-Emil Hălălai, dar și subprefectul Nicolae Gheorghe Mera, care a fost numit temporar în funcție, la începutul lunii septembrie.

După ce va fi schimbat din funcția de prefect, Dănuț Hălălai se va întoarce la Garda de Mediu Alba, unde a fost comisar șef, din 2013 și până în 2017.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Blajul, orașul cu trei episcopi. Importanța ultimei decizii a Sinodului Bisericii Greco-Catolice

Publicat

Declarat Oraș Episcopal de acum doi ani, Blajul are, din 2020, trei episcopi greco-catolici. Este vorba despre PF Lucian Arhiepiscop Major, PS Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, cărora i se alătură Cristian Dumitru Crişan, care a fost ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Săptămâna trecută, Papa Francisc și-a dat […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Klaus Iohannis a explicat de ce în China se poate construi un spital în șase zile

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații luni, despre coronavirusul care a cauzat decesul a peste 80 de persoane în China, dar și despre măsuri în România. „Astăzi o avut loc o discuție interministerială, aștept să aflu concluziile, trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv, eu sunt de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de localități din ALBA, fără APĂ, din această seară. Lucrări la rețea pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat

lucrari apa

Apa CTTA a anunțat că din această seară va fi întreruptă furnizarea apei potabile în peste 20 de comune și localitățile aferente, dar și la Ocna Mureș, din cauza unor lucrări la Autostrada Sebeș-Turda. Aducțiunea de apă DN1200 (FIR II), în zona Lancrăm va fi relocată. Potrivit operatorului de apă, lucrările vor începe luni seara, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Costul lucrărilor urcă la aproape un milion de euro, bani din bugetul local

Publicat

economic

Costul modernizărilor de la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia urcă la aproape un million de euro, din cauza unor lucrări suplimentare, neprevăzute în stadiul de proiect. Acești bani vor fi suportați de la bugetul local, suma fiind mai mare față de cea așteptată din fondurile PNDL. Investiția actualizată intră la aprobare în ședința Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate