Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIE „toxică” de sărbători: Doi tineri din Cugir au ajuns la spitalul din Alba Iulia, după ce au consumat etnobotanice

Publicat

ambulanta transport pacienti Doi tineri din Cugir au ajuns la spitalul din Alba Iulia, după ce au consumat, în weekend, tigări cu etnobotanice. Este vorba despre un student în vârstă de 22 de ani şi de o elevă de liceu, de 17 ani. Cei doi au fost preluaţi de medicii de la UPU Alba Iulia, unde au fost consultaţi, li s-au făcut analize şi urmează să fie stabilite cauzele exacte ale intoxicaţiei.

În cazul tânărului de 22 de ani, acesta ar fi relatat la spital că a cerut unui trecător o ţigară, fără să ştie că aceasta ar fi conţinut substanţe halucinogene. Şi tânăra de 17 ani a fumat o ţigară, cel mai probabil cu etnobotanice, pe care a primit-o de la altă persoană.

Aceştia au ajuns la spital cu simptome specifice consumului de etnobotanice, respectiv stare de agitaţie, vărsăturim, ameţeli, însă erau conştienţi. În aceste cazuri, pacienţii sunt consultaţi la urgenţe, se prelevează probe biologice pentru analizele toxicologice şi se recomandă consult psihiatric şi supraveghere medicală pentru 24-48 de ore.

Reamintim că în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de intoxicaţie cu etnobotanice în cazul tinerilor din judeţul Alba. La începutul lunii aprilie, alţi patru tineri, elevi de liceu din zona Alba Iulia, au ajuns în stare gravă la spital după ce au fumat ţigări cu etnobotanice.

Citiţi şi FOTO-VIDEO: Patru tineri din Alba Iulia, transportați de urgență la spital  după ce au consumat etnobotanice

În 2 martie, alţi trei tineri au ajuns la urgenţe, după ce au consumat substanţe etnobotanice, la un majorat. Şi aceştia au fumat ţigări cu substanţe halucinogene.

Citeşte şi De la bal la spital: Trei tineri din Alba Iulia au ajuns la Urgenţe, după ce au consumat etnobotanice la un majorat. Au fost transferaţi la Psihiatrie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax