Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT Sorin Bumb: 16.217 deținuti au fost eliberați în baza recursului compensatoriu. 1834, condamnați pentru omor

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Cele mai recente statistici ale Ministerului Justiției, făcute publice răspuns la o întrebare adresată de deputatul PNL Sorin Ioan Bumb, arată că începând cu 19 octombrie 2017, data intrării în vigoare a legii recursului compensatoriu, și până în 15 martie 2019, au beneficiat de lege 16.217 deținuți puși în libertate.

Dintre aceștia, 1834 aveau condamnări pentru omor, 5946 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, iar 1665 pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice ori alte substanțe, precum și pentru alte infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Documentul complet poate fi citit aici.

s În aceeași perioadă, din totalul persoanelor eliberate, 968 au fost arestate din nou, ceea ce reprezintă un procent de recidivă de 5,96%, după cum arată răspunsul oficial semnat chiar de Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției.

La începutul anului, un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în fața unui club din Mediaș. El a fost atacat de un recidivist, care a beneficiat de recursului compensatoriu.

În noiembrie 2018, o tânără de 20 de ani a fost victima unui atac violent, petrecut în scara unui bloc din Alba Iulia. Denisa Sava a fost atacată de Nicolae Drăgoi, un recidivist eliberat înainte de termen, în calitate de beneficiar al recursului compensatoriu. Imaginile cu agresiunea au fost surprinse de o cameră de filmat amplasată în scara blocului.

 VEZI FOTO-VIDEO: Nicolae Drăgoi, suspectul în cazul atacului de la Alba Iulia, REȚINUT. Nu își recunoaște fapta

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax