Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Doi manageri la Spitalul Câmpeni, unul de la PNL, altul de la PSD. Al doilea, numit de primar cu un salariu de 17000 de lei/lună

Publicat

Scandalul legat de preluarea conducerii Spitalului Orășenesc din Câmpeni continuă. După ce ministrul Sănătății a numit interimar un alt manager, pe perioada stării de urgență, primarul Călin Andreș a semnat vineri, 15 mai, o dispoziție prin care l-a repus în funcție pe fostul manager, membru PSD, document care contravine prevederilor ordonaței Guvernului din 14 mai. 

Nemulțumirile legate de preluarea postului de manager al Spitalului din Câmpeni au început în 1 mai 2020, când ministrul Sănătăţii l-a numit în funcţia de manager pe un reprezentant al PNL Câmpeni, Valentin Gog. Decizia a survenit ca urmare a expirării mandatului de trei luni pentru fostul manager, Călin Bodea, membru marcant al PSD-ului local.

Citește și Schimbare cu scandal la vârful Spitalului Câmpeni. Șeful PSD Alba și primarul orașului, despre noul manager: ”un chelner”

Primarul Călin Andreş (PSD) a acuzat numirea politică şi a precizat că Valentin Gog este de profesie chelner. Noul manager al spitalului a precizat, ulterior, că, înainte de a fi numit la conducerea unităţii medicale, a lucrat ca director la firma Rivaly SRL din Câmpeni având atribuţii de coordonare a activităţii de organizare evenimente şi a activităţii din domeniul hoteluri şi restaurante a societăţii.

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că decizia de a nu mai prelungi mandatul fostului manager a avut la bază situaţia din ultimii ani, când la conducerea celor două spitale din Câmpeni au fost numiţi peste 10 manageri. Prin urmare, ministrul a decis să trimită corpul de control atât la Spitalul Orăşenesc, cât şi la Spitalul de Boli Cronice (sanatoriul TBC).

Citește și Florin Roman, PNL: Am solicitat Corpului de control al Ministerului Sănătății să verifice neregulile de la spitalul din Câmpeni

Primarul Călin Andreş a afirmat că la finalul perioadei stării de urgenţă îl va renumi pe post pe Călin Ilie Bodea, lucru care s-a şi întâmplat. Vineri, 15 mai 2020, Andreş a emis o dispoziţie (nr. 304), prin care l-a numit pe colegul său de partid manager interimar al Spitalului Orăşenesc, pe o perioadă de 3 luni.

De asemenea, potrivit documentului, managerul Călin Ilie Bodea va beneficia de un salariu de bază de 17.218 lei.

Prin aceeaşi dispoziţie, tot în regim de interimat au fost numiţi şi directorul medical, Daniel Ioan Şenilă și directorul economic, Ana Elena Ţăran.

Problema cu această dispoziţie este faptul că nu este conformă cu ordonanţa emisă de Guvern în 14 mai, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

„Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”, se precizează în art. 21 din curpinsul ordonanței privind reglementarea unor măsuri, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului tip de coronavirus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax