Connect with us
Publicitate

AIUD

”Domeniile Boieru”, compania care produce vinurile de Ciumbrud, preluată de polonezii de la JNT. Tranzacția a fost finalizată

Publicat

Pachetul majoritar al companiei care produce vinurile de Ciumbrud de la ”Domeniile Boieru” a fost preluat de polonezii de la JNT. 

Producătorul de vinuri din Ciumbrud, ”Domeniile Boieru”, a finalizat acordul semnat în urmă cu câteva luni. Reamintim că tranzacția a așteptat acordul autorităților din România.

Unul dintre cei doi acționari români ai companiei, Florin Dănoaie, a confirmat pentru Alba24 realizarea tranzacției.

În urma acordului, compania din județul Alba ar urma să se dezvolte și mai mult în perioada următoare, spune acesta.

”Râmânem implicați și eu și domnul Ciurtin (Raul Ciurtin, cel de-al doilea acționar – n.red.), iar mișcarea aceasta ne va ajuta să ne dezvoltăm și să creștem pe piețele externe”, a spus Florin Dănoaie.

Compania poloneză intenționează să distribuie vinurile românești pe piețele internaționale, dar și pe cea din Polonia, potrivit Polandinsight.

„Achiziționarea companiei Domeniile Boieru aduce sinergie la multe niveluri ale operațiunilor noastre.

Pe de o parte, ne propunem să dezvoltăm vinuri transilvănene pe piața globală. Pe de altă parte, vom folosi experiențele noastre din Polonia în segmente care abia se dezvoltă pe piața românească, precum vinurile fierte și vinurile aromate.

Vrem să creăm tendințe și să construim noi segmente de piață”, a spus Jakub Nowak, CEO al JNT Group, citat de publicația poloneză.

”Domeniile Boieru” este o companie înființată de familia Dănoaie, deținută în prezent de Florin Dănoaie și Raul Ciurtin (intrat în afacere mai târziu, în anul 2017).

În prezent deține aproximativ 200 de hectare de viță de vie pe care cultivă soiuri precum Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Riesling, Muscat Ottonel, Chardonnay și Pinot Gris.

Compania a surprins piața în urmă cu câțiva ani, fiind prima din România care a introdus vinurile ambalate la doză. Totodată deține branduri precum Cardinal, Episcopal și Nobilis.

JNT Group, unul dintre cei mai mari producători, importatori şi dis­tri­buitori de vinuri din Polonia.

Portofoliul companiei cuprinde mai multe branduri care se vând în lanțurile de magazine cu amănuntul, comercianții en-gros și piața HoReCa.

Este vorba despre vinuri (din struguri, spumante, fierte, desert, organice, din fructe), vermuturi, cidru, băuturi cu conținut scăzut de alcool, etc, cum ar fi: Monte Santi, Grzaniec Galicyjski, Barmańska, The New Land, Wild Wine, Leemon Demon, Cool Wave și Cydr Dobroński.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Vasile Vasile

    vineri, 31.05.2024 at 18:04

    concluzia: românii sunt buni doar la băut nu și la dezvoltat afaceri.

  2. pilu

    vineri, 31.05.2024 at 22:01

    Oare câte companii române au cumpărat companii poloneze ? Dâm tot, că ăia ştiu mai bine ce să facă. Noi numai vindem. Vai de ea ţară.

  3. Justin

    sâmbătă, 01.06.2024 at 10:54

    Nu știu cine naiba poate sa cumpere vin din magazine când marii experți oenologi au zis ca 80 la suta sunt contrafăcute.Afacerile cu vinuri sunt pe butuci de aia vând unii .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax