Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul CRIMEI de la Răhău: Inculpatul cercetat pentru omor rămâne în arest preventiv. Decizie definitivă la Curtea de Apel

Publicat

Alexandru Paștiu, inculpat în cazul crimei din Răhău, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins contestația.

Acesta se afla în arest preventiv din 20 aprilie.

Precizările Curții de Apel Alba Iulia:

”Luni, 26, aprilie, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul crimei din Răhău”, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpat împotriva încheierii nr. 16/2021 pronunţată la data de 20.04.2021 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, prin care s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul va fi cercetat  în continuare în stare de arest preventiv”.

Reamintim că în noaptea de 18/19 aprilie, în jurul orei 04.00, Alexandru ar fi intrat în casa a doi tineri, care locuiau împreună și i-a atacat cu un cuțit.

Pe unul din ei, un tânăr de 22 de ani l-ar fi înjunghiat mortal cu un cuțit, iar pe tânăra care se afla alături de băiat ar fi rănit-o.

Vezi și Cine a fost tânărul de 23 de ani din Răhău, ucis din gelozie. Indignare și durere printre cei care l-au cunoscut

Bărbatul și cele două victime, erau colegi de muncă. Din câte se pare, Paștiu nu ar fi acceptat că cei doi tineri aveau o relație, în ideea în care și el ar fi plăcut-o pe tânără.

După ce a atacat, bărbatul a părăsit locul crimei. Luni în jurul orei 12.00, bărbatul a fost prins într-o pădure din proximitatea localității, de doi polițiști pe motociclete tip enduro.

Vezi și Crima de la Rahău: Filmul prinderii suspectului. Polițiștii și-au folosit propriile motociclete enduro

Momentul în care bărbatul a fost prins, a fost suprins de o altă persoană iar atunci când este întrebat unde este cuțitul, acesta a spus că l-a aruncat.

În 19 aprilie, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de Alexandru Paștiu, inculpat în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la omor şi violare de domiciliu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ”în fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 18/19.04.2021, în jurul orei 4,00, inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa victimelor din municipiul Sebeş, sat Răhău, jud. Alba şi le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului.

În urma agresiunilor fizice, a survenit decesul unei victime de gen masculin în vârstă de 22 de ani şi rănirea celeilalte victime, de gen feminin, în vârstă de 21 de ani. Aceasta din urmă a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fiind stabilă.

Presupusul autor a fugit de la locul faptelor, fiind identificat ulterior de către organele de poliţie, în apropierea unei păduri din localitate.

Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de acesta, iar la data de 20.04.2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de inculpat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax