Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul CRIMEI din Lunca Mureşului: Daune morale de sute de mii de lei, pretențiile pe care le are familia fostului primar de la inculpat

Publicat

barsony gligor crima lunca mures Familia fostului primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, omorât cu 20 de lovituri de cuţit, cere în instanţă daune de 700.000 de lei. Primul termen în procesul crimei violente de la Lunca Mureşului a fost pe 12 iunie, la Tribunalul Alba. Inculpat este Barsony Gligor (58 de ani), însă acesta continuă să nu recunoască fapta. A dat şi instanţei explicaţii despre cum a ajuns să aibă leziunile despre care procurorii spun că sunt în urma „luptei” cu victima.

Vezi şi CRIMA de la Lunca Mureşului: Barsony Gligor, inculpatul acuzat de uciderea fostului primar al comunei, trimis în judecată

În acest proces, soţia fostului primar cere în instanţă daune morale de 250.000 de lei, iar copiii victimei vor fiecare câte 225.000 de lei, potrivit adevărul.ro.

Reamintim că Ioan Rusu a fost ucis în 26 noiembrie 2016, seara, în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureşului. Potrivit procurorilor, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului, de către şeful de post şi un prieten de familie, chemat de soţie în ajutor pentru a-l căuta.

Pe parcursul investigaţiei criminalistice de la locul faptei, lângă autoturismul victimei a fost identificată o urmă de adâncime imprimată pe noroi prezentând striaţii asemănătoare cu cele existente pe pantalonii victimei, dar şi a unei alte perechi de pantaloni. S-au ridicat probe biologice de pe volan, cheia de contact, sticle de plastic, un fragment textile descoperit la 45 de metri de maşină, hainele victimei. Au mai fost recoltate probe biologice de la 25 de persoane, aflate în anturajul fostului primar.

Ancheta părea să bată pasul pe loc, dar la un moment dat s-a decis să se extindă aria căutărilor pe o suprafaţă cu o arie de 1 km faţă de locul crimei. În 6 decembrie 2016, la 10 zile de la comiterea omorului, la nord de terenul de fotbal din Localitatea Lunca Mureşului, în vegetaţie, a fost identificată o pereche de pantaloni de catifea de culoare neagră, care prezentau urme de noroi pe partea exterioară. Pe pânza din care este confecţionat buzunarul interior din partea dreaptă faţă au fost identificate mai multe pete de substanţă brun roşcată cu aspect de sânge. Modelul pantalonilor se potrivea cu cel al obiectului de vestimentaţie care a produs urma – formă de adâncime imprimată în noroi, descoperită lângă maşină.

Vezi şi CRIMA de la Lunca Mureșului. Cum a fost identificat inculpatul, pe baza probelor ADN. Pantaloni cu sângele victimei, descoperiţi după 10 zile

La termenul din 12 iunie, Barsony Gligor a spus că petele de sânge de pe pantaloni proveneau de la faptul că s-a lovit când a mers să aducă lemne din pădure. “Nu sunt vinovat de fapta asta”, a precizat inculpatul, potrivit adevărul.ro.

În 9 decembrie anul trecut, anchetatorii au ajuns la locuinţa lui Barsony Gligor, care locuieşte în apropierea locului unde au fost găsiţi pantalonii. Bărbatul prezenta mai multe plăgi tăiate la mâna stângă. S-a solicitat o examinare medico-legală a acestuia, concluzia find că cele 6 plăgi tăiate s-au putut produce cu 10 – 15 zile în urmă. Tot atunci i s-au recoltat probe biologice în scopul efectuării expertizei ADN. Anchetatorii au mai stabilit că la locuinţa fiului suspectului au fost efectuate lucrări de zugrăvire interioară cu vopsea lavabilă de culoare roz, asemănătoare cu cea descoperită pe pantalonii identificaţi în 6 decembrie.

Acum, la proces, inculpatul a dat explicaţii şi despre tăieturile la mână. Susţine că avea leziunile dinainte de fapta pentru care este acuzat. Şi că rana cea mai mare o avea pentru că alunecase şi căzuse, pe calea ferată, când a mers să ia lemne din pădure, tot înainte de momentul la care se face referire în dosarul de omor. A repetat, practic, ce susţine încă din momentul în care a fost reţinut, apoi arestat pentru crima de la Lunca Mureşului.

La următorul termen, din 7 august, urmează să fie audiaţi martori.

Vezi şi Verdict, CRIMĂ: A fost stabilită oficial cauza morţii fostului primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu. Detalii din dosarul de omor

Vezi şi Fostul PRIMAR al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, găsit cu GÂTUL TĂIAT pe un câmp, lângă mașina personală

Barsony Gligor a mai fost condamnat pentru fapte cu violenţă, viol şi furt. A stat, în total, 25 de ani după gratii. A fost eliberat, cel  mai recent, în 2014.

Citeşte şi CRIMA din Lunca Mureşului. Principalul suspect în cazul uciderii fostului primar Ioan Rusu, ARESTAT. Inculpatul are antecedente penale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax