Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea: Propunere în CJ Alba pentru recuperarea în justiţie a prejudiciului de 800.000 de euro

Publicat

instanta judecata În atenţia Consiliului Judeţean Alba va fi adusă propunerea privind continuarea acţiunii civile în justiţie pentru recuperarea pagubei estimate la 800.000 de euro în Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea. Anunţul a fost făcut luni, în şedinţa CJ de către consilierul judeţean Marcel Simion, potrivit căruia, după ce Tribunalul a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă în cadrul procesului penal pentru înşelăciune şi a constatat împăcarea părţilor, trebuie urmat cursul legal, fiind vorba despre bani publici. Consiliul Judeţean s-a constituit parte civilă în acest proces, în timp ce Consiliul Local a renunţat la această opţiune.

Reamintim că în Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea, au fost inculpaţi viceprimarul Paul Voicu, fostul preşedinte al FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, fostul consilier local Mihai Bărdaş, Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului, Nicolae Lupu. Acuzaţia principală adusă acestora a fost aceea de înşelăciune. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012. Cei cinci sunt au fost acuzaţi că au folosit în mod ilegal sumele de bani alocate pentru finanţarea clubului de Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba în perioada 2005 – 2011. În total ar fi fost vorba de aproximativ 11 milioane de lei: 8 milioane de lei de la Consiliul Local şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean.

CL Alba Iulia nu s-a constituit parte civilă în cauză, astfel că în 8 decembrie Tribunalul Alba a constatat împăcarea părţilor şi a revocat măsurile asigurătorii dispuse asupra bunurilor pentru Paul Voicu.

A lăsat însă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată în cauză de CJ Alba şi a menţinut măsurile asigurătorii asupra bunurilor inculpaţilor Marian Sarmeş, Mihai Bărdaş, Oliviu Feneşan şi Ioan Nicolae Lupu.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Nicolae Lupu, instanşa l-a achitat de învinuirea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte şi VIDEO | CJ Alba s-a împăcat cu inculpații din dosarul finanțărilor de la FC Unirea. A fost aprobată însușirea raportului de expertiză judiciară

Tribunalul Alba a adus la cunoştinţa celor implicaţi în dosar, în 24 februarie, posibilitatea de a se împăca în dosarul în care inculpaţii sunt trimişi în judecată pentru înşelăciune. Consiliul Local a respins constituirea ca parte civilă încă de acum doi ani, ca urmare a nerezultării unui prejudiciu cert creat municipiului Alba Iulia din expertiza contabilă efectuată.

În data de 12 martie au fost înregistrate la CJ Alba cererile de împăcare formulate de Marian Ionel Sarmeş, Horea Mihai Bărdaş, Paul Voicu, Nicolale Lupu şi Oliviu Feneşan în Dosarul finanțărilor publice de la FC Unirea.

În vederea soluţionării acestor cereri s-a decis efectuarea unui raport de expertiză extrajudiciară pentru determinarea modului de utilizare a sumelor alocate pentru îndeplinirea scopului şi activităţilor prevăzute în Statutul Asociaţiei „FC Unirea 1924”.

Citeşte şi Dosarul finanţărilor de la FC Unirea: Tribunalul Alba a dat termen pentru împăcarea părţilor. Inculpaţii pot scăpa de răspunderea penală

După soluţia dată de Tribunal în 8 decembrie 2014, au formulat apel atât DNA, cât şi ceilalţi patru inculpaţi care au rămas cu sechestru pe avere încă 30 de zile. Consilierul judeţean Marcel Simion a precizat luni că această soluţie nu a fost contestată de Comisia Juridică a CJ, considerând că este temeinică şi legală.

Însă consideră necesară continuarea acţiunii civile, prin care să se soluţioneze problema prejudiciului estimat la 800.000 de euro prin expertiză la CJ. Decizia va aparţine plenului Consiliului, căruia i se va prezenta o propunere în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax