Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: Cei 10 inculpați mai rămân încă 30 de zile în arest preventiv

Publicat

trafic droguri Joi, Tribunalul Alba a admis ca traficanţii de etnobotanice şi cannabis din Cluj şi Alba, arestaţi la propunerea DIICOT Alba Iulia în luna octombrie să rămân după gratii. Propunerea a fost a anchetatorilor care au cerut prelungirea măsurii arestării preventive pentru cei 10 inculpaţi pentru încă 30 de zile.

Persoanele arestate sunt Opriţa Călin, Pătran Bogdan Vasile, Şuteu Samir Vasile, Coman Mihai Paul şi David Rareş din Alba, respectiv Mocean Ioana Aurora, Urcan Gheorghe Alin, Popa Raul Traian, Popa Bogdan Marian, Pop Flaviu Lucian şi Mocean Ioan Adrian din Turda.

Decizia de la Tribunalul Alba a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Gruparea este acuzată că vindea etnobotanice şi cannabis în Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca şi oraşele Baia de Arieş şi Cîmpeni din Munţii Apuseni şi a fost destructurată în urma a 11 percheziţii. Procurorii DIICOT Alba Iulia şi ofiţerii de poliţie judiciară BCCO şi poliţiilor din Turda şi Baia de Arieş au descoperit în urma celor 11 percheziţii derulate în 2 octombrie cantitatea de 3 kilograme de droguri de risc. Din cercetări au stabilit că gruparea a procurat şi comercializat etnobotanice şi cannabis, pe care le-au distribuit în Baia de Arieş, Turda, Câmpeni şi Cluj Napoca.

La Alba Iulia au fost audiaţi peste 200 de consumatori. Procurorii DIICOT au dispus, iniţial, reţinerea a 11 inculpaţi, dintre care au fost arestaţi 10. Persoanele arestate sunt Opriţa Călin, Pătran Bogdan Vasile, Şuteu Samir Vasile, Coman Mihai Paul şi David Rareş din Alba, respectiv Mocean Ioana Aurora, Urcan Gheorghe Alin, Popa Raul Traian, Popa Bogdan Marian, Pop Flaviu Lucian şi Mocean Ioan Adrian din Turda. În cazul inculpatei Ioana Aurora Mocean din Turda, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar. Alin Urcan este un cunoscut interlop din Turda. Potrivit presei locale, acesta a mai intrat în atenţia procurorilor, de data aceasta de la DIICOT Cluj, care au găsit la domiciliul său un kilogram de droguri. Iniţial reţinut, acesta a fost eliberat, pentru că nu s-au putut analiza substanţele respective, pentru a se stabili cu exactitate că erau droguri.

UPDATE: Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 10 membri ai grupării infracționale, ARESTAȚI PREVENTIV »

Citește și FOTO – VIDEO: PERCHEZIŢII DIICOT în Alba şi Cluj, într-un dosar de trafic de droguri. Peste 50 de persoane, aduse la AUDIERI
”Procurorii D.I.I.C.O.T – S.T Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 367 alin. 1 C. pen., art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 alin. 1 si 2 din Legea 143/2000. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2013 şi până în prezent, inculpaţii au procurat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc (XLR 11, AKB – 48,4MEC – substanţe psihoactive noi (etnobotanice) în înţelesul deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2013 al EMCDDA/ Europol şi cannabis), pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni şi Cluj Napoca.

Până în prezent a fost ridicată de la inculpaţi cantitatea de aproximativ 3 kg de droguri de risc şi de mare risc şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora”, se afirmă într-un comunicat al Parchetului. Poliţiştii au mai descoperit la percheziţii importante sume de bani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax