Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dosarul Transalpina: Firma Romstrade și administratorul Nelu Iordache, trimiși în judecată pentru instigare la abuz în serviciu și fals

Publicat

Modul în care au fost realizate și decontate lucrările pentru modernizarea DN67C-Transalpina ajunge în atenția instanței. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată la Tribunalul Bucureşti a firmei Romstrade și a administratorului acesteia, Nelu Iordache, cu acuzații de instigare la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din “lotul” celor trimişi în judecată mai fac parte şapte reprezentanţi ai DRDP Craiova şi altul de la Romstrade. Potrivit procurorilor, constructorul și angajații Direcției de Drumuri au „acoperit” prin fals lucrări neexecutate, dar trecute ca efectuate, pentru a fi decontate de CNADNR. Reamintim că lucrările la Transalpina nu sunt finalizate, iar CNADNR are în vedere continuarea acestora cu alt constructor.

Potrivit unui comunicat DNA, CNADNR a fost păgubită de Romstrade SRL, prin decontarea unor lucrări neexecutate, cu suma totală de 22.849.267,12 lei. Aceasta a fost însă recuperată în întregime în cursul urmăririi penale, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În dosarul ce intră pe rol la Tribunalul Bucureşti sunt inculpaţi Nelu Iordache, pentru instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (7 acte materiale), respective instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave (7 acte materiale).

Pentru Romstrade, procurorii au reţinut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (7 acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave (7 acte materiale).

De asemenea, Nicolae Dorel Mircea, director la Departamentul Analize – Decontări din cadrul Romstrade, este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, (7 acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave (7 acte materiale).

Ceilalţi inculpaţi sunt angajaţi ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP): Constantin Șerban, director adjunct Investiții, Ștefan Brânaru, director adjunct tehnic, Mihai Adrian Radu, șef Departament Reparații Capitale și Investiții, Ștefan Radu, șef Birou Investiții, Ion Dina și Marin Tudor, ambii diriginți de șantier, Luchian Toma Panduru, angajat. Fiecare dintre aceştia sunt acuzaţi de abuzz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Lucrări neexecutate şi materiale de construcţii “fictive”, vizate pentru decontare către CNADNR

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP), inculpaţii Dina Ion şi Tudor Marin, diriginţi de şantier, Panduru Luchian Toma, responsabil cu derularea contractului, Radu Mihai Adrian, şef departament, Radu Ştefan, şef birou, Şerban Constantin şi Brânaru Ştefan, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.
Pentru ca cei menţionaţi să aprobe la plată lucrările neefectuate şi materialele de construcţie inexistente, inculpatul Iordache Nelu, în calitate de administrator la SC Romstrade SRL (societatea care a primit contractul de executare a lucrărilor), l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize – Decontări al societății să întocmească în fals mai multe situații de lucrări și facturile aferente.
Paguba cauzată de SC Romstrade SRL părţii vătămate CNADNR SA, reprezentând decontarea unor lucrări neexecutate a fost estimată la suma totală de 22.849.267,12 lei, fiind recuperată în întregime în cursul urmăririi penale, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) este o subunitate a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA
La data de 5.09.2008, CNADNR SA – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a încheiat cu SC Romstrade SRL Giurgiu un contract prin care constructorul se obliga să proiecteze şi să execute modernizarea drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km contra sumei de 1.231.210.293,41 lei (345.476.820,64 euro) la care se adaugă TVA de 144.195.413,18 lei.
Pentru execuţia lucrării s-au stabilit 18 luni de la emiterea ordinului de începere dat de CNADNR SA – DRDP Craiova (22.10.2008), durată ce nu include perioada de timp friguros.

Citeşte TRANSALPINA va fi redeschisă oficial din 1 iunie, cel mai devreme. Încă există porțiuni acoperite cu zăpadă și zone cu risc de avalanșă

Sistemul de finanţare al lucrării era <credit furnizor>. Acesta înseamnă că executantul SC Romstrade SRL Giurgiu mai întâi efectuează lucrările de construcţie drumuri şi poduri, iar după finalizare i se decontează plata lucrărilor.
Având în vedere complexitatea lucrărilor, pentru a urmări dacă situaţiile de plată şi facturile sunt conforme cu prevederile contractului (studiu de fezabilitate, proiectul tehnic, detalii de execuţie etc.), au fost numite, prin decizie a directorului regional al DRDP Craiova, persoane din cadrul instituţiei, responsabile să răspundă pentru corectitudinea documentelor confirmate / acceptate.
Pe fondul apariției unor suspiciuni, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la data de 8 aprilie 2010, a fost adusă la cunoştinţă conducerii DRDP Craiova, că directorul general al CNADNR a dispus efectuarea unui control la direcţia regională cu privire la legalitatea deconturilor efectuate şi realitatea lucrărilor executate. De la data înştiinţării şi până la data de controlului efectiv, deci perioada 8 – 23.04.2010, reprezentanţii DRDP Craiova împreună cu cei ai SC Romstrade SRL au întreprins demersuri pentru acoperirea deficienţelor, mai exact au fost suplimentate echipele de muncitori pentru a executa un volum cât mai mare de lucrări din cele neexecutate, dar confirmate ca fiind executate şi decontate în lunile august – octombrie 2009.
Deşi, de la data întocmirii situaţiei de lucrări (luna august 2009) şi până la data controlului (23 aprilie 2010), au trecut aproximativ 8 luni şi, cu toate eforturile depuse de inculpaţi în perioada 8-23.04.2010 (data anunţării controlului şi data efectuării în concret a controlului), de a masca şi muşamaliza neregulile în executarea obiectivului investiţional DN 67C, nu s-a reuşit acoperirea tuturor lucrărilor neexecutate şi decontate de DRDP Craiova, raportul de constatare realizat în urma controlului a confirmat faptul că în derularea proiectului au fost acceptate la plată sume mari de bani pentru lucrări neexecutate.
Din probele administrate în cauză a rezultat că în perioada august 2009 – iunie 2010, Dina Ion şi Tudor Marin, diriginţi de şantier, Panduru Luchian Toma, responsabil cu derularea contractului, Radu Mihai Adrian, şef departament, Radu Ştefan, şef birou, Şerban Constantin şi Brânaru Ştefan, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale care figurau că au fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.
Conform contractului, verificarea existenţei obligaţiei de plată se realizează prin verificarea documentelor justificative din care să rezulte pretenţia SC Romstrade SRL, precum şi realitatea <serviciului efectuat> (bunurile au fost livrate, lucrările executate şi serviciile prestate).
Documentele care atestă bunurile livrate, lucrările executate şi serviciile prestate sau din care reies obligaţii de plată certe, se vizează pentru <bun de plată> de către persoanele nominalizate prin decizie, în cazul de față reprezentanții DRDP Craiova, inculpați în cauză.
Pentru aprobarea la plată a lucrărilor neefectuate şi a materialelor de construcţie inexistente, în cursul derulării contractului menţionat, Iordache Nelu, în calitate de administrator la SC Romstrade SRL, l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize – Decontări al societății să întocmească în fals următoarele acte:
– două situaţii de lucrări prin care s-a atestat în mod nereal că SC Romstrade SRL ar fi executat lucrări la trei poduri (la kilometrul 13, respectiv 121, respectiv 122), valoarea totală confirmată şi neexecutată fiind de 1.750.962 lei
– o situaţie de lucrări în care a inclus aprovizionarea cu materiale de construcţii în valoare de 17.034.324,75 lei, documente pe care le-a depus la sediul DRDP Craiova în vederea decontării mai multor facturi cu lucrări neexecutate şi materiale achiziţionate
– mai multe situaţii de lucrări prin care s-a atestat, în mod nereal, că SC Romstrade SRL ar fi executat lucrări constând în „doborârea copacilor cu diametre mai mari de 40 cm” şi „scoaterea rădăcinilor şi a buturugilor cu diametre mai mari de 40 cm”, valoarea totală a plăţilor nelegale efectuate de DRDP Craiova fiind de 4.063.978,44 lei. Totodată, a întocmit facturile fiscale pentru situaţiile de lucrări sus menţionate, pe care le-a depus la sediul DRDP Craiova în vederea decontării în beneficiul SC Romstrade SRL”.

Despre Romstrade SRL

Firma Romstrade aparține omului de afaceri Nelu Iordache (patronul Blue Air) şi a intrat în faliment după ce acesta a fost arestat de DNA într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene, pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad. Unul dintre cei mai mari constructori români din ultimii ani, compania a rămas, la sfârşitul anului trecut, cu sub 100 de angajaţi din cei 930 din decembrie 2012, momentul în care firma a intrat în insolvenţă.

Firma a încheiat anul 2011 cu un rulaj de circa 540 milioane lei, pierderi de aproape 11 milioane lei şi un număr mediu de 1.623 de salariaţi.

Romstrade are contracte reziliate pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, reabilitarea unui tronson al DN6 Alexandria-Craiova, modernizarea DN5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni, construcţia variantei de ocolire Caracal sau executarea pasajului suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii din Bucureşti

Romstrade a fost fondată în anul 1994 şi are ca asociaţi pe Nelu Iordache (76%) şi Gheorghe Cruceru (24%), principalii clienţi fiind Aeroportul Internaţional Băneasa, CNADNR, DRDP Bucureşti şi Craiova, primăriile Deva, Voluntari şi Ploieşti, FDFEE Electrica Muntenia, Alpine şi Astaldi, după cum se arată în raportul privind cauzele şi împrejurările care au condus la insolvenţa companiei, elaborat de Casa de Insolvenţă Transilvania în luna martie, anul trecut.

Administratorul judiciar arăta că declinul Romstrade a fost cauzat de investiţii neproductive, costuri de finanţare nesustenabile şi scăderea profitabilităţii, apreciind că este dificil de identificat acel „nucleu sănătos” de la care să pornească reconstrucţia firmei.

După neregulile găsite la modernizarea celui mai spectaculos drum montan din România, lucrările au rămas în stand-by. Anul trecut, CNADNR anunţa că din vara acestui an lucrările vor fi reluate cu alt constructor.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: O zi pe Transalpina. Vezi cum se prezintă “Drumul Regelui”, cea mai înaltă șosea din România

Citeşte şi Pe Transalpina, au mai rămas de executat 15% din lucrările de amenajare în Alba. Se va organiza licitaţie pentru finalizarea şoselei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barba Liviu Viorel

    sâmbătă, 17.05.2014 at 06:28

    Dosa, dosar, dar de peste 3 ani lucrarile la Transalpina sunt intrerupte ! Cand se reiau, ca e dezastru ? Se strica si ce s-a facut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Orbit de gelozie, un bărbat din Alba și-a dat foc la toate lucrurile din casă. Focul amenința casele vecinilor: Ce a urmat

Publicat

Distrugere este infracțiunea pentru care un bărbat din Hopârta a fost trimis în judecată, iar în data de 4 octombrie 2022, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Procurorii au notat că bărbatul  pe fondul geloziei a dat fost la lucrurile din casa sa, iar la scurt timp toată casa a fost cuprinsă de flăcări. Mai mult de atât, focul se putea extide și la casele din jurul său au notat magistrații.

Potrivit magistraților, ”în actul de sesizare s-a reţinut că în data de 06.04.2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în locuinţa sa, inculpatul pe fondul geloziei, a procedat la incendierea bunurilor din interiorul locuinței, cauzând astfel un incendiu de natură să se extindă la imobilele dimprejur şi să pună în pericol viaţa unor persoane care se aflau în zonă.

S-a reţinut de către procuror că fapta inculpatului care, la data de 06.04.2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în locuinţa sa a procedat la incendierea bunurilor din interiorul locuinței, cauzând astfel un incendiu care a cuprins întregul imobil şi care a fost de natură să se extindă la imobilele dimprejur şi să pună în pericol viaţa persoane care se aflau în zonă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere”, se arată în motivarea instanței.

Acum bărbatul va fi judecat pentru distrugere.

 

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Strigătul de ajutor al moților din Apuseni care mureau de foame, în iarna anului 1922. Ce a făcut Regina Maria pentru a-i ajuta

Publicat

Iarna dintre anii 1921 – 1922 se pare că a fost grea pentru moții din Apuseni. Într-un număr al ziarului Alba-Iulia din 15 ianuarie 1922 reporterii vremii scriau că ”pier moții de foame”. Mai mult de atât, revoltat, reporterul care a acoperit subiectul scria că nimeni nu se interesează de problemele moților și că cei care le-au cerut voturile pentru un mandat de deputat, acum nu îi mai bagă în seamă. 

La ceva vreme după publicarea articolului, într-un alt număr al ziarului este scris că Regina Maria va trimite 10 vagoane de porumb Moților Înfometați.

În depozitul Arhivelor din Alba se află un exemplar al ziarului în care erau descrise problemele moților.

”Din țara Moților ne vin știri din ce în ce mai sfâșietoare. În Albac, Scărișoara, Neagra, Buciuman, Soharu, Mușca, Bistra, Brăzești, Ponorel, etc. foame mușcă cu furie din trupul sănătos al acestei mândre, dârze, eroice populații, care a fost în fruntea poporului român din Ardeal în zilele marilor jertfe și ale marilor isprăvi.

Pier moții de foame?…În România, țara luxului și a risipei, se găsesc oameni cari pier de foame? Da, pier de foame oameni de treabă…Și nimeni nu știe…Și nimeni nu vrea să știe și să audă…nimeni nu le sare într`ajutor.

Ar fi trebuit să fie Schuler-i pentruca generaul Averescu să-i audă. Ar trebui să fie conți, mikeș, ori castigione, pentruca să le ajungă glasul la urechile domnilor Tache Ionescu-Xeni etc…

Și Moții nu sunt decât bieți țărani români, oameni de treabă, a căror singură avere e omenia și munca de fiecare zi.

La București nu sunt urechi să le audă… și la Cluj – rușine!

Unde sunt acum generoșii cari le făgăduiau – și le vor făgădui mereu – totul, imposibilul chiar, când era vorbă să le smulgă câteva voturi pentru deputăție?

Numai la banchete și festivaluri își aduc aminte de moți, acești oratori de bâlciu, acești sătui Cațavenci ai zilelor noastre!…

Ce fac băncile ardelene, mari și mici. Ce face democrația ardeleană pentru salvarea acestor oameni cari pier de foame?

Nu simt că neăpsarea asta e criminală? Nu își dau seama cât datorează cei sus puși acestor moți? Acestor viteji moți cari pierd de foame în România întregită și liberă?…nu se tem de revolta și neîncrederea ce își va ridica capul în conștiința populară în fața acestei grozave priveliști a nepăsării și a egoismului fără margini”, scriau repoterii vremii, în ziarul Alba-Iulia.

Într-un alt număr, reporterii au scris că Regina Maria a trimis 10 vagoane de porumb pentru moții înfometați.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Decizii cu privire la barajul de la Roșia Montană: Oamenii evacuați se pot întoarce acasă. Ce trebuie făcut în regim de urgență

Publicat

Reprezentanții Prefecturii Alba au transmis deciziile care s-au luat în cazul problemelor apărute în barajul de la Tăul Mare, din comuna Roșia Montană. În primul rând populația aflată în proximitatea pârâului Foieș se pot întoarce acasă. 

De asemenea, autoritățile locale trebuie să facă un drum spre lacul de acumulare, și trebuie să găsească un executat care să execute o serie de lucrări pentru consolidarea barajulul.

Ce au decis autoritățile

Art.1.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va reveni de îndată asupra Deciziei de evacuare a populației din gospodăriile aflate în proximitatea pârâului Foieș, de pe raza localității Roșia Montană, comuna Roșia Montană, județul Alba, emisă în data de 02.10.2022 și va informa populația că se poate întoarce la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO de la Primăria Abrud: Autoritățile anunță ce măsuri vor fi luate în cazul barajului de la Tăul Mare, Roșia Montană

Art.2.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va lua măsuri pentru monitorizarea în regim permanent 24/24, a funcționării scurgerilor prin sifonare a apei, instalate la lacul de acumulare Tăul Mare din localitatea Roșia Montană, județul Alba.

Art.3.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va lua măsuri de a identifica în regim de urgență – maxim 3 zile, un executant pentru amenajarea în cel mai scurt timp a drumului de acces spre lacul de acumulare Tăul Mare din localitatea Roșia Montană, județul Alba, în vederea facilitării intervențiilor de orice tip.

Art.4.  În calitate de deținător al lacului Tăul Mare, Consiliul Local al UAT Comuna Roșia Montană, va identifica în regim de urgență – maxim 3 zile, un executant pentru efectuarea lucrării de repoziționare a conductei de preaplin Dn600 cu 3-5 m mai jos față de poziția actuală.

Art.5.  În calitate de deținător al lacului Tăul Mare, Consiliul Local al UAT Comuna Roșia Montană, va identifica în termen de maxim 3 zile, un proiectant și un executant pentru identificarea în maxim 14 zile a unor soluții tehnice și implementarea acestora pentru punerea în siguranță pe termen mediu și lung a barajului lacului de acumulare Tăul Mare.

Art.6.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va lua măsuri pentru monitorizarea nivelului apei din lacul de acumulare Tăul Mare, iar în situația unei creșteri de nivel cu maxim 2 m față de nivelul actual, adică la un nivel de minus 3 metri față de cota înregistrată la momentul începerii evacuării apei din lac cu mijloacele fixe și mobile, se vor solicita în sprijinul comitetului local, forțe și mijloace din partea comitetului județean, respectiv Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba.

VEZI ȘI: VIDEO: Protest în fața Primăriei Abrud: Câțiva cetățeni se opun asanării complete a Lacului Tăul Mare, ”inima Roșiei Montană”

Art.7.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba, va desfășura în continuare misiuni de evacuare a apei din lacul de acumulare Tăul Mare din localitatea Roșia Montană, județul Alba, cu ajutorul a 4 motopompe de mare capacitate, până la momentul începerii lucrărilor pentru repoziționarea conductei de preaplin Dn600.

Art.8.  În data de 08.10.2022, la ora 00:00 măsurile de asigurare/menținere a ordinii publice și de pază a bunurilor persoanelor evacuate din localitatea Roșia Montană, comuna Roșia Montană, se ridică, revenindu-se la activitățile normale de menținere a ordinii publice în localitatea Roșia Montană.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ghinionul unui hoț din Alba: Din patru ”lovituri” într-o noapte, în trei a fost prins de proprietari. Ce a reușit să fure

Publicat

politie noaptea

Un bărbat din Alba aflat momentan în Penitenciarul Aiud a fost trimis în judecată pentru furt calificat și violare de domiciliu. Mai exact, într-o noapte a intrat în curtea sau în casa unor oameni din Blaj pentru a fura bunuri. 

Însă, de trei ori a fost surprins de către proprietari, iar o dată a reușit să fure 120 de lei și un ceas. În data de 3 octombrie 2022 dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Ce a făcut, potrivit procurorilor

”Prin actul de sesizare, s-a reţinut în sarcina inculpatului că în seara zilei de 06.08.2022, ora 23:00, inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea cabanei persoanei vătămate  situată în locul numit ”Podul Ciontii”, a intrat în autoturismul marca Dacia proprietatea aceleiași persoane vătămate, ce se afla parcat în curte cu portierele neasigurate și a căutat bani și bunuri pe care să le sustragă. Constatând că a fost observat de persoana vătămată, inculpatul a fugit fără a mai sustrage vreun bun.

În dimineața zilei de 7.08.2022, în jurul orei 1.00 inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate  după care a intrat în casă pe ușa deschisă, iar din interior a sustras două portmonee în care nu se aflau bani și un telefon mobil.

Inculpatul a fost surprins de persoana vătămată, a fugit, iar în momentul în care a escaladat gardul, bunurile sustrase i-au căzut din buzunar, rămânând în interiorul curții.

În dimineața zilei de 7.08.2022, în jurul orei 03:00, inculpatul a deschis poarta curții imobilului persoanei vătămate a pătruns în curte, a intrat în casă pe ușa închisă dar neasigurată, iar din interior a sustras suma de 25 lei aflată într-un portmoneu, după care a părăsit imobilul. Inculpatul a fost observat de persoana vătămată în momentul părăsirii imobilului.

În dimineața zilei de 7.08.2022, în intervalul orar 03:00-04:00, deblocând cu mâna zăvorul de la poartă, inculpatul a pătruns în curtea imobilului persoanei vătămate după care, a intrat în garaj profitând de faptul că ușa de acces era neasigurată, iar din interiorul autoturismului marca Volkswagen cu numărul de înmatriculare, ce se afla parcat în garaj, având sistemul de închidere neasigurat, a sustras suma de 120 de lei și un ceas marca Fossil.

În dimineața zilei de 07.08.2022, în jurul orei 04:00, inculpatul a pătruns fără drept, pe ușa închisă dar neasigurată, în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate după care, a intrat în casă tot pe ușa închisă dar neasigurată, iar în momentul în care a realizat că a fost observat de persoana vătămată, a fugit”, se arată în motivarea instanței din stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax