Connect with us
Publicitate

BLAJ

Dotări pentru Centrul de Inovare și Imaginație Civică, la Blaj. Cetățenii vor fi consultați cu privire la transformările urbane

Publicat

primaria blaj 3

Primăria Blaj va înființa și va dota cu echipamente un Centru de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Acesta va reprezenta locul în care administrația publică locală, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar se vor putea întâlni și discuta despre transformările urbane și despre provocările orașului.

Primăria Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente pentru Centrul de Inovare și Imaginație Civică. Valoarea totală estimată este de 90.800 de lei, fără TVA.

În cadrul contractului se vor achiziționa următoarele produse:

  • sistem de conferință wireless – 1
  • sistem stație de amplificare pentru rack 19” – 1 buc
  • boxe pentru tavan fals – 6 buc.
  • microfoane wireless cu acumulatori cu sistem de votare – 25 buc.
  • încărcător pentru microfoane – 1 buc.
  • laptop cu licență și software pentru vot și rapoarte – 1 buc.
  • display perete 42” cu suport – 1 buc.
  • rack 19” 15U cu întrerupător secvential – 1 buc.
  • sistem de supravegere – 1 buc.
  • imprimantă multifuncțională – 1 buc.

În vederea optimizării proceselor decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri din Blaj, prin proiectul „Municipiul Blaj – Administrație publică eficientă — etapa a II-a”, inițiat în anul 2018, se va înființa Centru de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) Blaj. Acesta va avea ca scop dezvoltarea și implementarea de mecanisme de colaborare și consultare între actorii relevanți pe domenii specifice de competență pentru susținerea dezvoltării la nivel local.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică Blaj este un instrument de inovare socială, de comunicare, cercetare și promovare, precum și un loc pentru discuții și informații la dispozitia cetățenilor, publicului și a experților din diferite domenii. CIIC va fi utilizat în procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și a altor studii și strategii pe domenii specifice de dezvoltare, ca un un loc de dezbatere și colaborare pentru identificarea nevoilor și stabilirea priorităților, prin consultarea cetățenilor municipiului.

Prin proiect se propune dotarea unei Săli de întâlniri/conferințe puse la dispozitie de primăria municipiului Blaj, ce va constitui locația principală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică Blaj.

În locația CIIC se vor desfășura toate evenimentele de consultare/dezbatere publică pe parcursul elaborării documentelor de planificare strategică prevăzute în proiect. Se vor procura următoarele dotări necesare pentru sala de întâlniri/conferințe:

– Sistem de vot electronic

– Sistem microfoane pentru mese

– Sistem supraveghere video

– Imprimantă multifuncțională (necesară și pentru activitățile echipei de proiect)

Rezultatul crearii cadrului necesar întâlnirilor CIIC va fi stabilirea de măsuri și planuri privind realizarea unor procese de inovare socială în administrația publică locală, prin găsirea de soluții inovative la probleme, creșterea transparenței decizionale către cetățenii municipiului și încurajarea formelor de gunvernanță locală participativă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax