Connect with us
Publicitate

BLAJ

Dotări pentru Centrul de Inovare și Imaginație Civică, la Blaj. Cetățenii vor fi consultați cu privire la transformările urbane


Publicat

primaria blaj 3

Primăria Blaj va înființa și va dota cu echipamente un Centru de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Acesta va reprezenta locul în care administrația publică locală, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar se vor putea întâlni și discuta despre transformările urbane și despre provocările orașului.

Primăria Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente pentru Centrul de Inovare și Imaginație Civică. Valoarea totală estimată este de 90.800 de lei, fără TVA.

În cadrul contractului se vor achiziționa următoarele produse:

 • sistem de conferință wireless – 1
 • sistem stație de amplificare pentru rack 19” – 1 buc
 • boxe pentru tavan fals – 6 buc.
 • microfoane wireless cu acumulatori cu sistem de votare – 25 buc.
 • încărcător pentru microfoane – 1 buc.
 • laptop cu licență și software pentru vot și rapoarte – 1 buc.
 • display perete 42” cu suport – 1 buc.
 • rack 19” 15U cu întrerupător secvential – 1 buc.
 • sistem de supravegere – 1 buc.
 • imprimantă multifuncțională – 1 buc.

În vederea optimizării proceselor decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri din Blaj, prin proiectul „Municipiul Blaj – Administrație publică eficientă — etapa a II-a”, inițiat în anul 2018, se va înființa Centru de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) Blaj. Acesta va avea ca scop dezvoltarea și implementarea de mecanisme de colaborare și consultare între actorii relevanți pe domenii specifice de competență pentru susținerea dezvoltării la nivel local.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică Blaj este un instrument de inovare socială, de comunicare, cercetare și promovare, precum și un loc pentru discuții și informații la dispozitia cetățenilor, publicului și a experților din diferite domenii. CIIC va fi utilizat în procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și a altor studii și strategii pe domenii specifice de dezvoltare, ca un un loc de dezbatere și colaborare pentru identificarea nevoilor și stabilirea priorităților, prin consultarea cetățenilor municipiului.

Prin proiect se propune dotarea unei Săli de întâlniri/conferințe puse la dispozitie de primăria municipiului Blaj, ce va constitui locația principală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică Blaj.

În locația CIIC se vor desfășura toate evenimentele de consultare/dezbatere publică pe parcursul elaborării documentelor de planificare strategică prevăzute în proiect. Se vor procura următoarele dotări necesare pentru sala de întâlniri/conferințe:

– Sistem de vot electronic

– Sistem microfoane pentru mese

– Sistem supraveghere video

– Imprimantă multifuncțională (necesară și pentru activitățile echipei de proiect)

Rezultatul crearii cadrului necesar întâlnirilor CIIC va fi stabilirea de măsuri și planuri privind realizarea unor procese de inovare socială în administrația publică locală, prin găsirea de soluții inovative la probleme, creșterea transparenței decizionale către cetățenii municipiului și încurajarea formelor de gunvernanță locală participativă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Andrei Șerban, adolescentul din Alba Iulia care a cucerit jurații de la SuperStar România, a compus o nouă melodie

Publicat

Andrei Șerban, adolescentul din Alba Iulia care a obținut 4 de DA din partea juraților emisiunii SuperStar România de pe Protv, a muncit la a două piesa muzicală din cariera sa, scrisă și compusă de el.

Noua sa piesă se numește “WAKE ME UP”.

Melodia este cântată de el la chitară, in limba engleză și are un vibe adolescentin.

Andrei va concura și în etapa a doua a concursului.

VIDEO: Andrei Șerban din Alba Iulia a cântat ”Uite așa aș vrea să mor” la SuperStar România: Ce i-a impresionat pe jurați

Prima melodie a fost scrisă de Andrei la vârsta de 11 ani, din dragoste pentru o colegă.

Piesa a fost finalizată în 2018 și s-a numit “Tu, doar tu”.

Cântă de la șase ani

Andrei cântă de mic, prima apariție pe scenă fiind la vârsta de 6 ani, când a concurat la Mini Mega Star.

A urmat cursuri de canto (muzică ușoară) la Centrul de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de profesoara Marinela Popa și, în paralel, cursuri de actorie la Palatul Copiilor din Alba Iulia, sub îndrumarea profesorului Teodora Mălin.

Familia îl susține în totalitate: mama, fratele mai mic Daniel și tatăl lui fac parte din staff-ul tehnic.

Visul lui Andrei este să facă o carieră muzicală internațională și să își compună singur piesele.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Pregătiri pentru sezonul rece, în Munții Apuseni. Primăria Arieșeni cumpără servicii de deszăpezire a drumurilor din comună

Publicat

deszapezire

Autoritățile din Munții Apuseni se pregătesc pentru sezonul rece. Primăria comunei Arieșeni a lansat pe SEAP o licitație privind servicii de înlăturare a zăpezii și gheții de pe drumurile comunale în perioada sezonului rece 2019-2020. Valoarea totală estimată a contractului este de 250.000 de lei.

Primăria Arieșeni a lansat vineri, 15 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de înlăturare a zăpezii și gheții de pe drumurile comunale, cu utilaje din dotarea operatorilor economici și personal propriu calificat pentru perioada sezonului rece 2021-2022.

Valoarea totală este estimată la 250.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile comunale în timpul iernii, în condiții de siguranță, sunt necesare de efectuat o serie de activități care să conducă la prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii acestora, cât și a unei coordonări corespunzătoare tuturor acestor acțiuni.

Astfel, pe toată perioada sezonului rece 2021 – 2022, pe drumurile comunale și sătești aflate în administrarea comunei Arieșeni, se solicită următoarele servicii:

 • îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă a străzilor, aleilor și drumurilor din comună
 • încărcatul și transportul zăpezii sau a gheții rezultată din activitatea de deszăpezire se va realiza cu mijloace utilitare mecanizate
 • împrăștiatul materialului antiderapant pentru combaterea poleiului

Locul de prestare a activităților este format din drumurile comunale și sătești, alei pietonale și parcări, aflate în administrarea comunei Arieșeni (inclusiv centrul comunal și parcările aflate la baza pârtiei).

Serviciile de deszăpezire se vor presta în funcție de condițiile meteorologice pentru un număr maxim de 2.000 ore. Prețul final al contractului va fi decontant pe baza jurnalului de activitate în funcție de numărul de ore efectiv prestate.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cioloș a reacționat după refuzul liberalilor legat de susținerea guvernului propus. Criza politică se adâncește

Publicat

c

Premierul desemnat Dacian Cioloș a reacționat după anunțul PNL că nu susține un guvern format de acesta. Refuzul liberalilor de a colabora cu USR complică lucrurile la nivel politic, prelungind criza în care se zbate România. 

„Din momentul în care am făcut o propunere de prim-ministru, USR a avut un singur obiectiv, acela de a forma cât mai repede un Guvern cu puteri depline care să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, pentru rezolvarea crizei prețurilor energiei și pentru reformele din PNRR.

În acest sens, am propus să refacem Coaliția cu PNL și UDMR plecând de la un program pe care l-am propus cu soluții concrete legate de prețurile la energie, pentru combaterea pandemiei și PNRR.

Din păcate, am constatat și astăzi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis și nu pot să fac decât un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un Guvern.

Eu sper să putem găsi soluția. USR este în continuare determinat și eu, ca premier desemnat, rămân determinat să propun, până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament, pentru că acolo în Parlament se vede dacă există sau nu o susținere pentru un Guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

PNL a decis să nu susţină Guvernul Cioloş

Florin Cîțu, președintele PNL și premierul demis prin moțiune, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că responsabilitatea formării unui nou Guvern îi revine USR PLUS.

Totodată, Cîțu a spus că USR ar trebui să caute sprijin la PSD și AUR, celelalte două partide care au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de el.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat vineri, în exclusivitate pentru DC NEWS, că în cazul în care USR nu va putea să se înțeleagă cu PNL în privința viitoare guvernări, aceștia sunt pregătiți să trimită la vot săptămâna viitoare o variantă de guvern.

„Dacă negocierile pentru refacerea coaliției eșuează, mergem înainte, cum am mai spus și domnul Danian Cioloș o să propună un guvern cu care o să venim la începutul săptămânii viitoare în fața Parlamentului.”, a spus Ionuț Moșteanu.

Sursă: DC News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4000 de persoane din Alba, aflate în carantină sau izolare au fost verificate de polițiști în ultimele 48 de ore

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia au verificat în ultimele 48 de ore, 1.791 de persoane aflate în carantină și 2.452 aflate în izolare.

De asemenea au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 517 persoane. Alte 68 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 23 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 118 terase, restaurante, fastfood-uri și 106  mijloace de transport, din care 38 mijloace de transport în comun.

În paralel, au continuat activitățile informativ – preventive, fiind vizate zonele aglomerate cum ar fi piețele, autogările, mijloacele de transport în comun și stațiile de autobuz.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS COV 2, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniuni Europene.

Restricții sunt instituite și în ceea ce privește organizarea și participarea la competiții sportive, activități cultural – artistice, spectacole, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice precum și cu privire la accesul în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, săli de jocuri, etc.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate