Connect with us
Publicitate

BLAJ

Dotări pentru Centrul de Inovare și Imaginație Civică, la Blaj. Cetățenii vor fi consultați cu privire la transformările urbane


Publicat

primaria blaj 3

Primăria Blaj va înființa și va dota cu echipamente un Centru de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Acesta va reprezenta locul în care administrația publică locală, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar se vor putea întâlni și discuta despre transformările urbane și despre provocările orașului.

Primăria Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente pentru Centrul de Inovare și Imaginație Civică. Valoarea totală estimată este de 90.800 de lei, fără TVA.

În cadrul contractului se vor achiziționa următoarele produse:

  • sistem de conferință wireless – 1
  • sistem stație de amplificare pentru rack 19” – 1 buc
  • boxe pentru tavan fals – 6 buc.
  • microfoane wireless cu acumulatori cu sistem de votare – 25 buc.
  • încărcător pentru microfoane – 1 buc.
  • laptop cu licență și software pentru vot și rapoarte – 1 buc.
  • display perete 42” cu suport – 1 buc.
  • rack 19” 15U cu întrerupător secvential – 1 buc.
  • sistem de supravegere – 1 buc.
  • imprimantă multifuncțională – 1 buc.

În vederea optimizării proceselor decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri din Blaj, prin proiectul „Municipiul Blaj – Administrație publică eficientă — etapa a II-a”, inițiat în anul 2018, se va înființa Centru de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) Blaj. Acesta va avea ca scop dezvoltarea și implementarea de mecanisme de colaborare și consultare între actorii relevanți pe domenii specifice de competență pentru susținerea dezvoltării la nivel local.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică Blaj este un instrument de inovare socială, de comunicare, cercetare și promovare, precum și un loc pentru discuții și informații la dispozitia cetățenilor, publicului și a experților din diferite domenii. CIIC va fi utilizat în procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și a altor studii și strategii pe domenii specifice de dezvoltare, ca un un loc de dezbatere și colaborare pentru identificarea nevoilor și stabilirea priorităților, prin consultarea cetățenilor municipiului.

Prin proiect se propune dotarea unei Săli de întâlniri/conferințe puse la dispozitie de primăria municipiului Blaj, ce va constitui locația principală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică Blaj.

În locația CIIC se vor desfășura toate evenimentele de consultare/dezbatere publică pe parcursul elaborării documentelor de planificare strategică prevăzute în proiect. Se vor procura următoarele dotări necesare pentru sala de întâlniri/conferințe:

– Sistem de vot electronic

– Sistem microfoane pentru mese

– Sistem supraveghere video

– Imprimantă multifuncțională (necesară și pentru activitățile echipei de proiect)

Rezultatul crearii cadrului necesar întâlnirilor CIIC va fi stabilirea de măsuri și planuri privind realizarea unor procese de inovare socială în administrația publică locală, prin găsirea de soluții inovative la probleme, creșterea transparenței decizionale către cetățenii municipiului și încurajarea formelor de gunvernanță locală participativă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Persoanele cu 4 clase ar putea participa la mai multe categorii de cursuri de formare pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă

Publicat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, intenţionează să modifice legislaţia în domeniul ocupării forţei de muncă astfel încât persoanele cu 4 clase să poată participa la mai multe categorii de cursuri de formare pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă.

Decizia ministrului vine în contextul în care, anul trecut, din aproximativ 170.000 de dosare de ajutor social, în cazul a 2.063 a fost încetată plata, persoanele refuzând un loc de muncă propus în urma procesului de mediere dintre angajaţi şi angajator desfăşurat la nivelul unei agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. În anul 2020 au fost înregistrate 700 dosare încetate, număr mai redus în situaţia pandemiei Covid.

„Am în lucru propunerea de a modifica legislaţia astfel încât persoanele cu 4 clase să poată participa la mai multe categorii de cursuri de formare. Am cerut să mă văd cu aceşti oameni care refuză locul de muncă. Funcţie de concluzii, mă gândesc la noi soluţii de sprijin. Este mult de muncă şi aici”, scrie ministrul, într-o postare pe Facebook.

Violeta Alexandru spune că perioada în care persoana primeşte o indemnizaţie de şomaj trebuie să fie cât mai scurtă, iar oamenii trebuie ajutaţi să îşi găsească cât mai repede un loc de muncă.

„Sunt convinsă că sindicatele care sunt de ani de zile în CA-ul ANOFM mă vor sprijini pentru a avea români activi pe piaţa muncii”, precizează Alexandru.

Ea a arătat că trebuie văzut cât de uşor este să fie găsite anunţurile privind locurile de muncă arătând că sunt români care au revenit în ţară şi cărora ar trebui să le fie uşor să îşi găsească un loc de muncă.

„Din păcate, puţini apelează la AJOFM-uri. Instituţia nu este astăzi un actor important în această piaţă. Ar merita. Voi face şi eu o simulare. Revin”, subliniază ministrul de resort.

Ea aminteşte că refuzul unui loc de muncă sau al participări la cursuri de formare profesională oferite de AJOFM-uri încetează dreptul la ajutor social, iar o nouă cerere de ajutor social se poate transmite după 12 luni.

Potrivit ministrului Muncii, cele mai multe sistări ale plăţilor – plăţi care atrag după sine interzicerea primirii de ajutor social de către aceste persoane apte de muncă pentru următoarele 12 luni – au fost la Dolj (11.070 ajutoare sociale, 6,76% rata şomajului), Botoşani (2960 ajutoare sociale, 2,47% rata şomajului) şi Buzău (9340 ajutoare sociale, 6,46% rata şomajului).

„Sunt însă judeţe în care principiul stabilit în lege nu funcţionează astfel încât oamenii se obişnuiesc să fie dependenţi de ajutorul social şi nu depun eforturi pentru a muncii”, a mai scris Violeta Alexandru.

Aceasta a menţionat că una dintre explicaţiile pentru această situaţie ar fi aceea că procesul de comunicare între instituţiile implicate presupune un schimb greoi de documente: cererile pentru ajutor social se depun la primărie, care declanşează ancheta socială şi stabileşte eligibilitatea pentru acordarea ajutorului social. AJPIS-urile fac plata ajutorului social şi trimit lunar, în format electronic, în termen de 5 zile de la primirea situaţiilor de la primar, la AJOFM şi la ITM lista persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social. În termen de 5 zile, AJOFM şi ITM trimit înapoi la AJPIS situaţia nominală cu persoanele din familiile beneficiare de ajutor social care s-au încadrat în muncă, inclusiv cu cele care au plecat cu contract de muncă în străinătate/au refuzat un loc de muncă oferit/participarea la cursuri de formare profesională.

Pe de altă parte, o altă explicaţie ar fi, în opinia ministrului, faptul că AJOFM-urile nu se străduiesc suficient ca să găsească locuri de muncă acestor persoane care, în proporţie de peste 80% au 4 clase.

„Sau se ascund după explicaţia că persoanele nu vin la AJOFM atunci când sunt chemate pentru a li se oferi loc de muncă/cursuri de formare. Nu se încearcă înţelegerea motivului pentru fiecare caz în parte. Şi un om apt dacă îl pierdem de pe piaţa muncii, e grav”, a subliniat Violeta Alexandru.

sursa: Violeta Alexandru, Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

UDMR si-a desemnat candidați și în Alba pentru alegerile parlamentare. Cine vrea un loc la Senat sau în Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

UDMR Alba și-a depus listele pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. 

Pentru un loc la Camera Deputaților s-au înscris în cursă: Ladányi Árpád Csaba, președintele UDMR Alba, Bona
Zsolt-Árpád, Hari Attila-István, Deák-Székely Szilárd Levente, Csegezi Edit-Susana, Farkaș Attila-Giula și Csongvai
Artúr-Edvin.

Pentru Senat pe liste se află: viceprimarul din Aiud, Lőrincz Helga, Fülöp Szabolcs-Simon, Szőcs Ildico și Vincze
Andrei.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

PMP Alba a depus listele pentru Alegerile Parlamentare. Cine vrea un loc de senator sau de deputat

Publicat

Partidul Mișcarea Populară filiala Alba și-a depus listele pentru Alegerile Parlamentare care vor avea loc în luna decembrie. 

La Camera Deputaților lista este deschisă de președintele filialei Alba, Clement Negruț, urmat de Nicoară Gheorghe Alexandru, Bârstan Filofteia, Gînta Vasile, Damian Liviu Rareș, Scurtu Lucia Cosmina și Besoi Laurențiu Marian.

Pentru Senat PMP Alba intră în cursă cu: Florea Emil, Hațegan Marius Adrian, Beldean Ilie Dan și Trîmbițas Petronela Camelia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ZECE ANI de ALBA24! Vrem să te cunoaștem mai bine. Răspunde întrebărilor din sondaj. De ziua noastră, noi dăm cadourile

Publicat

Acum 10 ani, în octombrie, apărea pentru prima dată Alba24.ro. După mulți ani prin diverse instituții de presă (România liberă, Radio Europa Liberă, Reuters, PRO TV, Realitatea TV), doi prieteni buni și asociați aplicau un principiu ardelenesc: “mai bine să ai lucrul tău și să nu te rogi de nimeni”.

Așa a apărut Alba24.ro, un proiect în care la început nu credeau decât cei doi și familiile lor. Presa online acum 10 ani era o chestie mai degrabă exotică în România, ceva privit cu neîncredere sau în cel mai bun caz cu condescendență.

Presa “serioasă” era reprezentată de televiziune și de ziarele tipărite. Online-ul era mai mult o curiozitate, un refugiu al celor care nu aveau bani să facă presă scrisă (așa cum eram și noi, de altfel).

Dar împreună cu voi am scris istoria presei online din Alba. Cei care în 2010 erau boboci la liceu și se bucurau că apar pe Alba24.ro au acum 24-25 de ani și ne citesc în continuare pentru a fi niște adulți informați corect.

Am crescut odată cu o generație pentru care timpul s-a comprimat și care vrea informație livrată instantaneu pe ecranul unui smartphone. Ne-am adaptat din mers și suntem acum unul dintre liderii din România pe acest segment, al știrilor locale pe net.

Alba24.ro este un reper și o sursă de informații zilnice pentru peste 40.000 de oameni. Majoritatea ne citesc din județ, dar și din alte zone ale țării unde au ajuns oameni din Alba, duși de necesitatea studiilor sau job-urilor mai bune. Un clasament al locațiilor ne arată că Alba24.ro este citită în principal în Alba, Cluj și București.

Cum lucrurile se schimbă cu mare viteză în acest domeniu, vrem să ne cunoaștem mai bine acum, la aniversare.

De aceea, vă rugăm să răspundeți câtorva întrebări care pe noi ne ajută să fim mai buni și să vă informăm mai bine în fiecare zi din următorii zece ani.

Și pentru ca eforturile voastre să fie, simbolic, răsplătite, vom alege, prin tragere la sorți, 40 dintre cei care răspund întrebărilor din sondaj și (foarte important!) dau SHARE/DISTRIBUIRE acestui articol de pe pagina de Facebook Alba24.ro, un set de cadouri care să vă facă toamna mai frumoasă și mai ușor de suportat în zilele ploioase: câte o umbrelă automată și un set de 2 căni de cafea, toate cu logo-ul aniversar Alba24.ro.

Asta ca să nu uitați să ne citiți zi de zi!

Vă mulțumim că sunteți cititorii noștri fideli și vă invităm să bifați răspunsurile care vi se potrivesc la întrebările de mai jos și nu uitați să dați SHARE/DISTRIBUIE acestui articol pe Facebook pentru a participa la tragerea la sorți a cadourilor:

Citesc Alba24.ro din:

Loading ... Loading ...

Citesc Alba24.ro:

Loading ... Loading ...

De obicei, ajung pe Alba24:

Loading ... Loading ...

De obicei, citesc Alba24.ro pe:

Loading ... Loading ...

Sunt:

Loading ... Loading ...

Am vârsta cuprinsă între:

Loading ... Loading ...

Am studii:

Loading ... Loading ...

Sunt:

Loading ... Loading ...

Activez în:

Loading ... Loading ...

Locuiesc în:

Loading ... Loading ...

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate