Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Două spații din Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, închiriate pe mii de euro. Cine a câștigat licitația făcută de Primărie

Publicat

Două spații de câte 50 de metri pătrați din Poarta a III a a Cetății din Alba Carolina vor fi închiriate cu 5000 de euro lunar. Mai exact asta este suma pe care un om de afaceri o va avea de plătit către Primăria Alba Iulia, lunar, după ce a câștigat licitația. 

Este vorba despre o licitație lansată la sfârșitul anului 2023 pentru cele două spații aflate în interiorul porții. Prețul de pornire a fost de 270 de euro, dar ofertele câștigătoare au ajuns la mii de euro. 

”Astronomice” așa le-au numit unii comercianți din oraș. Mai mult de atât, parte dintre cei care au firme de alimentație publică în oraș, sau mai ales în Cetatea Alba Carolina nici nu au participat la licitație.

Licitația a fost una cu plic închis, pentru fiecare spațiu în parte.

Cine a câștigat licitația

Câștigătorul celor două licitații este afaceristul Lucian Pralea, cel care deține autobuzele electrice cu care se fac tururi ghidate și bicicletele electrice.

Mai pe scurt pentru spațiul din dreapta, cum urci în Cetate dinspre Poarta a II-a, chiria lunară va fi de 3017 de euro pe lună, iar pentru cel din partea stângă 2011 euro pe lună.

Restul ofertelor din licitație au fost mult mai scăzute. Doar una pentru spațiul din stânga s-a apropiat de câștigător, 1800 de euro, iar o a treia a fost de 1000 de euro. În rest aproape toate ofertele depuse nu au depșit suma de 1000 de euro.

Ambele spații au 53,92 metri pătrați fiecare.

Ce se poate amenaja în interiorul celor două spații

În spații se vor putea comercializa o gamă variată de produse:  suveniruri, produse de artizanat, presă și carte, informare turistică, produse de patiserie/cofetărie ce nu necesită preparare la fața locului, băuturi răcoritoare.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia vrea să transforme Poarta a III-a a Cetății în patiserie: Se vor putea cumpăra gogoși, covrigi sau suveniruri

Cele două spații au fost utilizate până în iunie 2023, de Corint Hotel Medieval SRL, dar între timp i-a fost retras dreptul de folosință.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax