Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să transforme Poarta a III-a a Cetății în patiserie: Se vor putea cumpăra gogoși, covrigi sau suveniruri

Publicat

În interiorul celei mai importante atracții turistice din Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se vor putea cumpăra în viitor, covrigi, gogoși, placinte, sucuri, suveniuri sau produse de tipul presă și carte. 

Mai exact, primăria vrea să închirieze cele două spații de la parterul Porții a III-a a Cetății. Este vorba despre fostele ”camerele de gardă”, în prezent neutilizate. În trecut în spațiile respective, se comercializau suveniuri.

Cei care vor să închirieze cele două spațiile trebuie să participe la o licitație publică. Cei care vor câștiga licitația vor putea comercializa o gamă variată de produse:  suveniruri, produse de artizanat, presă și carte, informare turistică, produse de patiserie/cofetărie ce nu necesită preparare la fața locului, băuturi răcoritoare.

Cele două spații au o suprafață utilă de 53,92 mp fiecare.

Închirierea se va face pe cinci ani, cu posibilitate de prelungire. Prețul de pornire este estimat la 270 euro/lună pentru fiecare spațiu.

Proiectul va fi prezentat pentru aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 27 septembrie.

Cele două spații au fost utilizate până în iunie 2023, de Corint Hotel Medieval SRL, dar între timp i-a fost retras dreptul de folosință.

Cele două încăperi au tâmplărie din lemn, însă toate ferestrele și ușile au fost înlocuite și au grilaj metalic. Se află pe partea stângă a porții, respectiv pe partea dreaptă, cu acces din dreptul aleilor pietonale.

Firmele care vor câștiga licitația vor trebui să asigure supravegherea, paza, întreținerea și repararea, dar și curățenia în incinta spațiilor.

Poarta a III-a este monument istoric de tip A și monument de arhitectură. A fost construită în secoul XVIII (1728) și include și ”celula lui Horea” (spațiul unde a fost închis Horea, conducătorul răscoalei țărănești de la 1784).

Cine poate participa la licitație

Are dreptul de a participa la licitația publică orice persoană fizică sau juridică, română sau străină, cu taxele și impozitele la bugetul local, plătite la zi, cu obiect de activitate aferent destinației de folosință.

Nu pot participa la licitație cei care au câștigat licitații privind bunuriule statului/localităților/județului în ultimii 3 ani și nu a încheiat contractul sau nu a plătit prețul, din culpă proprie.

Restricția este pe 3 ani, perioadă calculată de la desemnarea drept câștigător al licitației.

Pentru participarea la licitație, ofertanții trebuie să depună garanție ce reprezintă suma prețului de pornire al licitației pentru 2 luni (540 euro).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Mark McKee

    vineri, 22.09.2023 at 20:33

    🤣What a STUPID idea!!🤣🤣 IF anything, make some sort of „traditional” food. Sarmale, Mamaliga for instance.

  2. Anonim

    sâmbătă, 23.09.2023 at 23:30

    O alta idee bomba pe care sa arunce bani. Pentru ca nu se poate sa fie cheltuiti cu cap. Ma intreb cum de mereu e vorba de mancare, bautura si magneti de frigider si aproape niciodata de cultura. O librarie, biblioteca poate. Zic doar. Evoluam involuand.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax