Connect with us
Publicitate

Doza de normalitate

DOZA DE NORMALITATE: Partidele extremiste își doresc ieșirea României din UE și NATO. Ce ar însemna asta, pentru noi toți?

Publicat

DOZA DE NORMALITATE: La 1 decembrie 2023, colegul meu Raul Baciu a făcut o poză unui participant la marșul AUR. O vedeți aici mai jos. Pe pancarta improvizată a domnului din poză scrie așa”:

URGENT / URGENT RO-EXIT DIN UE / RO-EXIT DIN NATO /  NOI VREM ROMÂNIA SUVERANĂ.

Cum am scris mai sus, domnul făcea parte din coloana formată de AUR la 1 decembrie 2023 în gara din Alba Iulia și care ajunsese în marș în dreptul redacției Alba24.

Am pus această poză într-o postare pe contul meu de Facebook cu un sentiment în care furia și neputința se amestecau. Eram furios că cineva poate gândi așa ceva și simțeam că orice aș fi făcut în acel moment n-aș fi putut să-i explic acelui om și altora că el că o astfel de dorință ar fi o greșeală imensă pentru noi toți.

Mi-a rămas în minte un comentariu la postarea mea care zicea așa: “atâta a înțeles el din propria-i sărăcie, din propriile limite de gândire și din puținătatea conceptelor pe care le poate asimila.

Nu e singurul și nu există asemenea specimene doar în România.

Vezi și DOZA DE NORMALITATE: Cu cine se va bate Pleșa anul acesta pentru scaunul călduț de la Primăria Alba Iulia

Periculos e că avem niște politicieni care ignoră… suveran forța frustrării în masă și care își cultivă țintit doar voturile cu beneficii în contul bugetarilor și câțiva lei în plus la pensiile alea mici din care abia se poate trăi”.

Problema era că atât eu cât și persoana care a făcut comentariul nu ajungem la acești oameni pentru că nu facem parte din aceeași lume digitală despărțiți fiind de algoritmii care ne împart în funcție de educație, job, interese, preocupări, nivel de trai și afinități.

Așa ne împarte internetul: noi și ei. Așa au și crescut ei, validându-și reciproc teoriile și conspirațiile alimentate de cine știe unde începând din pandemie și luând avânt cu cât ne apropiem mai tare de alegeri.

Nu știu dacă acest video va ajunge vreodată în cercurile lor. Eu sper că da și dacă unul singur va începe să-și pună întrebări în urma acestui episod consider că ne-am făcut datoria.

Pentru că mai departe aș vrea să explic ce ar însemna pentru România ieșirea din UE și din NATO.

  • Ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna în primul rând granițe… din nou. Cei de-o vârstă cu mine își aduc aminte cum ceream viză de Germania pe la consulatul de la Sibiu. Așa am ajunge din nou. Luați-vă adio de la vacanțe în Grecia sau Turcia, de vizite la rude în Italia sau Spania. Și apropo, rudele astea care acum locuiesc și muncesc în Europa s-ar putea să fie obligate să se întoarcă acasă dacă nu au și cetățenia țării respective. Ce vor face acești oameni? Unde vor munci? Cum se vor re-adapta la România?
  • Bani mai puțini veniți în România pentru investiții publice și private. Uitați tot ce vă zic conspiraționiștii pentru că adevărul este unul singur: România a primit mai mulți bani de la UE decât a contribuit. Mult mai mulți. E foarte adevărat că o parte din banii primiți s-au cheltuit aiurea dar cei mai mulți se văd în autostrăzi, spitale, școli, fabrici pe care singuri nu eram în stare să le facem nici în 100 de ani. Celor care vor să-mi amintească de epoca Ceaușescu în care se construia repede și mult vreau să le amintesc și eu de foamete, cozi, frig și făcut teme la lumânare pentru că le-am trăit pe toate în numele unei politici criminale de plată a datoriilor externe cu prețul exterminării propriului popor. Pe nostalgicii epocii respective îi rog să nu-și aducă aminte doar de tinerețea lor trecută ci și de toate privațiunile de care au avut parte și mai ales de lipsa de libertate pe care acum uită să o prețuiască
  • Preturi mai mari la toate mărfurile de import. Asta dacă nu vor dispărea de pe rafturi așa cum s-a întâmplat în UK. Pentru că ieșirea din UE înseamnă taxe vamale, înseamnă timp mai îndelungat de transport, proceduri complicate și controale la frontieră.
  • Mărfurile din România vor fi mai puțin competitive pentru că se vor aplica și pe ele taxe vamale. De ce te interesează asta? Pentru că se produc aici în fabrici din țară și dacă nu vor mai fi competitive firmele se vor închide și apare șomajul. Acel real și urât, nu acel de acum mai mult statistic.
  • Firmele străine care produc acum în România ar putea constata că nu mai e atât de profitabil businessul lor și se vor muta în altă țară UE. Din nou șomaj și sărăcie.

Deci de ce și-ar dori cineva să iasă din UE? De ce ne-am sacrifica bunăstarea (asta puțină câtă există deocamdată) și viitorul copiilor în numele unei „suveranități” de inspirație rusofilă?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. daian daniela

    vineri, 02.02.2024 at 20:16

    Ar fi cel mai mare pericol pentru Romania.

  2. pilu

    sâmbătă, 03.02.2024 at 13:21

    Oameni ca tine şi alţii sunt puşi să sperie poporul cu tot felul de năzbâtii inventate recent, că doar vin alegerile şi unii trebuie să fie părtinitori. In programul cărui partid este stipulat aşa ceva ? Dă un exemplu concret. Când va apare la DOZĂ comentariu despre paguba făcută de anumiţi politicieni după care trebuie să plătim miliarde de euro ? Asta-i problema actuală, nu tâmpeniile unor năcădăi pe la diferite aşazise demonstraţii.

  3. Euuuuuuuuuu

    marți, 09.04.2024 at 03:16

    Fereasca Dumnezeu sa iasa Romania din ue ca ne face rusii harcea parcea partidu aur cu sosoaca este un partid pro rus care vrea sa dea Romania pe mana Rusiei partidele extremiste poate sa nasca un nou nazism grije mare la extermistii si pro rusii sosoaca a luat mii de euro de la ambasada rusiei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax