Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drapelul de luptă al uneia dintre legiunile lui Avram Iancu, scos la licitaţie. Banii vor fi încasați de familia lui Corneliu Vadim Tudor

Publicat

drapel steag lupta avram iancu Drapelul de luptă al uneia dintre legiunile lui Avram Iancu, donat de un moț Partidului România Mare, a fost scos la licitație. Banii urmează să fie încasaţi de familia lui Corneliu Vadim Tudor.

O familie din Baia de Criş a păstrat steagul timp de mai multe generații, iar în 2001, la Țebea, drapelul a fost dăruit președintelui de atunci al Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor. Potrivit profesorului universitar Gabriel Moisa, istoricii care au analizat vechimea şi autenticitatea obiectului confirmă că ţesătura acestuia provine de la mijlocul secolului al XIX-lea.

Potrivit lui Gabriel Moisa, drapelul a fost la origine un prapor dintr-o biserică, fiind transformat într-un steag în jurul căruia se presupune că au fost catalizaţi mai bine sătenii.

Valeriu Sîngeorzan, directorul de marketing şi vânzări al Artmark, a precizat că nu poate aprecia valoarea reală a obiectului. Acesta a transmis că preţul de pornire al licitaţiei va fi de 5.000 de euro, fiind înregistrate deja cereri din partea unor instituţiilor statului, primării sau muzee.

Vezi şi Steagul de luptă al lui Avram Iancu, retras din licitaţie la cererea Ministerului Culturii. Acuzații de furt și calomnie între Vadim și Funar

În perioada 25-29 ianuarie, drapelul va fi expus în mai multe oraşe din ţară, printre care Arad, Cluj-Napoca, Brașov și Târgu-Mureș, din dorinţa de a face cunoscut obiectul şi de a satisface nevoia românilor de a-l privi şi de a lua contact cu el.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax