Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică PSD: Liderii PLUS Alba fie nu știu ce vor colegii lor de la USR, fie se dezic total de ”reformele” acestora

Publicat

psd

”Liderii locali ai PLUS Alba fie nu știu ce vor colegii lor de la USR, sau organizația centrală a PLUS, fie se dezic total de ”reformele” acestora – ceea ce nu ar fi rău – altfel nu înțelegem cum susțin că <USR nu a vorbit niciodată despre desființarea PNDL> când, spre exemplu, într-un material electoral al lui Dan Barna cu titlul ”Salvăm România cu 10 reforme” pe locul 5 se află <Desființarea PNDL>.

Barna este prezidențiabilul celor două formațiuni, iar astfel în mod legitim și normal ”reformele” sale, susținute în materiale de presă, sunt asumate automat și de organizația PLUS. Mai mult, chiar și în programul politic al PLUS se regăsește desființarea unor programe, exemplificându-se PNDL. Ceea ce arată că dreptul la replică al celor de la PLUS Alba, cu titlul ”PSD a intrat în campania electorală. USR nu a vorbit niciodată despre desființarea PNDL” este vecin cu minciuna.

CITEȘTE ȘI: Comunicat PSD: USR și PLUS se laudă că vor desființa PNDL, prin care județului Alba a primit aproape de 200 milioane de euro

Mai mult, ”Desființarea PNDL” figurează și pe un material de precampanie electorală al celor de la USR, sponsorizat pe rețeaua de socializare Facebook, iar dacă cei de la PLUS ne invită să tastăm pe Google le sugerăm și noi, la rândul nostru, să scrie ”desființare PNDL” – iar apoi să aprofundeze căutările – dar și ”desființarea proprietății private” și ”renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup”.

De asemenea, PLUS sugerează că PNDL este un program în care cheltuielile sunt realizate arbitrar. Nimic mai fals, iar ei știu asta! Sunt unități administrativ-teritoriale, conduse de primari de altă culoare politică, ce au primit de la Guvern sume importante pentru dezvoltare, fie că banii au fost alocați prin PNDL, PNDR, CNI etc.

CITEȘTE ȘI: Drept la replică al PLUS Alba: PSD a intrat în campania electorală. USR nu a vorbit niciodată despre desființarea PNDL

Dăm câteva exemple: Valea Lungă – peste 22,7 milioane de lei (aproape 5 mil. de euro), Roșia Montană – peste 22,3 milioane de lei, Jidvei – peste 23,5 milioane de lei, Horea – peste 22,5 milioane de lei, Daia Română – peste 25 milioane de lei, Ciugud – peste 26 milioane de lei și lista poate continua.

În fond, ceea ce contează, este că Guvernul României alocă bani pentru cel puțin un proiect de investiții în fiecare unitate administrativ-teritorială din județul Alba. O parte dintre investiții s-au finalizat, altele sunt în derulare sau au fost contractate și lucrările urmează să înceapă.

Asfaltăm și reabilităm – 210 drumuri comunale

Investițiile la peste 40 de tronsoane de drumuri comunale, pe diferite suprafețe, au fost finalizate. Între acestea amintim: DC 1 (2.7km), DC 129 (2.6km), DC 72: DJ 107 H, DC 16, DC 93, DC 121, DC 33. Lucrări de investiții la peste 140 de drumuri din comune, pe diferite porțiuni, sunt în derulare. Între acestea menționăm: DC 141 (3,4 km), DC 97, DC 212, DC 306, DC 125, DC 204, DC 98, DC 82, DC 83, DC 81, DC 152, DC 184, DC 137, DC 130, DC 133, DC 121, DC 94. În contractare avem peste 20 de drumuri, iar lucrările vor începe în curând. Între acestea se numără: DS7, DS 8, DJ 750 (Gârda de Sus), DC 195.

Construim de la zero creșe, grădinițe și reabilităm școli

Guvernul României a alocat finanțare pentru construirea a trei grădinițe în Ciugud, Valea Lungă și Unirea, iar la Galda de Jos se ridică o creșă. De asemenea, cu bani de la Guvern, se reabilitează și se modernizează 18 creșe și grădinițe din județ, iar în cazul altor trei astfel de unități de învățământ investițiile sunt în contractare. De asemenea, cu sprijinul PSD, până în prezent s-au modernizat 6 școli, 22 sunt în proces de reabilitare, iar 11 în contractare.

Modernizăm sistemele de iluminat

Cu bani de la Guvernul României modernizează sistemul de iluminat public din 11 comune ale județului Alba: Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Cricău, Doștat, Livezile, Noșlac, Ohaba, Pianu, Roșia Montană și Sâncel.

Construim, extindem și dotăm dispensare comunale

Cu sprijinul Guvernului României se construiesc, modernizează, extind sau dotează 7 dispensare în comunele județului nostru. La Arieșeni, dispensarul se extinde și se reabilitează, iar la Cergău, Bucerdea Grânoasă, Scărișoara și Ocoliș se construiesc dispensare noi. La Daia Română, dispensarul se reabilitează, iar la Lunca Mureșului unitatea medicală se modernizează și se dotează cu echipamente medicale.

Alocăm fonduri pentru 23 de case de cultură și cămine culturale

Astfel de investiții sunt la Arieșeni, Berghin, Daia Română, Doștat, Lupșa, Mirăslău, Pianu sau Zlatna.

Investim în poduri din 10 localități

La Aiud, Blaj, Teiuș, Albac, Blandiana, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Ocoliș, Scărișoara și Vadu Moților.

Construim, extindem și modernizăm – 63 de sisteme de canalizare, alimentare cu apă și stații de epurare

Între localitățile beneficiare se numără: Aiud, Zlatna, Berghin, Bucerdea Grânoasă, Bucium sau Jidvei”, au transmis reprezentanții PSD într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax