Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul spre Poarta Raiului, coșmarul investitorilor din Munții Șureanu. Proprietarii de pensiuni cer o nouă întâlnire cu șefii Consiliului Județean

Publicat

drum surean 2 Disperați de perspectiva unor ani lungi fără drum practicabil către zona de schi și agrement Luncile Prigoanei -Poarta Raiului – Șureanu, proprietarii de pensiuni constituiți în Asociația Turistică Munții Șureanu solicita Consiliului Județean Alba o noua întâlnire.

După ce în sezonul trecut au amenințat cu închiderea domeniului schiabil și a pensiunilor din zonă, proprietarii au reușit cu greu sa convingă factorii responsabili din Consiliul Județan Alba să accepte o întâlnire la Poarta Raiului pentru a discuta despre viitorul zonei.

Întregul areal Oașa- Luncile Prigoanei- Poarta Raiului- Șureanu are un potențial turistic imens și ar fi o șansă de dezvoltare economică prin turism a județului Alba. Turiștii practicanți ai sporturilor de iarnă ar prefera zona datorită faptului că aici zăpada naturală este disponibilă din belșug și rămâne bună pentru schi până târziu în primăvară. Problema de care se lovesc însă turiștii este cea a accesului în zonă care de cele mai multe ori este dea dreptul imposibil. Drumul este îngust, de pământ și permanent străbătut de camioane grele, încărcate cu lemne. Prin urmare în cea mai mare parte a timpului este acoperit de noroaie sau de șanțuri prin care o mașină normală nu are nicio șansă să răzbată. Așa că turiștii preferă să aleagă alte destinații de schi care chiar dacă nu sunt atât de spectaculoase măcar sunt accesibile.

IMG_03271 Din aceasta situație nu pierd doar turiștii ci și proprietarii de pensiuni, hoteluri și restaurante de zonă care își vad investițiile devenite inutile în aceste condiții. Tot la capitolul pierderi se pot trece taxele și impozitele sau locurile de muncă. Toate demersurile lor de până acum pe lângă Consiliul Județean Alba au fost aproape zadarnice, singurele concesii făcute fiind lucrări minore de lărgire, îndreptare și pietruire a unor zone de drum. Iar acest lucru s-a întamplat în urma inițiativei Asociației proprietarilor de a invita presa la fața locului iarna trecută.  VEZI: FOTO-VIDEO: La Poarta Raiului mergi pe „drumul iadului”. Consiliul Județean Alba lasă-n gropi turismul de schi din Şureanu

Acum Asociația Turistică Munții Șureanu încearcă să reia discuțiile cu Consiliul Județean Alba pentru a-i convinge pe reprezentanții acestuia că unica șansă pentru zona este aplicarea pentru fonduri europene în vederea modernizării drumului de acces.

VEZI: ADR Centru: Ce drumuri judeţene vor fi modernizate în Alba şi Regiunea Centru, cu bani de la UE, prin POR 2014-2020

Până la ora publicării materialului, Consiliul Județean Alba nu a răspuns invitației făcute de Asociatie.
Va prezentam comunicatul de presa trimis redacției Alba24:

„Unica şansă pe termen scurt şi mediu de realizare a drumului de acces în zona LUNCILE PRIGOANEI ŞI POARTA RAIULUI pentru DOMENIUL SCHIABIL ŞURIANU, ca deziderat major unic de dezvoltare a infrastructurii turistice a judeţului ALBA, este PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2014 – 2020, Axa prioritarӑ 6 – Imbunӑtӑţirea infrastructurii rutiere de importanţӑ regională.
Această ocazie unică pe care CONSILIUL JUDEŢEAN ALBA o are, dacӑ doreşte într-adevăr dezvoltarea acestei zone turistice, expirӑ în data de 16.11.2016, orele 12:00.
Pentru acest scop, ASOCIAŢIA TURISTICĂ MUNŢII ŞURIANU insistă în stabilirea unei întâlniri cu factori responsabili din CONSILIUL JUDEŢEAN ALBA pentru data de 20.07.2016 orele 10:00, la Pensiunea KARLHOF din SEBEŞ, pentru a verifica stadiul proiectului realizat pânӑ în prezent”

FOTO-VIDEO ŞTIREA TA pe Alba24: Nămolul a închis „Porțile spre Rai” la Șureanu. Proprietarii de pensiuni, nevoiți să-și anuleze rezervările

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate