Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 70% din şcolile din judeţ sunt autorizate sanitar. Peste 150 de unităţi de învăţământ nu au apă şi grupuri sanitare conforme

Publicat

Mai este o săptămână până la începerea anului şcolar 2014-2015 şi doar 70% din unităţile de învăţământ din judeţul Alba sunt autorizate sanitar. Peste 150 de şcoli şi grădiniţe nu au îndeplinit condiţiile pentru autorizare, pentru că au deficienţe majore privind alimentarea cu apă, grupuri sanitare neconforme sau spaţii degradate.

Potrivit reprezentanţilor DSP Alba, până în data de 3 septembrie, din totalul de 526 de unităţi de învăţământ, au fost autorizate 369 unităţi. Cele 157 de şcoli neautorizate nu au îndeplinit condiţiile legale, prezentând nereguli majore, cum ar fi alimentarea cu apă, spaţii degradate, grupuri sanitare necomforme.

Din cele 247 de grădiniţe sunt autorizate 168, iar din cele 245 de şcoli pentru clasele I- VIII sunt autorizate un numar de 167 unităţi.

Toate cele 33 de licee şi colegii existente în judeţul Alba sunt autorizate sanitar, la fel şi şcoala postliceală.

Numărul unităţilor autorizate până la această dată reprezintă un procent de 70,15%

DSP precizează că unităţile sanitare necomforme care îşi remediază deficienţele constatate pot să-sşi depuna dosarul pentru obţinerea autorizaţiei sanitare.

Citeşte şi Până în 12 septembrie: CONTROALE la şcolile din Alba. Comisii mixte Prefectură-DSP-IŞJ verifică standardele sanitare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate