Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba controlează pensiunile din județ: Doar în ultima săptămână, 3 unități de cazare au fost închise temporar din cauza deficiențelor

Publicat

YouTube video

DSP Alba a demarat în această perioadă controale la mai multe pensiuni din județ, pentru a vedea dacă acestea respectă în totalitate normele de igienă impuse în vederea funcționării. Doar în ultima săptămână, inspectorii DSP au dispus sistarea activității a trei unități de cazare din zona Albac – Gârda de sus, până la remedierea deficiențelor identificate.

Foarte multe dintre pensiunile controlate aveau probleme cu igiena, atât cea a localurilor, cât și a angajaților. În unele situaţii, nu ofereau turiștilor acces la alimentare cu apă caldă sau rece. Potrivit directorului DSP Alba, aceste deficiențe sunt inacceptabile, motiv pentru care s-a dispus sistarea temporară a activității.

Principalele nereguli constatate au fost neefectuarea instructajului angajaților privind respectarea condițiilor de igienă, controlul medical incomplet al angajaților, precum și nerespectarea normelor generale de igienă. Doar în ultima săptămână, DSP Alba a efectuat 13 controale, soldate cu 14 avertismente și sistarea activității pentru trei pensiuni.

Directorul DSP Alba, Horea Timiș a explicat că este preferabil ca, în cazurile în care sunt depistate deficiențe majore, să se recurgă la dispunerea sistării temporare a activității și mai puțin la amenzi sau altfel de sancțiuni, care nu ar face altceva decât să ducă la rezolvarea superficială a problemelor.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. rania

    miercuri, 22.08.2012 at 23:24

    la ,,mama luta,, in ampoita ar trebui sa se face un control.au o toaleta[buda] in curte iar la mesele din zona efectiv nu poti sta,mai ales in aceste zie toride.in bucatarie foarte multa lume,mai o matza,mai o tanti care se stergea pe poale ca deh totul e eco…………..iar servirea ….sub orice crtica……….

  2. alina

    joi, 23.08.2012 at 12:20

    Intradevar e o mare mizerie acolo.
    Insa cine-o controleaza pe soacra lui Azamfirei?:-)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax