Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Spitalele din Aiud, Cugir și Sebeș au primit autorizările pentru unitățile de transfuzie sanguină

Publicat

donare sange

donare sange, centru de transfuzii Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţă că, în prezent, toate unitățile de transfuzie sanguină din cadrul spitalelor din judeţ au autorizație sanitară de funcționare. Problema unor unităţi care nu erau autorizate a fost sesizată în august, după ce Ministerul Sănătății (MS) a publicat lista spitalelor aflate în această situaţie. În judeţul Alba, erau neautorizate UTS-uri din Aiud, Sebeș și Cugir.

Vezi şi Spitalele din Aiud, Cugir și Sebeș, cu unităţi de transfuzie sanguină NEAUTORIZATE. Alte peste 100 de unităţi din țară, în aceeași situație

“Unitățile neautorizate s-au supus unui plan de conformare și tranziție, recomandat de către specialiștii DSP Alba, iar termenul pentru obținerea autorizării a fost 31 octombrie. După ce Ministerul Sănătății a aprobat includerea UTS-urilor în structura organizatorică a spitalelor, unitățile sanitare au depus documentația la DSP Alba, iar pe baza acesteia, a evaluării și a Ordinului 1224 din 2006, s-a emis autorizația de funcționare”, transmit reprezentanţii DSP Alba.

Astfel, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Orășenesc Cugir au obținut autorizația sanitară de funcționare pentru UTS-uri.

Spitalele din Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud aveau UTS-uri autorizate la data publicării listei de către MS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax