Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba va avea în dotare trei linii de testare RT PCR, cu o capacitate de peste 1500 de teste/zi. Colaborare cu DSVSA și OSPA

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Direcția de Sănătate Publică Alba va avea trei linii de testare COVID-19, prin intermediul unei colaborări cu DSVSA și OSPA, care vor achiziționa aparatura necesară creșterea capacității de testare, anunță conducerea instituției.

”Confirm existența a două protocoale de colaborare între DSP Alba – DSV Alba, DSP Alba – OSPA Alba având ca obiect achiziția a 2 linii de testare RT PCR.

Citește și DSVSA Alba cumpără cu 650.000 de lei echipamente pentru diagnosticarea coronavirusului și a bolilor la animale

Atât DSV, cât și OSPA vin în sprijinul DSP Alba, prin punerea la dispoziția instituției noastre a aparaturii ce urmează a fi achiziționate, în vederea creșterii capacității de testare pe perioada pandemiei.

În perioada următoare, în funcție de livrările furnizorilor, DSP Alba va avea în dotare 3 linii de testare RT PCR, cu o capacitate de peste 1500 de teste/zi.

În acest sens, urmare a angajărilor recente ale instituției noastre, specialiștii din laborator au început formarea personalului nou angajat, în vederea constituirii mai multor echipe de testare.

Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin d-lui dr. Spânu Vasile director DSV Alba și d-lui ing. Florea Mihai, director OSPA Alba. Instituțiile județului acționează în echipa, având ca unic scop protejarea sănătății publice”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Până duminică, 19 aprilie, în județul Alba erau făcute 4.100 de testări pentru COVID-19 (380 vineri). De asemenea, potrivit celei mai recente informări din partea DSP Alba, în județ erau confirmate 157 de cazuri, 5 decese, iar 29 de persoane erau vindecate.

Reamintim că din 11 aprilie, este funcțional și un aparat de testare RT-PCR instalat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Fondurile necesare pentru cumpărarea acestei linii complete de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 au fost puse la dispoziție de către compania Transavia, iar achiziția aparaturii și echipamentelor (Real Time PCR, extractor, hote, centrifugi, vortex, kituri de extracție și detecție etc.) a fost realizată de către SJU Alba Iulia. Are capacitatea de a testa circa 400 de probe biologice recoltate, în 24 de ore.

Pentru linia de testare funcțională la DSP Alba, capacitatea maximă de prelucrare este de cel mult 500 de probe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax