Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP și DSVSA Alba au avizat redeschiderea Restaurantului „Astoria”. Ultimele verificări au arătat că nu există risc de îmbolnăvire


Publicat

După o săptămână şi jumătate, de când a fost anunţată închiderea temporară a restaurantului „Astoria”, reprezentanţii DSVSA şi DSP Alba au ridicat restricaţia impusă. Astfel că de joi, 14 august, restaurantul a fost deschis, iar evenimentele care vor avea loc în acest local se pot desfăşura fără probleme.

Potrvit purtătorului de cuvânt al DSVSA Alba, Delia Oltean săptămâna trecută o echipă de inspectori s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat din nou probe, după ce administratorii restaurantului au remediat deficienţele, privind dezinfecţia bucătăriei. În urma unei nunţi, care a avut loc pe data de 31 iulie, 63 de persoane s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase din Aba Iulia, Cugir, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară. În urma probelor prelevate de inspectorii DSVSA Alba, a reieşit că este vorba este contaminarea unor alimente cu salmonella.

Citeşte şi DSP Alba | Cauza toxiinfecției de la nuntă: Cinci angajați ai Restaurantului “Astoria”, purtători de Salmonella. Vezi sancţiunile

În urmă cu o săptămână, reprezentanţii DSP şi DSVSA Alba au spus că, contaminarea cu salmonella s-a făcut prin manipularea necorespunzătoare a alimentelor în blocul alimentar (bucătărie). Pentru cinci angajaţi a fost confirmată infestarea cu salmonella. Administratorii restaurantului au fost amendaţi cu suma de 22.000 de lei: 15.000 de lei de la DSP şi 7000 de lei de la DSVSA Alba.

Citeşte şi Restaurantul unde a avut loc nunta cu probleme ÎNCHIS de DSVSA Alba, până ies analizele la alimente. Şase pacienţi au fost externați

După ce 63 de invitaţi ai unei nunţi, care a avut loc pe data de 31 iulie la restaurantul „Astoria” s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase din Alba Iulia, Cugir Aiud, fiind necesară şi internarea a 22 de pacienţi, activitatea localului a fost temporar suspendată.

Citeşte şi De la nuntă, la spital. Zeci de persoane, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la o petrecere dintr-un local de lângă Alba Iulia

După mai bine de o săptămână de la restricaţia impusă de DSVSA şi DSP Alba, restaurantul a fost deschis.

Delia Oltean a spus că au fost prelevate din nou probe privind igienizarea și dezinsecţia microspatiilor și echipamentelor de lucru au fost efectuate teste de sanitație care să certifice eliminarea oricărui risc de contaminare pentru sănătatea publică. Rezultatele de laborator au arătat că nu mai există nici un risc de îmbolnăvire, astfel activitatea restaurantului a fost reluată, joi, 14 august.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Consilierii locali de la Teiuș și-au preluat oficial mandatele. Ceremonie de învestire, la Casa de cultură din oraș

Publicat

Consilierii locali care au câștigat mandate în urma alegerilor locale din septembrie, la Teiuș, au depus jurământul pentru instalarea oficială în funcție, în prezența primarului. Ceremonia s-a desfășurat la Casa de Cultură din oraș.

”Într-o atmosferă emoționantă, de mare încărcătură pentru toți cei prezenți la Casa de Cultură a orașului Teiuș, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului pentru noii consilieri locali care au fost validați în primă fază, în această onorantă, dar și plină de responsabilități, funcție publică.

Succes tuturor, multă înțelepciune în susținerea proiectelor de dezvoltare a orașului nostru – un oraș în plină dezvoltare și cu mari ambiții!”, este mesajul primăriei.

Consilierii locali TEIUȘ (2020):

Ioan Achimescu – PSD

Bogdan Cristian Avram – PSD

Aurelian Stelian Banea – PNL

Aurel Breaz – PNL

Ovidiu-Dorin Coardoș – PSD

Cristian Crișan – AUR

Nicolae Ioan Florea – PSD

Marin Constantin Micu – PNL

Ilie Opruța – PSD

Romul Aurelian Oțel – PNL

Octavian-Mihai Rusu – PRO România

Valer-Cristian Sularea – PSD

Mihai Ungur – PSD

foto: Facebook – Primăria Teiuș

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de teste realizate în județul Alba a depășit 100.000, de la începutul epidemiei, la o populație de 374.000 de oameni

Publicat

Numărul de teste COVID, realizate în județul Alba, a depășit 100.000 de la începutul epidemiei. Mai precis, cifra raportată miercuri de reprezentanții DSP Alba ajunge la 100.162 de teste (peste 700 de teste în ultima zi). 

Directorul DSP, Alexandru Sinea, consideră că numărul de cazuri descoperite în Alba ține de numărul mare de teste realizate.

”De la început am dotat laboratorul cu aparatură de testare. Personalul a căpătat treptat experiență și dexteritate și acest lucru contează foarte mult. Am continuat cu dotarea laboratorului astfel că acum sunt funcționale 3 linii PCR complete și una la Spitalul Județean Alba” a spus Sinea.

Citește și cum se fac testele în județul: VIDEO-REPORTAJ ALBA24: Cum sunt prelucrate testele COVID în laboratorul DSP Alba. Imagini în premieră din spatele ușilor închise

În raport cu alte județe similare ca mărime, se poate trage concluzia că la noi, autoritățile fac eforturi pentru a testa cât mai multă lume.

În alte județe se testează însă extrem de puțin. Dâmbovița are spre exemplu aproximativ 20.000 de teste și un număr de persoane infectate de peste 5500 (față de aproximativ 4.400 în Alba, la un număr de peste 100.000 de teste).

Doar  puțin peste 10.000 de teste s-au făcut și la Giurgiu.

În Alba, testele se realizează pe 3 linii de testare (a patra în curs de achiziție la DSP) și pe o linie a Spitalului Județean Alba.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Alba, județul are peste 374.000 de locuitori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bebeluș de 4 luni, infectat cu Sars-Cov-2, a murit la spitalul din Sibiu. Băiețelul avea și alte afecțiuni grave

Publicat

O veste extrem de tristă în comunicarea oficială de miercuri, a Grupului de Comunicare Strategică: un băiețel de doar 4 luni, internat în spitalul din Sibiu, a murit în contextul în care era infectat cu Sars-Cov-2. 

Bebelușul avea și alte afecțiuni grave (comorbidități accentuate), iar infecția cu noul coronavirus i-a fost fatală.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și au fost raportate 107 decese.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA localităților din Alba din care provin persoanele confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 146 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise miercuri, 28 octombrie, de DSP Alba.

Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4.528, în județul Alba.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate cu COVID-19

Abrud 1

Aiud 9

Alba Iulia 71

Berghin 2

Blaj 9

Ciugud 5

Cricău 2

Cugir 12

Daia Română 1

Focarul de la Spitalul Județean de Urgență 2

Galda de Jos 1

Ighiu 2

Ocna Mureș 5

Ocoliș 1

Sântimbru 1

Sebeș 13

Stremț 1

Teiuș 2

Unirea 1

Vințu de Jos 1

Anchete epidemiologice în desfășurare 4

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate