Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dumitru Chiriță, fostul șef al ANRE din perioada scandalului facturilor, ”premiat” politic cu un post în CA al Electrica

Publicat

Fostul șef al ANRE din perioada scandalului facturilor, Dumitru Chiriță, a fost ”premiat” politic cu un post în Consiliul de Administrație al Electrica.

Adunarea generală a Acționarilor (AGA) Electrica SA, a numit noi membri în Consiliul de Adminstrație, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București

Printre aceștia se află și Dumitru Chiriță, cel care a condus și Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și a fost acuzat constant că a provocat criza facturilor la energie din iarna anului 2022, scrie Economedia.

Conform unui document remis BVB, Electrica informează că în data de 26 ianuarie 2024 a avut loc Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA) Electrica, în care s-a aprobat alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administrație al Societăţii: Ion-Cosmin Petrescu, Dumitru Chirita, Georgiana Bogasievici, Dragos-Valentin Neacsu, Adrian-Florin Lotrean, Marian-Cristian Mocanu, Valentina-Elena Siclovan.

Chiriță (60 de ani) a fost numit președinte al ANRE de majoritatea PSD din Parlament în noiembrie 2017. După ce a lucrat în perioada comunistă ca electrician, Chiriță s-a transformat în 1990 în sindicalist.

După Revoluție a intrat în mișcarea sindicală și a devenit preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, preşedinte al Sindicatului Liber Independent „Energia” și vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical în perioada 1996 – 1999.

În 2000 a intrat în PSD și a devenit deputat. Apoi, în 2004, a ajuns vicepreședinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deși nu avea nici o calificare legată de sănătate.

Din 2008 a revenit ca deputat până în 2017, când a fost propulsat la ANRE, potrivit CV-ului său oficial, citat de Economedia.

Reamintim că în urmă cu doi ani, în plin scandal al facturilor majorate abuziv pentru români, șeful de atunci al ANRE, Dumitru Chiriță a plecat în Punta Cana, în concediu.

Vezi și: Șeful ANRE, tăcut în scandalul facturilor la energie. Bugetarul Dumitru Chiriță are 12000 de euro pe lună și nu simte scumpirile

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 28.01.2024 at 16:32

    S-a transformat în sindicalist ! Poveşti, a fost transformat în sindicalist, de către cei care au preluat puterea şi care şi acum tot ei sunt la butoane. Ia faceţi un remember şi vedeţi cine au fost sindicaliştii care au devenit lideri.Au trecut prea mulţi ani să nu-şi dea seama românul cine-l conduce acum. Aceşti sindicalişti erau demult înregimentaţi la ei şi nu numai ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax