Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevi de la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia vor fi ”dascăli” pentru tineri germani, polonezi, spanioli, olandezi și turci

Publicat

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia au ocazia să fie ”dascăli” pentru colegi de peste hotare, în cadrul unui proiect derulat prin program Erasmus+. Le vor preda acestora științe, literatură & poezie, artă/muzică, științe sociale și istorie din perspectiva generației lor, a educației și a noii tehnologii.

Activitățile sunt derulate în perioada 20-24 noiembrie, proiectul”Pupils Teach Pupils” fiind coordonat de prof. Diane Popa.

Prin acest proiect, elevii școlii realizează un schimb de experiență cu elevi din 5 școli partenere: Mondial College (Olanda), Gesamtschule Schermbeck(Germania), Yuksel Bahadir Sanat Merkezi (Turcia), Szespol Szkol nr. 1 im Marii Sklodowskiej – Curie Wyszkowie din Wyszkow (Polonia) și IES Padre Moret-Irubide, Pamplona (Spania). Este coordonat de Mondial College, un liceu din Nijmegen, Olanda, a fost inițiat înseptembrie 2018 și va avea ultima mobilitate în mai 2020, în Olanda.

În acest parteneriat educațional internațional, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia este unul din actorii care valorifică produsele intelectuale realizate de participanții la activitățile proiectului. Acest demers a pus elevii români în postura de „dascăli” pentru colegii lor. Astfel, 6 elevi din 6 școli partenere predau colegilor de aceeași vârstă: științe, literatură & poezie, artă/muzică, științe sociale și istorie din perspectiva generației lor, a educației și a noii tehnologii.

A patra mobilitate are loc la Alba Iulia. Joi, 21 noiembrie, de la 9.00-10.30, în spațiul sălii de spectacole din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, va avea loc deschiderea oficială, schimbul de cadouri între gazde și oaspeți, un spectacol cu momente artistice realizat de elevii școlii, întâlnirea dintre familiile gazdă și coordonatorii proiectului.

Cuvântul de deschidere va fi rostit de reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, ai ISJ Alba, de directorul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, Gheorghe Berghian și de directorul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, prof. Elena Ignat.

Elevii germani, polonezi, spanioli, olandezi și turci vor fi cazați de către familiile colegilor lor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”din Alba Iulia, având astfel posibilitatea să cunoască elemente de cultură locală și tradițională, să învețe despre istoria orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina, să experimenteze viața într-o familie românească din Ardeal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate