Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Epidemia de GRIPĂ în Alba. A crescut numărul cazurilor confirmate de laborator. Câți pacienți sunt internați

Publicat

gripa laborator

Numărul pacienților internați în județul Alba cu diagnostic confirmat de gripă a ajuns, luni, la 17, față de 11, săptămâna trecută, potrivit datelor evidențiate de Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit DSP Alba, în județ erau peste 70 de persoane cu simptome de gripă, care au fost diagnosticate prin teste rapide.

Până luni au fost 17 cazuri confirmate de laborator.

Reamintim că, de săptămâna trecută, odată cu declararea oficială a epidemie de gripă în țară, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au fost luate măsuri speciale. Printre acestea, reducerea orelor de vizită și echipamente de protecție pentru aparținători, pacienți și personal.

Citește și Măsuri speciale la spitalul din Alba Iulia, în epidemia de gripă. Program de vizită redus și echipamente de protecție

Potrivit IȘJ Alba, luni, în județ nu mai erau unități de învățământ închise din cauza epidemiei de gripă.

În cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului. Persoanele care prezintă infecții respiratorii trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect.

Vezi și Cum îți dai singur seama ce ai: gripă sau viroză. Metoda simplă a medicilor de la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii. Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide.

Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pensionar

    marți, 11.02.2020 at 08:38

    Ar fi bine daca cetatenii, ar respecta normele de igena(civilizatie)de a tusi, stranuta in autobuz, spatii inchise, ce nu poti evita, si a folosi batiste,a evita tusea, stranutul pe cel de langa tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax