Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE: Epidemia de GRIPĂ în Alba. Alte două unități de învățământ au fost ÎNCHISE parțial

Publicat

Alte două unități de învățământ din Alba au fost închise parțial, marți, din cauza epidemiei de gripă, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației. Aceste măsuri au fost luate din cauza absenteismului ridicat.

Este vorba despre Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia și Școala Gimnazială Ciugud.

UPDATE: La școala din Ciugud nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu gripă ale copiilor, precizează reprezentanții unității de învățământ. Decizia de suspendare temporară a cursurilor a fost luată în urma solicitărilor părinților, pentru a preveni posibile astfel de îmbolnăviri.

La Colegiul Apulum a fost suspendată activitatea la două clase, iar la școala din Ciugud, la ciclul primar. Aceste unități vor rămâne închise parțial două zile, potrivit IȘJ Alba.

Săptămâna trecută, 11 unități de învățământ au avut activitatea suspendată temporar din cauza absențelor înregistrate în urma îmbolnăvirilor sau după ce părinții au preferat să-și țină copiii acasă. Luni, nu mai erau școli sau grădinițe închise.

Potrivit unei notei transmise către inspectoratele școlare, în cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se suspendă.

Inspectoratele școlare au obligația de a informa zilnic Ministerul Educației până în ora 10:00 și între orele 10:00 – 16:00 de toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral/parțial din această cauză.

Numărul pacienților internați în județul Alba cu diagnostic confirmat de gripă a ajuns, luni, la 17, față de 11, săptămâna trecută, potrivit datelor evidențiate de Direcția de Sănătate Publică.

Citește și Epidemia de GRIPĂ în Alba. A crescut numărul cazurilor confirmate de laborator. Câți pacienți sunt internați

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax