Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016, clasa a VI-a: Ce au avut de rezolvat elevii la testele de Limbă şi comunicare. CALENDAR şi MODELE de SUBIECTE

Publicat

clasaŞi în acest an, elevii de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a susțin evaluarea națională cu subiecte unice. Rezultatele nu se trec în catalog, iar pe baza lor, profesorii ar trebui să construiască planuri individualizate de învățare.

Luni, elevii din clasa a VI-a au dat test la Limbă și comunicare. Într-un interval de maximum 60 de minute, aceştia au trebuit să rezolve 10 cerinţe după ce au citit şi înţeles două texte, unul în română, altul într-o limbă de circulaţie internaţională.

Din această testare, copiii ar fi trebuit să dovedească abilităţi de documentare din două surse diferite pentru un proiect.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică. CALENDAR 2016 şi detalii despre probe

Ministerul Educaţiei a publicat luni, după ora 15.00, subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VI-a în acest an:

TESTE  EVALUARE NAŢIONALĂ Clasa a VI-a (2016):

 EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_1_engleza

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_2_engleza

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_1_franceza

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_2_franceza

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_1_germana

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_2_germana

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_1_italiana

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_2_italiana

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_1_spaniola

EN_VI_2016_Limba_si_comunicare_test_2_spaniola

Elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin mai multe evaluări la finalul anului şcolar. Copiii de clasa a II-a vor fi testaţi la scris, citit şi la matematică, elevii de a IV-a vor fi testaţi la română şi la matematică, iar clasele a VI-a vor fi evaluaţi la limba română şi la limba modernă, precum şi la matematică, fizică şi biologie. Primii care vor fi evaluaţi la finalul anului şcolar 2015-2016 sunt elevii din clasa a VI-a.

După proba de luni, la Limbă şi comunicare, marţi, cei din clasele a VI-a vor da testarea la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Evaluările Naționale se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei școli. Excepție face testarea de la clasa a VI-a, unde comisia de organizare trebuie sa stăbilească un interval orar unic pentru toate școlile.

Testele pe care le-au susținut elevii sunt corectate în școala pe care o urmează copiii, de către profesorii de la aceasta școala. La clasele a II-a și a IV-a, fiecare test completat de copii este evaluat de către învățătoarea de la clasa și de către un alt profesor.
La clasa a VI-a, testele de Limba și comunicare sunt corectate de căte doi profesori, unul de limba și literatura română și celalalt de limba modernă. Tot la clasa a VI-a, testele de matematică și științe ale naturii cu evaluate de căte trei profesori, unul de matematică, al doilea de fizica și al treilea de biologie.
Metodologia prevede că, pentru a face mai ușoară comunicarea și întelegerea rezultatelor către elevi și părinți, profesorii corectori pot să facă sublinieri sau mențiuni pe testele elevilor.

Corectarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Rezultatele individuale nu se afișează, nu se comunica public și nu se trec în catalog. Pe baza lor, profesorii trebuie să construiască planuri individualizate de învățare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia. Aceste planuri individualizate de învățare ale elevilor trebuie să le fie comunicate părinților. De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor și părintilor individual, in conditii de confidentialitate.

CALENDAR Evaluare Naţională Clasa a IV-a:

– 30 mai – Limba română

– 31 mai – Matematică

– 2 iunie – Limba maternă

CALENDAR Evaluare Naţională Clasa a II-a:

– 6 iunie – Limba română scris

– 7 iunie – Limba română citit

– 7 iunie – Limba română pentru minorităţile naţionale scris/citit

– 8 iunie – Matematică

– 9 iunie – Limba maternă scris

– 10 iunie – Limba maternă citit

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax