Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională 2024: Număr record de contestații înregistrate în județul Alba. Când vor fi publicate rezultatele finale

Bacalaureat 2024

Publicat

Evaluare Națională 2024: Număr record de contestații înregistrate în județul Alba. Elevii nemulțumiți de rezultate au avut opțiunea de a contesta notele, în perioada 3-4 iulie.

În județul Alba au fost înregistrate 416 contestații, potrivit datelor IȘJ Alba, comunicate de inspector general școlar adjunct Dan Cherecheș, pentru Alba24.ro.

Din acestea, 210 au fost la Română, 204 la Matematică și câte una la limba maternă maghiară, respectiv limba maternă germană.

Comparativ, în 2023, erau înregistrate 399 contestații, iar aum doi ani, 234.

Rezultate Evaluare Națională 2024

Rezultatele la Evaluare Națională 2024 au fost mai slabe față de anul trecut. În 2024, 74,6% dintre elevi au luat medii peste 5, în județul Alba. Comparativ, în 2023, procentul era de 77,9%.

Nu au fost medii de 10, în condițiile în care anul trecut 9 elevi aveau note maxime la ambele probe.

Au fost înregistrate însă 24 de note de 10: 12 la Română și 12 la Matematică.

FOTO: Performanță la Evaluare Națională 2024 în Alba. Elevii cu cele mai mari medii din județ. Cum au învățat, ce planuri au

629 de elevi au obținut medii sub 5. Procentul este de 25,4%.

Au fost 2.580 candidați înscriși, din care: 2.485 prezenți Română (96,3%)/2.479 prezenți Matematică (96,1%)

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024 în Alba: 74,6% dintre elevi au luat medii peste 5, mai puțini față de anul trecut. 24 note de 10

Elevii care au depus contestații au avut de completat o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Rezultate Evaluare Națională 2024. Calendar afișare rezultate și depunere contestații

  • 3 iulie 2024 (până la ora 14.00): afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 3 iulie 2024 (ora 16.00-ora 19.00) și 4 iulie 2024 (ora 8.00-ora 12.00): depunerea contestațiilor
  • 4 -9 iulie 2024: soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Rezultate Evaluare Națională 2024. Procedura de corectare a lucrărilor

Lucrările elevilor la Evaluare Națională au fost corectate în platforma digitalizată.

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct:

  • este calculată nota finală, ca medie aritmetică având două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct:

  • lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note.

După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2024. Corectarea lucrărilor la contestații

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații:

  • lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.

Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Evaluare Națională 2024: Subiectele și baremele la Română

Subiect Română EN 2024

Barem Română EN 2024

Evaluare Națională 2024: Subiecte și bareme Matematică

Subiect Evaluare Națională 2024 Matematică

Barem Evaluare Națională 2024 Matematică

Rezultate Evaluare Națională 2024. Vizualizarea rezultatelor

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor poate/pot solicita comisiei vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Membrii comisiei pot solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor și a borderourilor de evaluare în scopul verificării/reevaluării acesteia/acestora.

Admitere liceu 2024

La admiterea în liceu, nu se mai ia în calcul, pentru al doilea an consecutiv, media celor patru ani de gimnaziu. Repartizarea computerizată va fi în 24 iulie.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a se va desfășura în perioada 11-12, respectiv 15-22 iulie 2024.

Vezi integral: ADMITERE LICEU 2024: GHID cu locuri și specializări la licee în ALBA, ultimele MEDII de intrare. Fișele de înscriere la liceu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate