Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: Festivalul Dacic Singidava, semimaraton, mașini tunate în Cetate, festival de cultură. PROGRAM

Publicat

Evenimente de weekend în Alba: la finalul acestei săptămâni aveți mai multe oportunități pentru distracție și relaxare. Atât la Alba Iulia, cât și în alte localități din județ, sunt organizate evenimente, spectacole, concurs de alergare sau festivaluri.

La Cugir va fi Festivalul Dacic Singidava, cu spectacole de reconstituire istorică. La Alba Iulia este Cars and Coffee, un eveniment menit să reunească pe cei pasionați de mașini. La Gârda de Sus va fi Festivalul ”Cultură pentru cultură”. Tot în Apuseni, este semimaraton.

Festivalul Dacic Singidava, la Cugir, 12-14 iulie

Timp de trei zile, vor fi spectacole de reconstituire istorică, lupte de gladiatori, dansuri și bătălii între daci și romani. Vor mai fi ateliere de fierărie, metaloplastie, olărit, modelaj, orfevrărie, sculptură în lemn, monetărie, țesătorie, desen și multe alte surprize.

 

Momentul aparte al programului îl va reprezenta reconstituirea incinerării nobilului dac.

AICI, programul

Cars and Coffee – Piața Toboșarului – Cetatea Alba Iulia, 12-14 iulie

Aflat la a patra ediție, evenimentul este mai mult decât o expoziție de mașini, este un loc unde pasionații se întâlnesc, împărtășesc povești și își construiesc relații, anunță organizatorii.

Cei interesați vor putea veea o selecție variată de mașini, de la clasice de colecție până la modele moderne de lux și supercars.

Vor fi prezentări interactive și workshop-uri susținute de experți din domeniul auto. Se va vorbi despre ultimele tendințe în tuning, întreținerea vehiculelor și inovațiile din industria auto.

Concursurile tematice vor aduce un plus de adrenalină.

Program:

Vineri, 12 iulie, orele 18.00-22.00 – acces mașini

Sâmbătă, 13 iulie

  • Ora 13.00 Deschiderea evenimentului
  • Orele 18.00-21.00 Loudest Pipes
  • Ora 22.00 After Party

Duminică, 14 iulie

  • Ora 13.00 Top 12 Contest
  • Ora 15.00 Premiere

Duminică, 14 iulie: Semimaratonul „Țara de Piatră”, la Avram Iancu

În cadrul semimaratonului „Țara de Piatră”, organizat de ONG-ul Apuseni Spirit, participanții vor avea oportunitatea să alerge pe traseele pitorești din Munții Apuseni, bucurându-se de ospitalitatea locuitorilor prin cele nouă puncte de hidratare de pe traseu.

Toți cei care ajung la finish vor primi o medalie aniversară cu Avram Iancu, unicat.

AICI, programul evenimentului.

Duminică, 14 iulie: Festivalul ”Cultură pentru cultură” – Gârda de Sus, Poiana Călineasa

Festivalul aduce împreună comunități din mediul rural pentru a celebra și a menține vii tradițiile și obiceiurile străvechi.

Cea de-a patra etapă ”Cultură pentru cultură” se va încheia cu un spectacol extraordinar: ”Bicentenarul nașterii eroului națiunii române Avram Iancu”. Va fi susținut de orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba alături de soliștii Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută, dirijor Alexandru Pal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate