Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente din WEEKEND: Zilele Municipiului Alba Iulia, concursul „Voices”, „Festivalul Luminii”, muzică și petreceri

Publicat

Cuvântul „plictiseală” nu se va afla în vocabularul albaiulienilor sau al turiștilor care vor vizita Alba Iulia în acest weekend, întrucât orașul va fi împânzit de evenimente pentru toate vârstele, gusturile și religiile. Ștefan Bănică Junior, Elena Gheorghe sau Connect-R sunt doar câțiva dintre cei care vor încânta publicul în acest sfârșit de săptămână la Zilele Municipiului, sute de lumânări vor lumina Obeliscul, iar cei mai talentații tineri vor concura la „Voices”.

 

Weekendul 24-26 mai este unul de sărbătoare pentru albaiulieni. Orașul își deschide porțile pentru a-și serba ziua, iar evenimentele pregătite în acest an de administrația locală se anunță a fi spectaculoase. Primăria Alba Iulia a făcut public programul complet al manifestărilor pentru ca fiecare dintre albaiulieni și turiști să își poată alege unde va dori să petreacă. Vezi aici programul evenimentului.

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează vineri, 24 mai, de la ora 12.00, în Sala Unirii, a III-a ediție a simpozionului “In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu (1923-2006)”. Vezi aici detalii.

A doua ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru tineri şi studenţiVoices îşi deschide porţile sâmbătă la Alba Iulia. Concurenţi din Petroşani, Brașov, Timișoara, Reșita, Târgu Mureș și Alba Iulia se vor întrece, de sâmbătă, pentru marele trofeu al concursului structurat pe două secţiuni: interpretare şi creaţie.

 

Sute de lumânări aprinse vor lumina și în acest an zona din fața Obeliscului din Alba Iulia pentru a aminti oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte. Inițiativa devenită deja tradiție aparține cercetașilor din Centrul Local “Axente Sever”, iar evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 mai, între orele 21.00 și 23.00.

Sâmbătă şi duminică (25-26 mai), la Alba Iulia se va desfăşura a doua ediţie a Festivalului de muzică sacră “Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră, sunt invitaţi să asculte un program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba. Vezi mai multe aici.

Duminică, 26 mai, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va avea loc Ştafeta ciclistă dedicată persoanelor cu scleroză multiplă. În cadrul acestei acţiuni albaiulienii se pot alătura echipei naţionale, care porneşte de la Oradea în 24 mai, într-un tur ciclist simbolic şi recreativ pe sunetul claxoanelor de bicicletă, organizat în piaţa din faţa Universităţii „1 Decembrie 1918”. Astfel în perioada 24-29 mai, 5 voluntari bicicliști pornesc într-o ștafetă ciclistă dedicată cauzei SM, legând 6 localități din România.

Pe lângă aceste evenimente, și localurile din oraș vă vor aștepta cu petreceri cu tematică și multe surprize.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax