Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente în Alba, până la finalul lunii mai 2024. PROGRAM: concerte, spectacole, teatru, concursuri sportive, tradiții, istorie

Publicat

Evenimente în Alba. În luna mai s-a dat startul evenimentelor și festivalurilor organizate la Alba Iulia și în județul Alba. Urmează Sărbătoarea Libertății de la Blaj, Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”, Noaptea Muzeelor și alte manifestări interesante, pentru toate vârstele.

La evenimentul din Blaj va fi concert Smiley și Carla`s Dreams, iar la festivalul de teatru este prezentată o selecție deosebită de spectacole. În Noaptea Muzeelor, aveți ocazia să descoperiți fragmente de istorie, iar la Festivalul ”Lucian Blaga” vor fi întâlniri cu personalități ale culturii, spectacol și concursuri.

La Alba Iulia continuă reprezentațiile Garda Apulum și Garda Cetății. Vinerea de la 18.00 este spectacol de reconstituire istorică la Poarta a IV-a (Garda Apulum). Apoi, sâmbăta și duminica, de la ora 12.00 – schimbul de gardă, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, cu soldați austrieci și cai.

Tot la Alba Iulia, din 31 mai începe Alba Fest – Zilele orașului.

Evenimente în Alba. Sărbătoarea Libertății de la Blaj (17-19 mai)

Evenimentele se vor desfășura pe Câmpia Libertății și la Palatul Cultural din Blaj.

Organizatorii au pregătit spectacol folcloric extraordinar, concerte Smiley și Carla`s Dreams, expoziții cu imagini etnografice de colecție, proiecția filmului ”Avram Iancu”.

Va fi și un spectacol folcloric extraordinar, cu Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu și alți artiști îndrăgiți.

AICI, programul evenimentului

Evenimente în Alba. Noaptea Muzeelor – Palatul Principilor/ Muzeul Principia, 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, Centrul Cultural Palatul Principilor Alba Iulia participă la ediția din acest an a Nopții Muzeelor. Va organiza o serie de spectacole, concerte și ateliere.

Acestea se vor desfășura în cadrul Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeului Principia.

Cele două instituții vor oferi acces gratuit atât în spațiile muzeale, cât și la evenimentele pregătite special pentru această ocazie.

Între orele 18.00 și 2.00, vizitatorii se vor putea bucura de spectacole de reconstituire istorică, dansuri medievale, renascentiste, concerte, ateliere antice, lupte cu gladiatori, chiar și de salve de tun.

AICI, program.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia nu participă la evenimentul ”Noaptea Muzeelor”. Programul va fi unul obișnuit, între orele 10.00-18.00. Detalii, aici.

Aici, program Noaptea Muzeelor la Aiud.

Urban Playfield la Alba Iulia, 18-19 mai

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, își începe călătoria în inima României, la Alba Iulia, în weekendul 18-19 mai.

Cetatea Alba Carolina se va transforma într-un teren de joacă, aducând bucuria mișcării și a jocului pentru toți participanții. Accesul este gratuit.

Vor fi sesiuni de pilates, fitness, aerobic, demonstrații de dans sportiv și cu majorete, muzică cu DJ.

Aici, programul.

Evenimente în Alba. Serbarea Narciselor de la Negrileasa, 18-19 mai

Serbarea narciselor va începe sâmbătă, 18 mai, de la ora 17.00, cu spectacol: Călin Buzgariu, Alex Bunea, Alexandra Vereș și Daliana Haneș. Sandra N. Fata va susține un recital de o oră

Va fi difuzat filmul ”Avram Iancu împotriva imperiului”, apoi va fi muzică de toate genurile, au anunțat organizatorii.

Duminică, 19 mai, de la ora 9.00, va fi spectacol cu Sunet de tulnice, formația Efect Music, Ansamblurile Țarina Cupru Min, Fiii Moților Buceș, Doina Crișului Brad, Aurarii Bucium, Monica Blaga, Denisa Macavei, Delia Jude și Alin Joldeș, Vărul Săndel, Oana Bozga Pintea, Lena Miclăuș si Septimiu Marișca.

În poiană vor fi standuri la care mai mulți comercianți vor vinde produse tradiționale și nu numai. Vor fi și tobogane de joacă pentru copii.

Legenda narciselor de la Negrileasa, AICI

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia, 19-25 mai

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” aduce în atenția publicului spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții, conferințe, concerte și ateliere de creație.

Vor fi șapte zile de povești noi, pentru copii și oameni mari, în care teatrul este în centrul atenției, anunță organizatorii.

Cu această ocazie, se vor afla la Alba Iulia: Tudor Chirilă, Richard Balint, Pavel Bartoș, Radu Afrim, Marius Manole, Claudiu Bleonț.

AICI, programul festivalului de teatru

AlbaFest 2024

AlbaFest 2024 – zilele municipiului Alba Iulia vor fi în perioada 31 mai-2 iunie, în Piața Cetății.

Prima seară de show va fi dedicată, în principal, iubitorilor de rock. În rolurile principale – Cargo, Ovidiu Anton, Riff și Antract.

Următoarele două seri, pe 1 și 2 iunie, sunt rezervate hiturilor de top și artiștilor: Irina Rimes, Puya, Raluka, Feli, Alexia & The Urs, Fly Project, Emaa, Florian Rus, Adi Istrate & Eva Timuș, Misha Miller, Vescan și Mira.

Cei mici vor avea, de 1 Iunie, o zonă cu o mulțime de atracții, dedicată exclusiv lor și amenajată pe esplanada din fața Traseului celor 3 Fortificații.

Gastronomia va fi reprezentată și promovată, în zona deja tradițională, cea a șanțurilor de vest ale Cetății Alba Carolina, în jurul podului care duce spre Poarta a IV-a.

AICI, detalii.

Alte evenimente din luna mai 2024

22 mai

  • ora 17.00, lansare de carte la Bibilioteca Județeană Alba: Provocarea rinului, autor Avram Iancu
  • ora 18.00 Jurnal de călătorie – promovarea cărților de călătorie, cultură, civilizație, enciclopedii, ghiduri ale unor scriitori celebri – Bibilioteca Județeană Alba

23 mai, ora 15.00 – Laboratorul de C`arte Teatru – Bibilioteca Județeană Alba

28 mai

  • ora 11.00 Episcopii greco-catolici de Oradea Mare – Demetriu Radu – lansare album la Sala Unirii
  • ora 17.00 Biblioterapia – Despre teamă – atelier de psihologie și psihoterapie aplicată – Bibilioteca Județeană Alba

30 mai

  • ora 11.00 Prietenii iepurașului – spectacol creat și interpretat de Laura și Adam Boboc – teatru pentru copii – Centru de zi ”Arnsberg” Alba Iulia
  • ora 17.00 Verbum – cerc de scriere creativă – Bibilioteca Județeană Alba

31 mai

  • ora 10.00/11.00 Prietenii iepurașului – spectacol creat și interpretat de Laura și Adam Boboc – teatru pentru copii – Colegiul Național ”Bethen Gabor” Aiud
  • ora 11.00 Muzicanții din Bremen – regia și adaptarea Adam Boboc – teatru pentru copii – Valea Lungă (parcul central, spectacol în aer liber)

1 iunie

  • ora 11.00 Muzicanții din Bremen – regia și adaptarea Adam Boboc – teatru pentru copii – Carolina Mall Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pausan Florin

    luni, 27.05.2024 at 15:10

    Buna ziua.Ceva muzica populara?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax