Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii MAI 2023 în județul Alba: Festivalul de teatru, Sărbătoarea Libertății, Noaptea Muzeelor. CALENDAR

Publicat

Luna mai aduce mai multe evenimente ce se vor desfășura la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, dar și în alte locații din județ. Va fi Festivalul de Teatru ”Povești”, Sărbătoarea Libertății de la Blaj, dar și Noaptea Muzeelor sau Festivalul ”Lucian Blaga”.

De asemenea, în Cetatea Alba Iulia, continuă în fiecare weekend spectacolele cu Garda Austriacă – ceremonialul cu schimbul de gardă și cele cu Garda Apulum.

CALENDAR evenimente Alba Iulia și județul Alba, luna mai 2023

  • Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”11-14 mai – Alba Iulia
  • Noaptea Muzeelor13 mai – Alba Iulia
  • Sărbătoarea Libertății – 13-14 mai – Blaj
  • Festivalul Internațional de teatru ”Povești” – 14-20 mai – Alba Iulia
  • Zilele Muzicale ”Carl Filtsch – 27-28 mai – Sebeș și Alba Iulia

Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” Alba Iulia

A 16-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” își deschide porțile pentru public, din 14 mai, la Alba Iulia.

Biletele au fost puse deja în vânzare, iar programul include spectacole prezentate de teatre importante din țară, dar și din străinătate. Biletele se pot cumpăra de la Casa de Cultură a Sindicatelor și de la Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, de luni până vineri, începând cu ora 9.00 până la ora 14.00 sau online, de pe site-ul teatrului, www.teatrulalba.ro.

Festivalul începe cu spectacolul ”Aventurile unui prieten imaginar”, prezentat de Teatrul de păpuși ”Țăndărică” din București, apoi Teatrul Puck cu ”Motanul încălțat”. Secțiunea pentru adulți debutează cu ”Opera de trei parale”, un spectacol al Teatrului ”Excelsior” din București, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Teatrul Odeon va fi prezent la Alba Iulia, Teatrul Act, Teatrul Mic București. ”Regina Maria” din Oradea este pentru prima dată în festival.

Vezi Surprizele Festivalului Internațional de Teatru „Povești” 2023 de la Alba Iulia, dezvăluite de Ioana Bogățan. Spectacole și bilete

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”

O nouă ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” se va desfășura în acest an, în luna mai, la Sebeș și Lancrăm. Vor fi conferințe, sesiuni de comunicări științifice, lansări de carte. Programul evenimentului va fi comunicat în scurt timp de Primăria Sebeș.

Sărbătoarea Libertății de la Blaj

Pe Câmpia Libertății din Blaj va avea loc în 13-14 mai Sărbătoarea Libertății, un proiect cultural dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Naţională de la Blaj.

Autoritățile locale și județene au pregătit, la împlinirea a 175 de ani de la Marea Adunare Naţională din 3/15 mai – 5/17 mai 1848, un weekend cu muzică bună și distracție pentru toate vârstele.

Vezi 13-14 mai: Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Spectacole folclorice, muzică pop-clasic și retro, fanfară. PROGRAMUL concertelor

Principalele evenimente din luna iunie 2023

În luna iunie vor fi Alba Fest (Zilele municipiului Alba Iulia – 23-25 iunie), Festivalul Cetăților Dacice (24-25 iunie la Săsciori), Festivalul Cultură pentru Cultură (11 iunie la Ciugud, 18 iunie la Blaj, 2 iulie la Vinerea, 9 iulie la Poiana Călineasa). Tot în iunie, la Alba Iulia vor mai fi Ținutul Fericirii –  Festival de joacă (1-2 iunie),  Alba Iulia Super Rally (2-3 iunie), Cars and coffee (16-18 iunie), Hakaton – in4it-UAB (21-23 iunie).

Vezi Evenimente în 2023 la Alba Iulia: AlbaFest, Festivalul Roman, competiții sportive și activități culturale. CALENDARUL COMPLET

Vezi Evenimente 2023 finanțate de Consiliul Județean Alba: Festivalul Cetăților Dacice, teatru, concerte, târguri. Lista și calendar

Programul spectacolelor cu Garda Cetății Alba Carolina

Sâmbăta: spectacole cu Garda mare (25 de persoane și 4 cai) cu o durată de minim 30 de minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a:

  • 26 de reprezentanții sâmbăta, de la ora 12.00, precum și în data de 1 mai, la ora 12.00 și în 1 iunie, la ora 12.00

Duminica, de la ora 12.00: spectacole de proporții reduse cu Garda mică (13 persoane și 3 cai) cu o durată de minim 30 de minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a

  • 26 de reprezentații duminica, de la ora 12.00, precum și în data de 5 iunie, la ora 12.00 și în 15 august, la ora 12.00.

Spectacolele vor fi organizate până în octombrie.

Programul spectacolelor cu Garda Apulum în Cetatea Alba Carolina

Garda Apulum, formată din reenactori istorici a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, continuă spectacolele cu daci și romani.

Dacii, trupele romane, gladiatorii și dansatoarele vor încânta publicul din Alba Iulia pe toată durata sezonului turistic.

Din luna mai până în septembrie, spectacolele vor fi vinerea de la ora 19.00, în locația deja cunoscută de spectatori, la Poarta a IV-a a Cetății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Diana

    marți, 02.05.2023 at 09:15

    sugerez o updatare, primul eveniment al lunii mai e Târgul de carte Alba Transilvana, un eveniment frumos și important, chiar daca nu are priza la public al unui festival. Ar trebui sa incurajam astfel de evenimente mai mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax