Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Expertul” feng shui, titulatură propusă pentru includerea în nomenclatorul meseriilor. Solicitare la Ministerul Muncii din partea unui deputat

Publicat

Un deputat susţine includerea în nomenclatorul de meserii a „expertului” feng shui, motivând că activitatea acestuia, „bazându-se pe teoria elementelor pământ, metal, apă, lemn, foc şi pe principiile yin şi yang”, vizează ameliorarea sănătăţii şi comportamentului persoanelor.

Deputatul i-a cerut ministrului Muncii să analizeze includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert feng shui. Precizează că, în ultima perioadă, în România au apărut tot mai mulţi specialişti în domeniul feng shui, care doresc să intre în legalitate din punctul de vedere al meseriei pe care o prestează.

„Vă întreb cu respect, doamnă ministru, dacă aveţi în vedere includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert fengh shui”, arată Cornelia Negruţ, deputatul iniţiator.

Ea menţionează că „Fengh Shui este un ansamblu de principii de geomanţie, care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiile vieţii oamenilor”. „Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător”, scrie deputatul conservator.

Menţionează că expertul feng shui, „bazându-se pe teoria celor cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) dar şi pe principiile yin şi yang, încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor”. „Cele patru centre de interes majore din fengh shui sunt: bogăţia, fericirea, longevitatea şi copiii sănătoşi”, mai apreciază deputata PC.

În răspunsul Ministerului Muncii se menţionează faptul că în atribuţiile instituţiei se află şi elaborarea şi actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocuaţiilor din România (COR), sistem care se ocupă de identificarea, ierarhizarea şi codificarea tuturor ocupaţiilor desfăşurate în economie, indiferent de tipul şi locul desfăşurării.

Potrivit Ministerului Muncii, actualizarea COR se face din iniţiativa utilizatorilor, respectiv organele administraţiei publice centrale şi locale,unităţile bugetare, agenţii economici, organizaţiile patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundaţiile, asociaţiile, persoanele fizice şi juridice.

Potrivit prevederilor legale, pentru introducerea unei noi ocupaţii în COR, utilizatorii trebuie să depună la registratura Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice o cerere însoţită de documentaţia prevăzută de articolul 8 din Ordinul nr. 270/2002, care trebuie să cuprindă un memoriu justificativ, descrierea ocupaţiei, o adresă din partea ministerului de resort, precizarea bazei legale.

Documentaţia este analizată de personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Ocupare şi Egalitate de Şanse, cererea fiind soluţionată în termen de 30 de zile de la data înregistrării, se mai menţionează în răspunsul ministerului la solicitarea deputatului PC.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax