Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explozia de la Pianu, soldată cu moartea unui om: Procurorii Parchetului Militar Timișoara și de la Sebeș vor cerceta cazul

Publicat

Procurorii Parchetului Militar Timișoara, alături de procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș vor cerceta cazul bărbatului care a decedat într-o societate comercială din Sebeș, după ce a tăiat un proiectil neexplodat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Octavia Guş, a declarat pentru Agerpres, că s-a decis declinarea competenţei de soluţionare către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, în ceea ce priveşte aspectul nerespectării regimului materiilor explozive.

De asemenea, Judecătoria Sebeş urmează să efectueze cercetările în ceea ce priveşte infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Reaminim că în 28 ianuarie, un bărbat de 43 de ani din Lupeni (județul Hunedoara) și-a pierdut viața, după explozia unui proiectil, în curtea unei societăți din Pianu de Jos.

A mai fost rănit și alt muncitor, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, fără să rămână internat la spital. Bărbatul care a murit tăia proiectile ce ar fi trebuit să fie dezamorsate, ca fier vechi. Unul dintre acestea însă a explodat, iar muncitorul a murit pe loc, din cauza leziunilor incompatibile cu viața.

CITEȘTE ȘI: Explozia proiectilului de la Pianu: Cei doi muncitori lucrau ”la negru” într-o curte cu 20 de tone de proiectile dezafectate

Primele sancțiuni au fost stabilite de ITM Alba, care a constatat că atât bărbatul care a murit, cât și celălalt muncitor lucrau ”la negru”, fără forme legale de angajare. În curtea respectivă au fost găsite aproximativ 20 de tone de proiectile dezamorsate.

Firma pentru care lucrau, cu sediul în Sebeș a fost sancționată cu 40.000 de lei amendă pentru muncă nedeclarată. În acest caz, ITM Alba continuă ancheta pentru ”accident mortal de muncă”.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax