Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Filmul ridicării mașinilor parcate ”aiurea” în Alba Iulia, o comedie horror cu o mulțime de figuranți!

Publicat

Într-un moment de neinspirație, șefii administrației locale din Alba Iulia s-au gândit cum să mai dea un ghiont debandadei rutiere din oraș. După ce au blocat intersecțiile cu sensuri giratorii dublate de semafoare, au ucis parcările dintre blocuri (închiriate locatarilor), au agățat la nimereală pe drumurile publice semne cu ”accesul interzis cu excepția locatarilor”, s-au gândit că e momentul pentru adevărata măsură de combatere a traficului: ridicarea mașinilor ”parcate neregulamentar”.

Citește și Primăria Alba Iulia a semnat CONTRACTUL pentru RIDICAREA MAȘINILOR parcate ilegal. Vezi care sunt TARIFELE

Atenție, nu este vorba despre mașinile care blochează traficul, accesul pompierilor și al ambulanței, accesul în curți, sau care blochează alte mașini. Asta ar fi de înțeles, ba chiar de încurajat. Este vorba despre orice mașină care nu stă cuminte pe un loc de parcare. În condițiile în care parcările ”regulamentare” sunt aproape inexistente în anumite zone din oraș, mii de mașini vor fi zilnic suspecte de încălcarea regulamentului primăriei. Altele, vor avea imunitate. Vă propunem trei scenarii posibile ale acestei viitoare comedii horror cu o mulțime de figuranți:

Varianta 1

Sunteți șef de instituție publică, judecător, polițist, procuror sau alt tip de personaj pentru care societatea și cei de la Poliția locală au respect maxim. Așa vă și salută, dacă sunteți atent: ”respect maxim”! Dumneavoastră veți puteți parca, așa cum faceți și acum, unde doriți, cu condiția ca mașina să fie cunoscută organelor care aplică ridicările. Bine, scrofuloși la datorie, poate vor face greșeala să vă ridice mașina; dar o vor face o singură dată… și tot ei vor veni cu ea înapoi, bineînțeles, cu scuzele de rigoare. Ulterior veți putea parca oriunde pentru că mașina dumneavoastră va deveni invizibilă!

Varianta 2

Nu sunteți printre categoriile de mai sus, dar sunteți șmecher. Adică aveți ceva bănuți la saltea precum și niște afaceri în zone strategice, unde parcarea este interzisă. Pentru clienții dumneavoastră este esențial să poată parca nederanjați în ușa societății comerciale, acolo unde dumneavoastră îi așteptați ”cu cele mai bune oferte”.

Practic, din asta trăiți. Cei de la Poliția locală sunt conștienți de acest lucru, de aceea vă și salută cu ”să trăiți”! În  viitor veți putea trăi mai departe, și dumneavoastră și clienții care vor bloca banda unu în fața magazinului dumneavostră, pe „interzis”, făcând exact ceea ce făceați și până acum.

Varianta 3

Sunteți o persoană normală, nu faceți parte dintre categoriile de mai sus. Felicitări! Dumneavoastră sunteți targetul măsurilor primăriei. Când au regizat acest film, la dumneavoastră s-au gândit, beneficiarule de servicii publice care sunteți! Mașina dumneavoastră va fi ridicată fără milă și veți vedea cum brațul legii și al regulamentelor locale vă va plesni nemilos peste brăduțul mirositor de la oglindă. Cei de la poliția locală știu că o amendă combinată cu ridicarea mașinii vă strică și săptămâna, și luna, așa că pe dumneavoastră vă salută ironic (vă asigur): ”bună ziua”!

Practic, sunteți un nesimțit și veți plăti pentru asta! Veți plăti 220 de lei pentru ridicarea propriului autovehicul. Atenție, ridicarea e una, transportul e alta! Mai scoateți 130 de lei pentru transport, de la locul de ridicare la cel de depozitare.

Când vă pregăteați să ziceți: ”boss, ridic-o de 100 de lei că atâta am și lasă că o aduc eu moca la voi”, tocmai aflați că o parcare regulamentară la depozit mai costă 30 de lei, în primele de 24 de ore. Dacă doriți prelungirea acestei perioade, sau, să zicem că n-aveți bani să o luați, vă mai costă 45 de lei pe zi. Toate sumele acestea sunt fără TVA. Plus o eventuală amendă de la Poliția locală.

Dacă nu aveți bani să o luați timp de mai multe zile, este cazul să vă gândiți la cămătari, care pot fi o soluție mai omenoasă la cei 10 euro pe zi pe care primăria a stabilit că trebuie să-i plătiți petru că vă reține mașina. Pentru că, așa cum v-ați dat seama, nimeni nu s-a gândit la un echilibru între taxele acestea și veniturile medii ale oamenilor din oraș. De exemplu, dacă salariul dumneavoastră este de 1400 de lei, vă ajung banii să plătiți adăpostul mașinii timp de o lună și îi rugați să vă treacă pe caiet cu restul, pentru transport, ridicare, amendă și TVA.

Indiferent de scenariu, filmul ridicării mașinilor ”parcate neregulamentar” va fi o comedie horror nerecomandată celor cu venituri mici, care pot fi afectați emoțional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Salariat

    vineri, 05.05.2017 at 15:22

    prostii de gazetă…propagandă a prostiei….acest articol…

  2. Mihnea Moldovan

    vineri, 05.05.2017 at 22:38

    Păi eu ca ardelean stabilit în București, cunosc foarte bine lipsa locurilor de parcare, ne sufocăm aici. Alba Iulia e foarte organizată, mai bine ca orice sector de aici. Și ridicatul mașinilor e imperativ necesar, ca în toată țara – municipiu reședință de județ. Nu cred că le vor ridica selectiv, și nici nu e credibil acel supraestimat respect-dispreț menționat. Și poliția rutieră va solicita ridicări , nu doar locala.

  3. Sica

    sâmbătă, 06.05.2017 at 00:11

    Mihnea, esti serios?! Sigur ca le vor ridica selectiv. Se vede cu ochiul liber cine sunt imunii dupa cum parcheaza inca de acum. Ca vor fi si tupeisti fara acoperie e alta poveste. Se vor vindeca repede de asta.

  4. Ion Ciobanu'

    sâmbătă, 06.05.2017 at 00:40

    Perfect la subiect articolul … legea e pentru prostime … si prostimea plateste! Imi spuneti si mie unde parchez regulamentar in jurul scolii nr. 7, acolo TOATE locurile sunt concesionate: daca parchez pe un loc concesionat o ridica, daca parchez pe trotuar la fel. Am luat amenda ca am parcat pe dreapta (langa trotuar), la mai putin de 15m de coltul intersectiei! Deci o ridica si de acolo! De ce nu putea fi concesionarea facuta ca si in Cluj: de la 17:00 dupa amiaza pana la 7:00 dimineata, iar in timpul zilei sunt locuri PUBLICE, pentru toti contribuabilii?

  5. andrei

    duminică, 07.05.2017 at 08:14

    articol bun, pe adevar.
    ptr cel din bucuresti, daca tu care esti din bucuresti poti declara asa ceva inseamna ca stai undeva pe langa bucuresti in vreun sat si mergi la bucuresti doar la mall unde gasesti locuri de parcare.
    de fapt cred ca esti vreu postac de al primariei

  6. ionescu george

    luni, 08.05.2017 at 14:01

    „De ce nu putea fi concesionarea facuta ca si in Cluj: de la 17:00 dupa amiaza pana la 7:00 dimineata, iar in timpul zilei sunt locuri PUBLICE, pentru toti contribuabilii?”
    Buna aceasta varianta decat deloc !Sa mai invete cate ceva de la Boc ca nu degeaba sunt colegi de partid!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax