Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firma care deţine Alba TV a intrat în faliment, prin decizie la Tribunal. Judeţul Alba nu mai are niciun post de televiziune locală


Publicat

sabau alba tvDupă ce postul de televiziune locală Alba TV şi-a cerut insolvenţa, în 2013, Tribunalul Alba a dispus intrarea acestuia în faliment. Pentru societatea Alba Television SRL a fost desemnat lichidator judiciar. Reamintim că Alba TV nu mai emite din 22 octombrie 2015, firma care deținea licența fiind amendată de CNA cu 50.000 de lei.

Acum trei ani, Alba Television SRL, controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența, acumulând datorii de aproximativ 1 milion de lei. A solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenţei, în motivare fiin precizat menţionată ”insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile. Insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 90 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de creditori”.

Instanța a admis cererea și a constatat starea de insolvență, în 10 iunie 2013 și a numit ca administrator judiciar provizoriu H. C. IPURL.

În 22 februarie 2016, Tribunalul Alba a dispus intrarea firmei în faliment: “În temeiul art. 107 alin. 1 lit. C şi 105 alin. 1 din Legea nr. 85/2006, dispune intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei SC Alba Television SRL. În baza art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006, dispune dizolvarea societăţii debitoare. În baza art. 107 alin. 2 lit. a ridică dreptul de administrare al debitoarei. Dispune tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al lichidatorului, conform art. 48 alin. 1 din lege. În baza art. 107 alin. 2 lit. B, desemnează ca lichidator judiciar pe administratorul judiciar Heral Consult IPURL, (…) având atribuţiile prevăzute de art. 25 şi 108 din Legea nr. 85/2006. Stabileşte remuneraţia lichidatorului în baza decontului de lucrări, conform art. 4 din lege.

Conform art. 107 alin. 2 lit. D, stabileşte ca în termen de 10 zile de la intrarea în faliment administratorul debitoarei să predea lichidatorului gestiunea averii debitorului împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii menţionate la art. 46 alin. 2, precum şi o listă cuprinzând sumele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii.

În baza art. 107 alin. 2 lit. f coroborat cu art. 108 alin. 1, pune în vedere lichidatorului să notifice intrarea în faliment tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor, Oficiului Registrului Comerţului şi debitorului (…).

Pune în vedere lichidatorului judiciar ca în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei încheieri să depună la Oficiul Registrului Comerţului Alba semnătura în conformitate cu prevederile art. 246 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 şi să comunice instanţei sau Oficiului Registrului Comerţului orice fapt intervenit în viaţa societăţii debitoarei care aduce modificări înregistrărilor în registrul comerţului.

În temeiul art. 107 alin. 3 coroborat cu art. 108 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 stabileşte:

– termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, conform art. 108 alin. 2 lit. a, în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creditorilor este 45 de zile de la data prezentei hotărâri

– termenul de verificare al creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar la 75 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri

– termenul de definitivare a tabelului creanţelor la 90 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri.

Cu drept de recurs în 7 zile de la comunicare. Fixează termen de verificare la 18.04.2016, ora 9.00”, se arată în soluţia pe scurt.

Potrivit CNA, societatea Alba Television SRL are ca acționari Ziplink SRL (asociat unic Pop Teodor Daniel) – 50% şi Grup Corint SA– 50%.  Acţionarii Grup Corint SA sunt Corint SRL care deține 44%, Sabău Tătar Mircea – 34%, Sabău Danil – 14% şi General Game SRL–8%.

Citește și Televiziunea locală ALBA TV controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența: A acumulat datorii de aproximativ 1 milion de lei

Vezi şi Alba TV, televiziunea finanțată de Grup Corint SA, AMENDATĂ de CNA cu 50.000 de lei pentru că a emis fără licenţă

Sediul televiziunii se află într-un spațiu din incinta Traseului Celor Trei Fortificații care se află în administrarea Grup Corint în baza unui contract de concesiune pe 49 de ani. Pentru suprafața concesionată, care reprezintă aproximativ 1/3 din suprafața totală a fortificației vauban de la Alba Iulia, Grup Corint plătește o redevență lunară de 800 euro. Într-una din clădirile aflate pe terenul concesiunii  firma și-a amenajat un hotel de 5 stele, investiție estimată la 5 milioane de euro.

Grup Corint SA este firma care a câștigat toate licitațiile pentru restaurarea și amenajarea Cetății Vauban din Alba Iulia. Până acum s-au cheltuit din fonduri europene și din bugetul local al municipiului Alba Iulia peste 70 milioane de euro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Cristian

    sâmbătă, 05.03.2016 at 16:42

    Avand in vedere managementul acestei asa-zise televiziuni, deznodamantul era previzibil la scurt timp de la deschidere. Deh, „profesionisti”… :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Accident la Alba Iulia. Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de la Dedeman

Publicat

Accident de circulație în Alba Iulia. Un pieton a fost lovit în zona trecerii de pietoni din apropiere de Dedeman. 

Accidentul s-a produs duminică dimineață în jurul orei 9:00.

Din primele informații de la fața locului, ar fi vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, care a fost lovit pe trecerea de pietoni de un automobil.

Bărbatul a fost transportat la spital. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, ar fi fost rănit ușor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Furtunile uscate, fenomenul cu care România va trebui să se obișnuiască. Explicația unui specialist în fenomene meteo extreme

Publicat

2021 pare deja a fi un an al fenomenelor extreme. Sunt emise avertizări nowcasting de furtuni, în condițiile în care România se confruntă cu cel mai lung val de căldură din acest an.

Din cauza temperaturilor ridicate, un fenomen cu care ne vom confrunta tot mai des este furtuna uscată, spune Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, citat de Digi24.

Începutul acestei luni nu va face excepție. Vremea în luna august va fi de asemenea una a extremelor.

„Am crescut temperatura medie globală cu un grad, practic deplasăm această distribuție de temperatură cu care eram obișnuiți către valorile mai mari.

Valurile de căldură sunt mai probabile, datorită schimbărilor climatice, și mai intense. Și exact la asta asistăm acum, la un val de căldură.

Vom vedea în următoarele luni dacă e asociat direct schimbărilor climatice”, a spus la Digi24 Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

„Furtunile uscate e posibil să apară din ce în ce mai mult în viitor, pentru că vom avea valuri de căldură.

Înseamnă un nor, cum observăm în timpul verii, din care plouă dar precipitațiile nu ajung la suprafață, pentru că e foarte cald și se evaporă.

Problema cea mai mare cu aceste furtuni uscate este că ele produc descărcări electrice și, dacă suntem într-o regiune aridă poate duce la incendii de pădure”, a spus el.

Știrea completă pe Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de caniculă în Alba și jumătate din țară. Val de căldură peste România

Publicat

Val de căldură peste jumătate din țară. Meeteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de căldură valabil în toată partea de sud și est a României, valabil și în județul Alba. 

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat
Interval de valabilitate: 1 august

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru familiile afectate de inundațiile din Munții Apuseni

Publicat

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile din Munții Apuseni, produse la jumătatea lunii iulie.

Suma este destinată achiziţionării unor materiale de construcţii în vederea remedierii pagubelor cauzate de inundaţiile din luna iulie, potrivit agenției de presă a Patriarhiei.

Cele 793 de familii provin din următoarele localităţi: Sohodol, Cărpiniş, Ocoliş, Bistra şi Câmpeni.

După inundaţii, arhiepiscopul Irineu a vizitat localităţile afectate de revărsarea apelor, fiind ulterior iniţiată o colectă la nivelul celor cinci protopopiate din Eparhia Alba Iuliei.

Citește și: Sute de persoane au fost evacuate din zonele afectate de inundații din Apuseni. Peste 70 dintre acestea sunt copii

Credincioșii care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații pot face donaţii în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate