Connect with us
Publicitate

CUGIR

Firme de armament din România, în cărți pentru o licitație europeană cu sume enorme. Fabricile din Cugir, lăsate pe dinafară

Publicat

um cugir

Comisarul European pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, se află până astăzi într-o vizită oficială în România care are drept obiectiv principal industria de apărare.

Contextul este acela în care Comisia Europeană împreună cu miniştrii apărării din ţările membre UE au decis să lanseze o licitaţie de peste 1,2 miliarde de euro, cu scopul de a achiziţiona echipamente militare.

15 companii din 11 țări vor primi comenzi, dar fabricile de armament și muniție din Cugir nu au contat în cadrul acestor discuții.

Ministrul Economiei l-a dus pe oficialul european doar la Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, care produc muniție de mari dimensiuni și care sunt mult mai tehnologizate decât cele din Cugir, lăsate de izbeliște și căpușate politic.

Acuzațiile vin chiar de la angajați, care au remarcat discrepanțe majore de salarizare între ei și conducere.

Orașul a fost zguduit de proteste anul trecut, din cauza salariilor extrem de mici și a condițiilor de lucru mizerabile.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

Muncitorii au vorbit atunci pe larg despre condițiile de muncă: frigul din secții și mizeria din toate spațiile de producție, șobolanii de la grupurile sanitare… toate dublate de riscul la care sunt supuși zilnic într-o fabrică de asemenea natură, uzată moral și fizic.

Între timp, nu s-a schimbat mare lucru. Sporul salarial primit atunci a fost înghițit rapid de inflație, iar condițiile de muncă sunt la fel.

Ministerul Economiei nu a anunțat public nici o strategie legată de repunerea pe picioare a celor două fabrici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Abureală

    sâmbătă, 15.04.2023 at 07:32

    O noua dovada a unui guvern incapabil și a unor miniștrii nepricepuți sau șpăgari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax