Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Florin Roman despre autostrada Sebeș-Turda: „Sper ca acest proiect care înseamnă scoaterea județului din izolare să nu fie poticnit de politicieni locali”

Publicat

YouTube video

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda depășește tiparul hârtiilor și începe să devină o realitate. Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a anunțat public faptul că, la sfârșitul lunii aprilie, Comisia Europeană a inclus acest tronson în programul de finanțare 2007-2013 iar până la finele lunii iunie vor fi finalizate și măsurătorile topografice și studiile geotehnice.

„Marți, 30 aprilie, Comisia Europeană a dat răspunsul definitiv pentru includerea a două tronsoane de metrou și a autostrăzii Sebeș-Turda în programul de finanțare 2007-2013, Programul Operațional Sectorial de Transport. Asta înseamnă că ultimul termen de decontare a facturilor îl reprezintă anul 2015, luna octombrie. Autostrada are oficial finanțare 85%, sunt fonduri europene, la fel ca și Culoarul IV Paneuropean și inclusiv centura Sebeșului. S-a acceptat această modificare pentru a micșora riscul de a pierde acești bani, până în septembrie trebuie depuse cererile de finanțare și rambursarea cheltuielilor. Implementarea proiectului trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2015 și sper din suflet ca acest proiect care înseamnă scoaterea din izolare a județului Alba și veritabilul pol de dezvoltare al județului, să nu fie poticnit de politicieni locali”, a explicat vicepreședintele CJ Alba.

Florin Roman i-a mulțumit ministrului Dan Șova pentru faptul că a scos acest proiect „de la naftalină” și i-a dat curs, opinând că fiecare din politicienii din Alba ar trebui să facă front comun pentru ca aceste lucrări să meargă cât mai repede. Acesta a explicat că în prezent se lucrează la obiectivul de investiție, urmând ca până în 28 iunie să se finalizeze măsurătorile topografice și geometrice, iar până în luna septembrie să se refacă studiile de fezabilitate în vederea depunerii cererilor de finanțare. Banii alocați de Comisia Europeană pentru autostrada Sebeș-Turda se ridică la 920 de milioane de euro.

Vedeți mai jos în video declarațiile complete ale vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax