Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: „Procesul lui Iohannis nu poate fi judecat până la prezidenţiale”. Dacă este candidat unic ACL, primarul Sibiului intră în cursa din toamnă

Publicat

„Cei care visează sau îşi doresc ca Iohannis să nu intre în cursa prezidenţială, probabil vor fi foarte dezamăgiţi”, acesta este mesajul lui Florin Roman pentru cei care fac propagandă să distrugă imaginea posibilului candidat la alegerile din toamnă, din partea ACL. Procesul primarului Sibiului privind incompatibilitatea constatată de ANI nu va fi judecat până la alegerile prezidenţiale, potrivit liderului liberal din Alba Iulia. Primul termen de judecată a urma să fie dat în luna octombrie, iar Florin Roman spune că primul proces ar urma să fie în iulie 2015, potrivit praticii ÎCCJ.

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de Institutul Avangarde îl descalifică pe Klaus Iohannis din cursa pentru prezidențiale. Rezultatele studiului arată că, în acepțiunea românilor, viitorul președinte al țării noastre trebuie să fie român, patriot, creștin ortodox, familist, european, să nu fi avut probleme cu justiția și să lupte împotriva corupției.

Însă Florin Roman spune că puterea promovează „cu mare interes o problemă pe care Klaus Iohannis o are cu Agenţia Naţională pentru Integritate, că această eventuală candidatură ar fi incertă”.

Procesul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contestă un raport al ANI privind un conflict de interese a fost suspendat de Curtea de Apel Alba Iulia. Agenţia Naţională de Integritate a cerut suspendarea judecării dosarului, pentru că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru aceleaşi fapte care fac obiectul acestui dosar.

Citeşte şi Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat procesul în care Klaus Iohannis contestă raportul ANI. Primarul Sibiului nu este urmărit penal

„Cu certitudine acest proces nu poate fi judecat până la alegerile prezidenţiale. Aşa că aceia care are visează sau îşi doresc ca Iohannis să nu intre în cursa prezidenţială, probabil vor fi foarte dezamăgiţi. E o <perdea de fum> pe care propaganda o aruncă în speranţa de a nu se vorbi despre ceea ce a făcut Iohannis, în calitate de primar al Sibiului şi de a masca lucrurile bune”.

Săptămâna viitoare se va afla care este candidatul unic din partea ACL la alegerile din toamnă.

Cătălin Predoiu și Klaus Iohannis sunt principalii actori politici intrați în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului Dreptei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax