Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOCARUL de toxiinfecţie alimentară din Sebeş: Doar cinci copii au mai rămas internaţi la Secţia Boli Infecţioase din Alba Iulia

Publicat

Spitalul-Judetean-Alba_DSP Din cele 30 de persoane care au fost internate la spitalul din Sebeş şi secţia Boli Infecţioase din Alba Iulia în urma unei toxiinfecţii alimentare, doar 5 copii mai sunt sub supraveghere medicală la Alba Iulia. Potrivit DSP Alba, 17 copii şi 4 adulţi au fost internaţi la Spitalul Municipal Sebeş, iar 9 copii au fost aduşi la secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia cu febră şi vărsături.

Potrivit unor surse din cadrul DSP Alba, cauza care a dus la toxiinfecţia alimentară a 30 de persoane ar putea fi manipularea alimentelor la preparare. Încă nu au fost prezentate rezultatele analizelor de către DSVSA Alba, DSP Alba şi OPC, dar urmează ca în două zile acestea să fie făcute publice, iar conducerea celor trei instituţii să stabilească sancţiunile care vor fi aplicate.

UPDATE: Potrivit DSP Alba, miercuri, cei cinci pacienţi urmau să fie externaţi de la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, iar ceilalţi internaţi la Sebeş au fost deja externaţi.

Reamintim că joi seara, 16 persoane, atât copii cât şi adulţi au fost internate la Spitalul Muncipal din  Sebeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Este vorba de 14 preşcolari de la Grădiniţa nr.3 din Sebeş şi 2 angajaţi. Copiii au ajuns la spital, manifestând greţuri, vărsături, febră şi diaree, după ce au consumat la masa de prânz de miercuri, ciorbă de cartofi cu smântână şi cremă de biscuiţi.

DSVSA a prelevat probe din smântână, lapte şi ouă, folosite pentru pregătirea alimentelor. Este verificată inclusiv existenţa germenilor patogeni şi de igienă, prin metode standardizate europene, existând suspiciunea de toxiinfecţie alimentară.

Numărul celor internaţi la spital până duminică, în jurul amiezei, în cazul focarului de toxiinfecție alimentară de la Sebeș s-a dublat. Numărul acestora a ajuns la 30. Din aceştia, 21 au fost internaţi la secţiile Pediatrie şi Infecţioase din Sebeş – 17 copii şi patru adulţi şi nouă copii au primit îngrijiri la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, după ce au fost aduşi de părinţi la UPU Alba Iulia cu vărsături şi febră.

În prezent la Spitalul Municipal din Sebeş atât copiii, cât şi adulţii au fost externaţi, iar la secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia au mai răams sub supraveghere medicală 5 copii.

Urmează ca în două zile să fie prezentate şi rezultatele analizelor la probele prelevate de DSVSA Alba, iar conducerea instituţiei şi cei de la DSP Alba şi OPC să stabilească sancţiunile care vor fi aplicate.

De vineri, conducerea grădiniţei a anunţat că „își suspendă activitatea până la o dată care va fi comunicată”. Ordonanţa de suspendare a activităţii a fost dată de DSP şi DSVSA Alba, având în vedere că blocul alimentar avea autorizaţie DSVSA.

Citeşte şi FOCAR de TOXIINFECŢIE alimentară la SEBEŞ: 14 copii de la o grădiniţă şi doi angajați, internaţi la spitalul din oraş. 8000 de lei amendă

Citeşte şi FOCARUL de toxiinfecţie alimentară din Sebeş: Numărul pacienţilor s-a dublat. Nouă copii sunt internaţi la secţia Boli Infecţioase din Alba Iulia

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax