Connect with us
Publicitate

AIUD

Fost politician, închis la Penitenciarul Aiud după ce și-a ucis amanta, a vrut un avocat AI și să fie judecat de ChatGPT. Motivul

Publicat

Un fost politician PDL și șef al APIA Hunedoara, aflat în penitenciar după ce și-a ucis amanta, a avut o cerință surprinzătoare în fața magistraților. Le-a cerut magistraților Judecătoriei Aiud să fie judecat de un judecător ChatGPT ultima versiune, dar și să primească un avocat robot, tot AI, tot ChatGPT, ultima versiune. 

Este vorba despre Marian Mihalache, un cunoscut al instanțelor de judecată, care de mai bine de 10 ani se află închis în penitenciarele din România. 

În anul 2010 Marian Mihalache comitea în Irlanda una dintre cele mai grave crime, crimă care a ajuns și subiect de documentar. Și-a ucis cu multiple lovituri de cuțit fosta amantă. Deși în Irlanda a primit condamnare pe viață, în România i-a fost transformată în 25 de ani de închisoare.

Interacțiunea dintre Mihalache și magistrați a avut loc la sfârștiul lunii iunie, prin videoconferință. Mai exact în data de 25 iunie. Motivul pentru care a ajuns în fața judecătorilor este o abatere disciplinară.

I-a fost interzis să mai participe la activități culturale, sau sportive timp de o lună, după ce a înjurat un polițișt de penitenciar. Deținutul a contestat măsura dată în urmă cu un an, în 22 mai 2023.

Judecător și avocat AI, ChatGTP, ultima versiune

După mai bine de un an de la sancțiunea primită Mihalache a ajuns prin video conferință în fața completului de judecată. Bărbatul nu se mai află închis la Aiud, ci la Arad, fiind transferat între timp.

De-a lungul timpului a făcut zeci de cereri la instanțele arondate penitenciarelor în care este sau a fost închis.

În timpul videoconferinței, bărbatul le-a cerut magistraților ”să fie judecat de un judecător ChatGPT ultima versiune”.

Apoi a solicitat ”dreptul la un proces echitabil și să fie apărat de un avocat cu calitate de magistrat”.

Mai mult de atât, le-a cerut magistraților ”un avocat robot ChatGPT ultima versiune”.

De asemenea a mai cerut verificari suplimentare ale dosarului și dacă toți polițiștii de penitenciar au bodycam.

Ce au decis magistrații

Cerința lui Mihalache a fost unna simplă să îi fie revocat după mai bine de un an sancțiunea pe care a primit-o după ce a înjurat un polițist de penitenciar.

Însă, magistrații nu au putut face acest lucru deoarece bărbatul mai avea încă 23 de abateri de același gen. Drept urmare cerința sa a fost respinsă.

A îngrozit Irlanda cu crima pe care a comis-o

În ianuarie 2010, Marian Mihalache (atunci 48 de ani) a fost arestat în Irlanda şi pus sub învinuire pentru uciderea fostei sale amante, Loredana Pricăjan (35 de ani), în camera unui motel din Sandyfor – Dublin.

Mihalache a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor, dar nu a reuşit să convingă instanţele din Irlanda că probele împotriva lui nu pot duce la condamnarea sa la închisoare pe viaţă. „A fost iubirea vieţii mele”, le-a declarat hunedoreanul anchetatorilor, în apărarea sa.

A adăugat că tânăra s-a sinucis, pentru că el nu ar fi putut să o omoare, însă anchetatorii arătau că un astfel de gest al femeii era „infinit improbabil” să se petreacă, potrivit adevărul.ro.

În vara anului 2009, după 13 ani în care Marian Mihalache îi fusese amant tinerei asistente plecate să muncească în Dublin, Loredana a decis să renunţe la relaţie. Bărbatul, om de afaceri, la acea vreme vicepreşedinte al PD-L Hunedoara, fost director al Eco Sid Hunedoara şi fost director adjunct al APIA Hunedoara, divorţase recent de a doua soţie, în speranţa că o va convinge pe tânără să se întoarcă la el.

Loredana a fugit din România în Irlanda

Loredana cunoscuse însă un alt bărbat, în România, şi a refuzat să mai se întoarcă la politician. În Ajunul Crăciunului din 2009, Marian Mihalache a vizitat-o pe tânără în Dublin, iar apoi l-a invitat şi pe noul iubit al acesteia în Dublin. Întâlnirea dintre cei trei a avut loc în ianuarie 2010, iar tânăra, pusă în faţa unei alegeri, a decis să rămână cu noul ei iubit.

CITEȘTE ȘI: Un fost politician condamnat pentru omor vrea să fie eliberat din Penitenciarul Aiud. Ce a făcut în sala de judecată

Întors în România, directorul adjunct al APIA Hunedoara şi-a luat concediu medical, pentru a putea reveni în Irlanda. Şi-a făcut rezervare pentru trei zile, din 25 ianuarie, la motelul din Sandyford, luându-şi cu el două cuţite. Ajuns în Dublin, a sunat-o pe mama Loredanei pentru a-i spune că o iubeşte pe fiica ei, însă a fost trădat de ea, că tânăra l-a înşelat, iar singurul loc unde femeia o va mai întâlni pe Loredana va fi Raiul.

Și-a planificat crima

Două zile mai târziu, pe 27 ianuarie, Loredana Pricăjan îşi terminase tura de noapte la jobul său de asistentă medicală. S-a deplasat cu autobuzul la Sandyford, unde era aşteptată de Mihalache. La ora 10.00 dimineaţa, Marian şi Loredana au fost văzuţi intrând în camera de motel. O jumătate de oră mai târziu, criminalul a aşezat pe uşă semnul „Nu deranjaţi”.

În dimineaţa următoare, portarul de noapte a primit un mesaj vocal din cameră. A intrat şi l-a găsit pe Marian întins pe podea, în stare de inconştienţă. A observat urmele de sânge din baie şi pe Loredana, zăcând fără suflare, cu faţa în jos, în dormitor, doar în lenjerie intimă. Cele două cuţite aduse de Mihalache se găseau în cameră, unul fiind plin de pete de sânge. Gâtul femeii era tăiat adânc, ceea ce îi provocase nu doar hemoragia mortală, dar şi ruperea coloanei vertebrale, au descoperit anchetatorii.

Crima a fost atât de groanzică, încât a oripilat opinia publică din Irlanda și chiar a fost subiectul unui documentar, despre bărbați geloși care comit crime.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 20.07.2024 at 19:06

    Nu mai cere nimic, cere eliberarea , că asta o obţi mult mai repede, aşa cum au făcut mulţi alţii. Justiţia din România şi legile PSD-iste acceptă orice.

  2. Jan

    sâmbătă, 20.07.2024 at 19:23

    Acest criminal sadic era executat în maxim 3 zile în Singapore,Arabia Saudită,China,Malaezia…….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate