Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 16 echipe de elevi din țară s-au renunit la Blaj, în cadrul competiției de robotică RUBIX DEMO


Publicat

La Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj, ziua de sâmbătă, 25 ianuarie 2020, precum şi perioada premergătoare acestei date, a stat sub semnul Răbdării, Unităţii, Bunei dispoziţii, Inventivităţii, eXuberanţei, Dinamismului, Emoţiei, Muncii şi Omeniei, într-un cuvânt, RUBIX DEMO, evenimentul organizat de echipa de robotică a colegiului.

La invitaţia RUBIX, 16 echipe din diverse colţuri ale ţării, totalizând peste 150 de persoane, s-au reunit la Blaj pentru a-şi demonstra nu doar cunoştinţele şi abilităţile în construirea şi mânuirea roboţilor, ci şi entuziasmul, spiritul de echipă şi nu în ultimul rând, solidaritatea faţă de micuţa Eliana, o fetiţă bolnavă pentru care s-au strâns donaţii în cadrul acestui eveniment.

Începând cu ora 8:00, echipele participante au fost întâmpinate de către organizatori şi invitate să îşi ocupe locurile şi să îşi pregătească roboţii pentru confruntările zilei.

Bun venit le-au urat gazdele, Nicolae Avram, liderul echipei RUBIX, prof. Romanţa Ghiţă – mentorul echipei şi prof. Ioan Tomoiagă, directorul Colegiului Naţional „I.M. Clain”.

Pentru a fi îndeplinite condiţiile stipulate în regulamentul acestui tip de competiţie, echipele au fost supuse inspecţiilor tehnice şi apoi informate despre alianţele stabilite în vederea desfăşurării celor 20 de meciuri de calificare. Membrii echipei s-au ocupat de arbitrarea și punctarea meciurilor, fiind atenți la detalii și respectând regulamentul competiției.

Puţin după ora 15:10 au fost anunţate echipele calificate în semifinală.

Primele 4 în ordinea calificării au fost echipele

  1. CodeWarriors,
  2. ArmyBot,
  3. Ro2D2,
  4. RUBIX.

Acestea au încheiat strategic alianţe şi au desfăşurat cele 4 meciuri de semifinală, în urma cărora sau calificat în finală două alianțe formate din CodeWarriors cu AlphaBit și ArmyBot cu Ro2D2. În urma celor 3 meciuri din finală, câştigătoare a fost alianţa formată din două echipe redutabile: CodeWarriors și AlphaBit.

Ca orice competiţie, evenimentul a cumulat multe emoţii, inerente întrecerii în sine, dar şi momente presărate cu glume ale simpaticilor prezentatori Darius Puşcă şi Diana Boitor, momente de veselie, dans, fotografii şi prilejuri de întâlnire cu prieteni mai vechi sau mai noi, pe care Asociația Naţie prin Educaţie le promovează prin spiritul FIRST.

Organizatorii au pregătit pentru participanţi şi câştigători mape, hărți ale orașului, diplome, trofee, dar şi suportul logistic – spaţiul şi condiţiile necesare desfăşurării concursului – teren pentru concurs, teren pentru antrenament, precum şi gustări, dulciuri, băuturi răcoritoare, cafea, ceai, ciocolată caldă şi masa de prânz, totul menit să asigure petrecerea unei zile memorabile care să lase o amintire de neuitat.

Aşa cum este de imaginat, un astfel de eveniment presupune efortul conjugat al organizatorilor – echipa RUBIX şi coordonatorul lor, prof. Romanţa Ghiţă, al şcolii gazdă, al unui număr mare de voluntari din rândul elevilor şi absolvenţilor şcolii, al echipei de majorete care a destins atmosfera la începutul zilei şi, nu în ultimul rând, al numeroşilor sponsori care au asigurat reuşita evenimentului și resurse pentru construcția robotului.

La sfârşitul zilei, undeva spre ora 18:30, participanţii îşi iau rămas bun pe acordurile melodiei ”Perfect fără tine” – Vama (amintind de Competiția Națională din sezonul trecut al concursului), organizatorii şi voluntarii şterg urmele unei zile lungi şi pline, iar oboseala începe să se simtă în timp ce luminile colegiului se sting peste amintirea unui eveniment cu adevărat reuşit.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri din Constanța reținuți de polițiștii din Alba Iulia. Au furat mai multe trabucuri dintr-o benzinărie

Publicat

mascati, politie

Patru tineri din Constanța au fost ridicați miercuri seara de polițiști și jandarmi, din zona blocurilor M din Alba Iulia și duși la audieri la sediul central. 

Aceștia erau căutați de forțele de ordine pentru un furt din stația de carburanți OMV. 

Mai exact, angajații de la OMV au alertat prin 112 că mai multe persoane au sustras din benzinărie câteva cutii de trabucuri.

CITEȘTE ȘI: Operațiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba Iulia, în cartierul Cetate. Patru bărbați au fost reținuți și duși la audieri

Pe baza informațiilor primite, în aproximativ 30 de minute polițiștii au descoperit mașina cu care tinerii s-au deplasat la benzinărie.

La audieri s-a stabilit că doar doi dintre cei patru tineri au participat la furt.

Aceștia au sustras din stația de carburanți, opt pachete de trabucuri în valoare de 1.000 de lei.

Momentan cei doi tineri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale şi vom şti cine va fi primarul municipiului Alba Iulia în următorii 4 ani.

Funcția de primar la Alba Iulia reprezintă miza cea mai mare pentru PNL care, la alegerile locale din 2020, a intrat în lupta electorală cu un nou candidat după șase mandate câștigate de Mircea Hava.

Aici afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Alba Iulia. Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Alba Iulia vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Alba Iulia

Zece candidați s-au înscris în lupta pentru Primăria Alba Iulia. În ordinea de pe buletinul de vot la alegerile locale 2020, la primăria municipiului  Alba Iulia sunt următorii candidaţi:

Gheorge Beleiu – Partidul Pro România (PRO România)

Alin Stanciu – Partidul Social Democrat (PSD)

Bogdan Lazăr – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

Marius Adrian Hațegan – Partidul Mișcarea Populară (PMP)

Voicu Paul – Partidul Național Liberal (PNL)

Hani Sasu – Partidul Verde

Ilie Sbuciumelea – Partidul Puterii Umaniste

Mircea Trifu – Partidul Acțiunea Națională Alba (ANA)

Gabriel Pleșa – Alianța USR PLUS

Alin Tudose – Alianța Pentru Unirea Românilor

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Horațiu Florea este susținut de trei partide, în alegerile pentru Președinția Consiliului Județean Alba

Publicat

Candidatul PRO România la Președinția Consiliului Județean Alba, Horațiu Florea, a primit susținerea în alegeri din partea altor două formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Forța Identității Naționale PSL și Partidul Phralipe al Romilor.

„Cred că a venit momentul schimbării administrației județene iar omul căruia îi oferim susținerea noastră este Horațiu Florea. Am toată convingerea că, alături de echipa lui, va găsi soluții în toate domeniile și la toate nevoile cetățenilor. Suntem obligați să alegem persoane noi care să ne reprezinte, fiindcă cei care au ocupat, ani la rând, funcții publice și-au demonstrat neputința în gestionarea problemelor județului”, a transmis Nicolae Popa, din partea partidului Forța Identității Naționale PSL.

La rândul său, Călin Pădurean, Președintele Partidului Phralipe al Romilor, a spus că „Văd în Horațiu Florea omul care e capabil să facă față oricărei provocări pe care o impune o funcție ca cea de Președinte al Consiliului Județean. E un tânăr care a intrat în politică dezinteresat de „jocuri de culise” și care are alături e echipă de oameni cu experiență și expertiză. Îi oferim sprijinul nostru necondiționat și îi îndemn pe toți cetățenii județului să îi acorde încredere totală”

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Google a lansat o nouă funcţie prin care poţi afla de pe Google Maps câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă

Publicat

Google a lansat o nouă funcţie pentru serviciul  Google Maps, care va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă geografică. Anunțul a fost făcut miercuri, de unul dintre managerii companiei , pe blogul Google.

Sursa informaţiilor vor proveni de la institutul Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă. Harta va fi disponibilă în 220 de ţări şi teritorii, transmite CNBC.

Utilizatorii pot folosi Google Maps pentru a vedea stadiul epidemiei de Covid-19 în zona unde se află, ceea ce poate fi de ajutor dacă boala se va răspândi mai rapid în toamnă şi în iarnă.

Utilizatorii vor putea vedea şi dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a-şi face planuri de călătorie. Aceasta înseamnă că poti folosi Google Maps pentru a vedea cât de afectată este zona în care te afli, ceea ce ar putea fi util dacă boala se răspândeşte rapid în toamnă şi iarnă. De asemenea, funcţia poate fi utilizată şi pentru a vedea dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte să îţi faci planuri de călătorie.

Funcţia va fi disponibilă pe iPhone-uri şi pe telefoanele cu sistem Android începând din această săptămână.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate