Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, sărbătoriți la Ciumbrud. Expoziție, muzică folk și Hora Unirii

Publicat

La 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, Căminul Cultural din Ciumbrud a găzduit, joi, manifestarea cultural – artistică „Într-o zi de sărbătoare”.

Programul a cuprins evocarea istorică cu titlul „24 Ianuarie 1859 -161 de ani de la Unirea Principatelor Române”,  susținută de prof. Despina Stanciu, dr. Alin Florea, prof. Adriana Cordoș, ref. Claudiu Coța și sociologul Ioan Hădărig.

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Cu acest prilej au fost prezentate elevilor de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, coordonați de prof. Simona Hortensia Lazăr, prof. Dana Filimon, prof. Adriana Cordoș, prof. Maria Căpîlna, prof. Ionela Crișan și publicului participant revista „Astra aiudeană”, anul II, nr. 3-4  (iulie – decembrie 2019), o expoziție de carte a cărturarului Ovidiu Hulea și expoziția de grafică de carte semnată Mihaela Bako.

Manifestarea a fost încheiată cu un recitalul de muzică folk susținut de Marius Moga și Claudiu Cordea și tradiționala Horă a Unirii.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Astra – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

foto: Zoltan Balog

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax